در پی اعلام انحلال کانون عالی کارفرمایان از سوی وزارت کار و امور اجتماعی، رییس هیات مدیره کانون عالی کارفرمایان بر غیرقانونی بودن این اقدام وزارت کار تاکید کرد. به گزارش ایسنا، وزارت کار حاصل نشدن نتیجه‌ای از مجمع عمومی‌ عادی فوق العاده روز چهارشنبه گذشته کانون عالی و پایان مهلت شش ماهه فرصت برگزاری انتخابات برای انتخاب هیات مدیره را از علل انحلال این کانون اعلام و ادامه فعالیت کانون عالی کارفرمایی ایران را غیرقانونی دانسته و تعیین وضعیت این کانون را با وزارت کار دانسته است.

اما محمد عطاردیان، رییس هیات مدیره کانون عالی کارفرمایان، نظر دیگری دارد و در گفت‌وگو با ایسنا گفت: در مجمع عمومی کانون عالی با استفاده از روش‌های دموکراتیک بیش از دو سوم از اعضا به ابقای هیات مدیره فعلی رای دادند، تا این گونه مشکلات به‌وجود نیاید که این تصمیم در صورت جلسه مجمع نیز قید شده است.

او افزود: ما اقدامات لازم را برای جلوگیری از انحلال انجام خواهیم داد، به طوری که ابتدا درصدد هستیم این مشکل را با مذاکره حل کنیم که برای این امر نیز از وزیر کار وقتی را برای مذاکره درخواست کرده‌ایم.

عطاردیان بیان کرد: درصورتی که مذاکره با وزیر نتیجه ندهد، کانون اقدامات حقوقی خود را برای جلوگیری از انحلال این نهاد ملی کارفرمایی انجام خواهد داد.

وی درباره اظهار نظر وزیر کار مبنی بر اینکه برخی برای دستیابی به منافع خودشان در کانون عالی کارفرمایان هستند، تصریح کرد: مگر ما چه منافعی را می‌توانیم در کانون داشته باشیم، گذشته از این مجمع هیات مدیره را برای شش ماه ابقا کرده است، حال که رای مجمع مطابق میل وزیر نبوده چنین صحبت‌هایی مطرح می‌شود.

این در حالی است که محمد جهرمی، وزیر کار و امور اجتماعی، قبل از ارسال نمابر وزارت کار مبنی بر انحلال کانون عالی کارفرمایان در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر اینکه وزارت کار به دنبال انحلال کانون عالی کارفرمایان است، عنوان کرد: این اظهارات را کسانی مطرح می‌کنند که خودشان ذی‌نفع هستند و به دنبال اهداف خود می‌گردند وزارت کار در پی آن است که از برگزاری انتخابات به نفع گروهی خاص جلوگیری کند.

به گفته وی وزارت کار به دنبال افزایش مشارکت در برگزاری انتخابات بوده تا کانون عالی برآیندی از آرای کارگران و کارفرمایان باشد.

بهرام شهریاری، سخنگوی کانون عالی کارفرمایان، نیز اقدام دولت در برگزاری انتخابات کانون عالی کارفرمایان را مداخله‌گرایانه و برخلاف مقاوله‌نامه‌های سازمان بین‌المللی کار اعلام کرد و گفت: ناظران انتخابات مجموعه‌ای از انجمن‌هایی که برخی از اعضای هیات مدیره فعلی کانون عالی عضو آن هستند را فاقد اعتبار اعلام کرد و اعتبارنامه آنها را تایید نکرده است.

او افزود: این انجمن‌ها فعالیت‌های قانونی مربوط به انجمن‌های خود را انجام داده بودند، اما اعتبار آنها برای رای‌گیری تایید نشده بود این در حالی است که اعتبار برخی از کانون‌هایی که فاقد اعتبار هستند، تایید شده بود.

شهریاری با اشاره به گزینشی بودن انتخاب انجمن‌های کارفرمایی برای شرکت در انتخابات هیات مدیره کانون عالی کارفرمایی افزود: مجمع نیز تصمیم بر این گرفت که هیات مدیره کنونی را برای شش ماه آینده ابقا کند که در این مدت مسائل انجمن‌های کارفرمایی حل شده و انتخابات سراسری برگزار شود.

وی تصریح کرد: کانون عالی کارفرمایان با توجه به رای مجمع به قوت خود باقی است و هیات مدیره کانون کاملا قانونی است.

سخنگوی کانون عالی کارفرمایان با اشاره به مقاوله‌نامه‌های بین‌المللی گفت: براساس مقاوله‌نامه‌های بین‌المللی، دولت تنها می‌تواند بر سازمان‌های غیردولتی به خصوص سازمان‌های غیردولتی کارفرمایی تنها یک نقش نظارتی کم‌رنگ داشته باشد و اساسا اجازه دخالت را به دولت نداده است، اما عملا دولت در این امر دخالت کرده است، به همین دلیل اگر ناظران تنها نقش نظارتی خود را انجام می‌دادند، جلسه مجمع عمومی‌ کانون عالی کارفرمایی برگزار می‌شد.