ماموران آگاه ارومیه اعضای یک باند بزرگ جعل چکهای بانکی را بازداشت کردند
جزئیات کلاهبرداری ۶میلیاردی یک زن و شوهر
گروه حوادث- اعضای یک باند کلاهبرداری که با جعل چکهای بانکی و اسناد دولتی در ۳۲ شعبه بانکی در سطح شهرستان ارومیه و در استانهای مختلف کشور از سال ۸۴ تاکنون اقدام به صدور چک بلامحل و بالغ بر ۶میلیارد ریال از مردم کلاهبرداری کرده بودند، با تلاش کارآگاهان پلیس ارومیه به دام افتادند. بنا به گزارش پرونده، با شکایت از سوی صاحبان چند تولیدی و پخش پوشاک در تهران در پانزدهم بهمنماه سال ۸۴، مبنی براینکه فردی به اتفاق همسرش اقدام به کلاهبرداری و صدور چک بلامحل کرده است، تحقیقات کارآگاهان پلیس برای دستگیری آنان آغاز شد.
ماموران پلیس در ابتدا دریافتند که آدرسها و شماره تلفنهای ارائه شده به بانک همگی غیرواقعی است اما با ادامه تحقیقات، پلیس شماره تماس زهرا را در شهرستان ارومیه یافته و طی تماس تلفنی متهم اظهار داشت که همسر علی نمیباشد و پس از تماس تلفنی بلافاصله به مکان نامعلومینقل مکان میکند.
چند ماه بعد، در چهارم مهرماه گذشته در حالیکه تحقیقات ماموران پلیس برای شناسایی متهمان پرونده ادامه داشت، یک فقره پرونده از طریق بازپرس شعبه پنجم دادسرای عمومیو انقلاب شهرستان ارومیه با موضوع کلاهبرداری و صدور چک بلامحل و عدم شناسایی صاحب حساب بنابر دادخواهی فردی به نام «رضا» اهل و ساکن کاشان به عملیات ویژه این معاونت ارجاع داده شد.
ماموران پلیس برای شناسایی صاحب حساب به بانک صادرات رفته و دریافتند صاحب حساب شخصی است به نام «امیر» که وی در تحقیقات به پلیس اظهار داشت که در سال ۸۴ مدارک شخصی اش از جمله شناسنامه به سرقت رفته و حتی به مراجع قضایی نیز سرقت فوق را اعلام کرده است و هیچ اطلاعی از افتتاح حساب و صدور چکهای بلامحل ندارد.
در بررسی فتوکپی شناسنامه صاحب حساب، مشخص شد که عکس مربوط به جاعل و کلاهبردار سابقه داری است که در شناسنامه سرقتی، الصاق شده است.
همچنین تحقیقات پلیس حاکی از آن بود که کپی شناسنامه متهم ردیف اول نیز عکس الحاقی بر آن متعلق به متهم است بنابراین این احتمال داده شد که او با این شگرد اقدام به افتتاح حسابهای بانکی دیگر و اخذ دسته چک کرده است. بنابراین طی حکم قضایی متهم تحت تعقیب پلیس قرار گرفت و چند روز بعد در منزل مسکونی اش واقع در بلوار آزادگان شهرستان ارومیه دستگیر شد.
پلیس در بازرسی از منزل متهم، مدارک مجعول، ابزار و ادوات جعل،یک جلد گواهینامه رانندگی پایه دوم جعلی، تعداد ۱۰ جلد ته چک بانکی مصرف شده که از حسابهایی که با اسناد جعلی افتتاح شده بوده، کشف کرد.
این متهم ۳۲ ساله که اهل و ساکن ارومیه است در تحقیقات، ابتدا منکر اتهامات خود شد اما در نهایت لب به اعتراف گشود و به پلیس گفت: کلیه مدارک کشف شده در منزلم جعلی است و برای کلاهبرداری و افتتاح حسابهای جاری در بانکهای متفاوت شهرستان ارومیه به منظور دریافت دسته چک از آنها استفاده میکردم. سپس آنها را به صورت دسته چک کامل و یا عددی به افراد فرصت طلب به مبلغ هر برگ ۳۰۰ الی ۴۰۰هزار ریال میفروختم.
وی همچنین اعتراف کرد در شهرهای ارومیه، خوی، تبریز، پیرانشهر، سقز، بوکان، مهاباد، مراغه، بناب و نقده با معرفی خود به عنوان عمده فروش لوازم آرایشی، برنج، چای، پوشاک و... اقدام به خرید عمده و صدور چکهای بلامحل میکرده و به خریداران آدرس و شماره تلفن غیرواقعی میداده است.
