اتحادیه توسعه فولاد ضدزنگ (زنگ‌نزن یا استیل) کشور هند (ISSDA) در سال ۱۹۸۹ میلادی به همت ۷تولیدکننده فولاد ضدزنگ و حمایت موسسه توسعه نیکل کشور کانادا راه‌اندازی شد. هدف از ایجاد این اتحادیه، افزایش مصرف فولاد ضدزنگ در کشور هند و کمک به ارتقای سطح تولید آن در بازار داخلی بود. در ایجاد این اتحادیه و توسعه استفاده از فولاد ضدزنگ اتحادیه نیکل کشور کانادا که واقع در تورنتو است هم نفع زیادی می‌برد و همین مساله سبب حمایت‌های بیش از حد این موسسه از دست‌اندرکاران اتحادیه نوپای هند شد. دلیل منتفع شدن تولیدکنندگان نیکل از این بازار و حمایت آنها را این طور می‌توان تشریح کرد: سالانه ۶۵درصد از کل نیکل تولیدشده درجهان برای تولید فولاد ضدزنگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عبارت دقیق‌تر آلیاژ فولاد و نیکل، موجب قدرتمند‌تر شدن این فلز در مقابل زنگ‌زدگی می‌شود. روشن است صنعت تولید فولاد ضدزنگ و افزایش مصرف آن سود زیادی را نصیب تولیدکنندگان نیکل می‌کند و همین امر موجب حمایت آنها از اتحادیه توسعه صنعت فولاد ضدزنگ شد.

ایده ایجاد این اتحادیه پس از موفقیت اتحادیه‌های مشابه در کشورهای آلمان، ژاپن، ایتالیا وغیره به وجود آمد و به سرعت به مرحله اجرا درآمد. آمارها نشان داده بود در کشورهای مذکور و کشورهای دیگری که اتحادیه‌های مشابه داشتند با گذشت مدت زمان کوتاهی از آغاز فعالیت اتحادیه‌ها سطح مصرف فولاد ضد زنگ رشد چشمگیری داشته است که علاوه بر کمک به توسعه صنعت نیکل موجب رشد درآمد صنعت فولاد نیز شده بود. در مقابل کشورهای دیگری که وضعیت اقتصادی مشابه با این کشورها و حتی بهتر از آنها داشتند ولی چنین اتحادیه‌هایی در آنها تشکیل نشده بود، با گذشت زمان تغییر محسوسی در مصرف فولاد ضدزنگ آنها به وجود نیامد.

طبق گزارش این اتحادیه سال‌های آغازین فعالیت ISSDA در هند با مشکلات و تنش‌های بسیار زیادی همراه بود. در آن سال‌ها اعضای اتحادیه مذکور خواهان ایجاد وضعیتی مشابه آلمان و ژاپن در کشور هند بودند اما رسیدن به آن راه بسیار سخت و طاقت‌فرسا بود و نیاز به برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های بسیار دقیقی داشت.

در سال ۱۹۸۹ میلادی یعنی سالی که این اتحادیه کار خود را شروع کرد، تقاضای فولاد ضدزنگ در هند ۲۵۰هزار متریک تن در سال بود. اما با تلاش‌های پیگیر ISSDA در سال ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ میلادی، تولید فولاد ضدزنگ مایع در هند به یک‌میلیون تن رسید. در حال حاضر فولاد ضدزنگ در بسیاری از صنایع کشور هند از جمله ساختمان‌سازی، بخش عمران، خودروسازی، احداث خط راه‌آهن و بخش حمل‌ونقل مورد استفاده قرار می‌گیرد. اولین اقدام این اتحادیه برای جذب بیشتر بازار، چاپ مجله‌ای به منظور معرفی اتحادیه و فولاد ضدزنگ به مردم این کشور بود. این مجله موارد مصرف این فرآورده جدید و مزایای استفاده از آن را نیز برای مردم تشریح می‌کرد و سبب شد تا آگاهی مردم و به دنبال آن تقاضا برای این ماده اولیه صنعتی ارتقا یابد.

خدمات‌رسانی این اتحادیه به اعضای آن در کنار منابع و تجهیزات صنعتی زیادی که در تملک اتحادیه بود و در اختیار اعضا قرار می‌گرفت سبب شد تا استقبال از آن هر روز بیشتر شود. بخش R&D این اتحادیه هر ساله تحقیق جامع و کاملی درمورد سیر تحولات بازار فولاد ضدزنگ انجام می‌دهد و نتیجه آن را در اختیار سازمان‌های صنعتی قرار می‌دهد. گزارش سالانه این اتحادیه در مورد میزان تولید و مصرف این فرآورده صنعتی فولاد، در سایت این اتحادیه قرار دارد و در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. امروزه این اتحادیه یکی از بزرگ‌ترین و بهترین اتحادیه‌های فعال در صنعت فولاد ضدزنگ کشور هند است.