رییس اداره کل موسسات پولی غیربانکی، گفت: براساس قانون مصوب مجلس، سهامداران، سپرده‌گذاران و حتی افرادی که تنها اقدام به شرکت در محافل شرکت‌های هرمی ‌کنند به ۲ تا ۶سال زندان محکوم خواهند شد. ابراهیم درویشی، در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در خصوص فعالیت شرکت‌های هرمی افزود: شرکت‌های هرمی فعال در کشور عمدتا در خارج از کشور شکل گرفته و تلاش می‌کنند در کشورهای در حال توسعه ریشه دوانیده و رشد کنند.

وی خاطرنشان کرد: این شرکت‌ها با دادن قول‌های واهی به مردم و به خصوص جوانانی که علاقه‌مندند فورا به همه چیز دست پیدا کنند، آنان را اغفال می‌کنند.

درویشی، با بیان اینکه شرکت‌های هرمی معمولا بر روی جوانان و دانشجویان سرمایه‌گذاری می‌کنند، افزود: این شرکت‌ها با دادن و عده وجوهی را از جوانان گرفته و بخش عمده را به حساب شرکت ریخته و بخش اندکی را هم نمایندگی شرکت در ایران برداشت می‌کند.

وی گفت: سپس از مشتریان خود می‌خواهند چند نفر را به عنوان زیر مجموعه پیدا کرده و آنان نیز همان میزان وجه را به حساب شرکت بریزند و همان روال را طی کنند.

رییس اداره موسسات پولی غیربانکی اضافه کرد: شرکت‌های هرمی وعده می‌دهند، هنگامی که زیر مجموعه‌ها پول خود را به حساب شرکت ریختند پول مشتری اول را بازپس داده و مبلغی از پول زیرشاخه‌ها را هم به حساب وی می‌پردازند. وی گفت: تحت این شرایط کسی که در راس هرم قرار گرفته پول خود را گرفته و افرادی که در پایین هرم قرار می‌گیرند، متضرر می‌شوند.

درویشی تصریح کرد: فعالیت شرکت‌های هرمی با بازاریابی از طریق اینترنت متفاوت است، در بازاریابی اینترنتی شرکت‌ها اقدام به فروش کالاها و خدمات خود کرده و در ازای مشارکت افراد در فروش کالاهایشان پورسانتی را می‌پردازند، اما شرکت‌های هرمی تنها وعده می‌دهند. درویشی، افزود: هنگامی که شرکت فردی را اغفال می‌کند، وی را وادار می‌کند او نیز چند نفر دیگر اغفال کند تا به پولش برسد، اما در واقع منافع به جیب شرکتی که در خارج از کشور قرار دارد سرازیر می‌شود و سر مردم بی‌کلاه می‌ماند.

وی با بیان اینکه شرکت‌های هرمی متعددی در کشور وجود دارند که تحت عناوین مختلف فعالیت می‌کنند، تاکید کرد: کار به جایی رسید که نمایندگان مجلس طرحی را ارائه دادند و بندهایی را به عنوان بند «ز» به قانون اخلال در نظام اقتصادی کشور اضافه کردند.

درویشی گفت: براساس این قانون کسانی که در مجامع شرکت‌های هرمی شرکت کنند یا دیگران را ترغیب به مشارکت در فعالیت این‌گونه شرکت‌ها کرده و یا سهامدار شرکت باشند، همه مجرم هستند.

وی تاکید کرد: حتی اگر افراد در جلسات اینگونه شرکت‌ها شرکت کنند و سرمایه‌گذاری نیز نکنند یعنی تنها در محافل این شرکت‌ها حضور یابند بر اساس قانون به ۶ماه تا ۲سال زندان محکوم خواهند شد.

این مدیرکل بانک مرکزی یادآور شد: از تاریخ سی‌و‌یکم مردادماه سال ۸۳ قاضی پرونده گلدکوئیست اعلام کرد: کسانی که بعد از این تاریخ اقدام به ارائه دادخواست کند، هم دادخواست‌دهنده و هم فرد مقابل مجرم هستند. بنابراین دیگر فردی نمی‌تواند در مجامع قضایی مراجعه کرده و اعلام کند که مغبون شده است.

درویشی ادامه داد: شرکت‌های هرمی هم‌اکنون جلسات خود را مخفیانه برگزار می‌کنند که متاسفانه اخبار ضرب و جرح، قتل و ارتکاب به مسائل غیراخلاقی نیز از این جلسات منتشر شده است.