با توجه به رشد بازار خودرو در جهان، صنعت تایرسازی نیز با سرعت زیادی رشد کرده است. به گزارش اتحادیه تایرسازان کشور اندونزی، در سال ۲۰۰۵ میلادی این کشور آسیایی ۵۷میلیون تایر تولید کرد که ۶۰درصد آنها به بازارهای مصرف خارجی صادر شد.ارزش صادراتی تایرهای تولیدی این کشور برابر با ۵۲۰میلیون دلار بود اما مسوولان اتحادیه تایرسازان اندونزی انتظار دارند در سال‌جاری درآمد صادراتی این بخش با ۱۵درصد افزایش نسبت به سال گذشته به ۶۰۰میلیون دلار برسد.

عزیز پاین، مسوول اتحادیه خودروسازان اندونزی در مورد دلیل پیش‌بینی رشد درآمد صادراتی تایر می‌گوید: طی ۲سال گذشته تقاضای خودرو در کشور ما خلاف دیگر کشورهای جهان کاهش داشته است و به همین دلیل تقاضا برای تایر نیز سیر نزولی داشت. در مقابل تقاضای این محصول در بازار مصرف دیگر کشورهای جهان ارتقا یافت و سبب شد تا تولیدکنندگان اندونزیایی رو به بازارهای خارجی آورند. وی اعلام کرد طی دو سال گذشته صادرات تایر از کشور اندونزی افزایش یافته است و انتظار می‌رود این روند تا سالیان آینده ادامه یابد.

رشد صادرات و تولید تایر در کشور اندونزی در شرایطی صورت می‌گیرد که مساحت زمین‌های زیرکشت این محصول نسبت به سال ۱۹۹۹میلادی ۱۱۰هزار هکتار کاهش یافته است. در سال‌جاری ۲۸/۳میلیون هکتار زمین زیرکشت درخت‌های تولیدکننده رزین بوده است در حالی که در سال ۱۹۹۹میلادی بیش از ۳۹/۳میلیون هکتار زمین به کشت این درخت اختصاص داشت. رشد تقاضای تایر در کشورهای مختلف به‌خصوص چین و هند و افزایش تولید آن در کشورهای تولیدکننده سبب شد تا قیمت ماده اولیه تولید تایر یعنی رزین طبیعی ارتقا یابد. در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم رزین در بازارهای بین‌المللی برابر با ۳/۲دلار آمریکا است، اما با توجه به رشد تقاضای آن پیش‌بینی‌ها از احتمال افزایش قیمت این ماده خبر می‌دهد.

گروه بین‌المللی مطالعات رزین(IRGS) در گزارش اخیر خود آورده است: نرخ رشد مصرف رزین در جهان سالانه معادل ۷/۴درصد است و اگر این روند تا پایان دهه حاضر یعنی تا سال ۲۰۱۰ میلادی ادامه یابد، مصرف این ماده به ۹۸۸/۱۰میلیون تن در هر سال می‌رسد که با ظرفیت تولید موجود قابل مقایسه نیست. انتظار می‌رود در سال ۲۰۱۰ میلادی تولید رزین در جهان معادل ۶۷۷/۱۰میلیون تن باشد که از میزان تقاضای آن کمتر است. این مرکز نرخ رشد تولید رزین در جهان را ۶/۳درصد برآورد کرده است. این مرکز پیش‌بینی می‌کند در صورت ادامه روند کنونی مصرف تا پایان ۲۰۱۰ میلادی جهان با کمبود رزین مواجه می‌شود و صنایع مصرف‌کننده این ماده با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند. از طرف دیگر پیشی گرفتن تقاضای این محصول بر عرضه آن سبب می‌شود تا قیمت رزین در جهان به یک باره ارتقا یابد و صنایع مصرف‌کننده آن با مشکلات مالی مواجه شوند. لازم به ذکر است اصلی‌ترین مصرف رزین در صنعت پلاستیک‌سازی و تایرسازی است و در صورت کمبود این ماده تا سال مورد نظر بحران، دامان این صنایع را می‌گیرد.