امروز و نهمین سالروز درگذشت جمالزاده
نگاه سوم- امروز نهمین سالروز درگذشت محمدعلی جمالزاده است. جمالزاده پدر داستاننویسی مدرن ایران بهشمار میآید که بیش از ۸۰ سال پیش اولین داستان مدرن فارسی را بهنام «یکی بود، یکی نبود» منتشر کرد. محمدعلی جمالزاده سال ۱۲۷۴ هجری شمسی در خانوادهای مشروطهخواه به دنیا آمد. در ۱۷سالگی برای تحصیل به بیروت رفت و پس از چندی رهسپار پاریس شد. وی ۱۷ آبان سال ۱۳۷۶ در شهر ژنو سوئیس از دنیا رفت.
از آثار این نویسنده میتوان به «دارالمجانین»، «سرگذشت عمو حسینعلی» در سال ۱۳۲۱، «سروته یک کرباس» ۱۳۲۳، «قلتشن دیوان» ۱۳۲۵، «صحرای محشر»، «هزار بیشه» ۱۳۲۶، «معصومه شیرازی» ۱۳۳۳، «تلخ و شیرین» ۱۳۳۴، «شاهکار»۱۳۳۷، «کهنه و نو»، «قصه قصهها» و «قصههای کوتاه قنبرعلی» ۱۳۳۸، «هفت کشور» و «غیر از خدا هیچکس نبود» ۱۳۴۰، «شورآباد» ۱۳۴۱، «خاک و آدم » و «صندوقچه اسرار» ۱۳۴۲، «آسمان و ریسمان» ۱۳۴۳، «مرکب محو» ۱۳۴۴، «قصههای کوتاه برای بچههای ریشدار» ۱۳۵۲، و «قصه ما به سر رسید» ۱۳۵۷، اشاره کرد.
در مراسم یادبود جمالزاده که روز یکشنبه ۲۱ آبانماه در خانه هنرمندان ایران برگزار میشود، محمود دولتآبادی درباره میراث قصهنویسی محمدعلی جمالزاده، فیلیپ ولتی، سفیر سوییس در ایران، درباره زندگی ۵۰ساله جمالزاده در سوییس، میترا الیاتی با عنوان نامهای به جمالزاده و علی دهباشی درباره آنچه که درباره جمالزاده گفته و نوشتهاند، سخنرانی خواهند کرد. همچنین محمدابراهیم باستانی پاریزی خاطراتی را از نیم قرن دوستی با جمالزاده نقل میکند. در این مراسم فیلم مستندی نیز درباره زندگی محمدعلی جمالزاده بهنمایش درخواهد آمد.
ارسال نظر