در ادامه تحقیقات همچنین مشخص شد، متهم به همراه سه تن از همدستانش پس از خرید اجناس به صورت خرده، اقدام به صدور چک و تامین موجودی بانکی میکرده و در مرحله دوم نیز با جلب اعتماد فروشنده به صورت عمده از آنان خرید و چک بلامحل صادر میکرد.این متهم به همراه همدستانش، اجناس خریداری شده را به قیمت نازل در شهرستان ارومیه به فروش میرساند.
متهم ردیف اول همچنین در بازجوییها درخصوص همسر یکی از متهمان گفت: چندین دسته چک به او و شوهرش فروختم و آنها نیز با ارائه چکها و با مدارک جعلی، اقدام به افتتاح حساب و کلاهبرداری میکردند و اخیرا محل زندگی خود را تغییر دادهاند که من از آن بی اطلاعم.
کارآگاهان پلیس با شگردها و شیوههای خاص پلیسی شماره تلفن متهم همسر این زن را از طریق یکی از مالباختگان به دست آوردند و از طریق شماره تلفن به آدرس سکونت متهم پی بردند.
متهم در یک اقدام غافلگیرانه درمنزلش به دام افتاد و پلیس در بازرسی از منزلش تعداد قابل توجهی چک از بانکهای مختلف و حدود پنجاه فقره فاکتورهای مختلف خرید به دست آورد.
این زن و شوهر کلاهبردار اعتراف کردند که چکها را از متهم خریداری کرده و در شهرستانهای تهران،تبریز، ارومیه، پیرانشهر، سقز، بوکان و مهاباد، اقدام به خرید پوشاک، برنج، لوازم آرایشی و بهداشتی و اسباب بازی میکردند.
درخصوص اسناد جعلی دولتی مانند گواهینامه رانندگی که از منزل متهمان کشف شده بود، پلیس با انجام تحقیقات از متهمان به اسامیسه جاعل پی برد و با کمک متهمان تمامیآنان دستگیر و از مغازه عکاسی آنان، اسناد و مدارک جعلی کشف شد.
یکی دیگر از متهمان اصلی این پرونده نیز که دارای سوابقی در رابطه با جعل و کلاهبرداری بود با ادامه تحقیقات از متهمان، شناسایی و دستگیر شد.
وی که با افتتاح حسابهای متعدد بانکی با مدارک مجعول، کلیه کارمندان افتتاح کننده حسابهای بانکی به واحد ویژه احضار و توسط کارمندان بانکی که با اسامیو مدارک جعلی، اقدام به افتتاح حساب کرده بود، شناسایی شد.
تعداد ۳۲ شعبه بانکی در سطح شهرستان ارومیه طی ارسال حسابهای بانکی به نامهای مجعول از جاعلان و کلاهبرداران اعلام شکایت کردند.
در بررسی اسناد بانکی ارسالی از ۳۲ بانک فوق با بررسی اسناد چکهای برگشتی مشخص شد که متهمان پرونده و همدستانشان از سال ۸۴ تاکنون فقط با احتساب چکهای به بانک رفته و برگشت خورده که گواهی عدم پرداخت آنها صادر شده در استانهای مختلف کشور اقدام به صدور چک بلامحل و کلاهبرداری کردهاند و از سایر کلاهبرداریهای آنان که شکات جهت انجام اقدامات قانونی به بانک مراجعه نکردهاند، اطلاعی در دست نیست.همچنین برابر اسناد موجود بانکی، متهمان پرونده با احتساب چکهای به بانک رفته تاکنون بالغ بر ۶میلیارد ریال از مردم در استانهای مختلف اقدام به کلاهبرداری کردهاند و در جریان افتتاح حسابهای جاری مرتکب ۴۵ فقره جعل اسناد دولتی اعم از شناسنامه، قولنامه، قرارداد، مجوز بهرهبرداری وزارت صنایع و معادن شدهاند.
با عنایت به اینکه تحقق و بررسی در رابطه با موضوع پرونده کماکان ادامه دارد، تاکنون تعداد ۳۵ فقره از شکات پرونده که مورد کلاهبرداری قرار گرفتهاند شناسایی و از آنان تحقیق و به دادسرا جهت شنیدن شکایات، معرفی شدند.
ارسال نظر