زرگر: فناوری سنتی در سطوح مدیریت آب قابل استفاده است
دومین همایش آب و فرهنگ با تکیه بر نگاه ایرانی در مهندسی آب از گذشته تا امروز، دیروز با سخنرانی معاون وزیر نیرو در امور آب و استاندار اصفهان در محل دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز به کار کرد. به گزارش شبکه خبری آب ایران، در این همایش علمی که مدیر دفتر منطقهای یونسکو در تهران، شهردار و مقامات اجرایی استان اصفهان نیز در آن حضور دارند، دکتر رسولزرگر با اشاره به ۱۷۰ تعریفی که تاکنون برای فرهنگ ارائه شده، گفت : در تمام این تعاریف، دو محور اساسی فعالیت بشری شامل تمدن مادی و دستاوردهای آن و نیز مجموعهای از آداب و سنن و میراث معنوی بشر که در قالب رفتارها ظهور میکنند، دیده میشود.
وی افزود: ایرانیان در دو حوزه میراث مادی و معنوی فرهنگ، صاحب دستاوردهای ماندگار و ریشهداری هستند.دکتر زرگر در ادامه با اشاره به تعدادی از سازههای آبیاری باستانی در ایران قدیم همچون نهر آبی سیلک کاشان با ۶۵۰۰ سال سابقه، شبکه آب و فاضلاب شهر سوخته زابل با ۶هزار سال سابقه، قنات زواره اصفهان با ۵هزار سال سابقه، سد داریوش با ۲۵۰۰ سال سابقه، بند امیرفارس با ۱۰۰۰ سال سابقه و سد کبارقم با ۷۰۰ سال سابقه، گفت: تمام این موارد نشانه ابتکار و تلاش و خلاقیت مردمان ساکن در این سرزمین است.
وی سپس دستاوردهای بخش آب کشور در دو دهه اخیر را مورد اشاره قرارداد و گفت: هماکنون نیز بیش از ۵۱۶ سد در حال ساخت، بهرهبرداری و مطالعه در کشور وجود دارد که ادامه همان میراث غنی نیاکان گذشته ما است.
دکتر زرگر افزود: با همه تلاشهای صورت گرفته، تاکنون در حوزه آب و فرهنگ کمتر تلاش شده است و ما به یک فرهنگ ویژه در ارتباط با آب نیازمندیم.
وی افزود: ما نیازمند سلسله قواعدی هستیم که با اتکا به تاریخ و فرهنگ و تمدن غنی این سرزمین، راهحلهای جدید و موثری را برای مشکلات پیشرو در اختیار مدیریت آب کشور بگذارد.
وی در پایان گفت: باید قبول کرد که دوران جدیدی در مطالعات آبشناسی در جهان شروع شده است. در این مطالعات، فناوری سنتی در همه سطوح مدیریت آب، قابل استفاده دیده میشود. پس باید تغییرات اساسی در نگاه ما نسبت به محیطزیست و طبیعت رخ دهد و این تغییرات را از بخش آب شروع کنیم.
ارسال نظر