براساس نتایج بررسی حاصل از آمارگیری از هزینه و درآمد خانوارهای شهری ایران در سال ۸۴، میانگین هزینه ناخالص سالانه یک خانوار حدود ۶۸میلیون و ۷۳۵هزار ریال (ماهانه حدود پنج‌میلیون و ۷۲۸هزار ریال) بود. به گزارش اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، این آمارگیری در سال۸۴ با مراجعه به حدود شش‌هزار و ۷۰۰خانوار نمونه، انجام شد.

در دوره مورد بررسی تعداد افراد خانوار ۹/۴ نفر بود که نسبت به سال قبل از آن کاهش یافت. از کل تعداد خانوارها، خانواده‌های چهار نفری با ۷/۲۶درصد بیشترین و خانوارهای ۱۰نفر و بیشتر با ۷/۰درصد کمترین سهم را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش، هزینه سالانه خانوار که شامل ارزش اجاره‌خانه شخصی و پرداخت هزینه‌های خانوار بابت مالیات و حق بازنشستگی نیز است، نسبت به سال ۸۳معادل ۹/۱۳ درصد افزایش داشت.

از کل هزینه‌های ناخالص خانوار، ۱/۲۳ درصد به‌هزینه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها، ۴/۰درصد به هزینه مواد دخانی، ۵/۵درصد به هزینه پوشاک و کفش، ۹/۲۶ درصد به هزینه مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت‌ها، ۶/۵ درصد به هزینه لوازم، اثاث و خدمات مورد استفاده در خانه، ۲/۴درصد به هزینه بهداشت و درمان، ۱۵/۴درصد به هزینه حمل و نقل، ۸/۱درصد به هزینه ارتباطات، ۳درصد به هزینه تفریح و امور فرهنگی، ۱/۲ درصد به هزینه تحصیل، ۲/۲درصد به هزینه رستوران و هتل و ۸/۹ درصد به هزینه کالاها و خدمات متفرقه اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش: میانگین درآمد ناخالص سالانه یک خانوار در سال ۸۴ حدود ۶۶میلیون و ۵۱۷هزار ریال (ماهانه حدود پنج‌میلیون و ۵۴۳هزار ریال) بود که نسبت به سال ۸۳معادل ۵/۱۹ درصد افزایش داشت. ۴/۷۶ درصد از کل درآمد ناخالص را درآمد پولی و ۶/۲۳ درصد را درآمد غیرپولی (شامل ارزش اجاره خانه شخصی ) تشکیل داد.

توزیع افراد خانوارها بر حسب گروه‌های سنی نشان می‌دهد که در سال مورد بررسی، ۳/۷ درصد پنج سال و کمتر، ۴/۷ درصد شش تا ۱۰سال، ۹/۹درصد ۱۱ تا ۱۵سال، ۱۳/۶ درصد ۱۶تا ۲۰ سال، ۹/۲۰درصد ۲۱ تا ۳۰سال، ۷/۲۶درصد ۳۱تا ۵۰ سال و ۲/۱۴ درصد ۵۱ سال و بیشتر سن داشتند.

توزیع افراد شش ساله و بالاتر خانوارها بر حسب میزان سواد در سال ۸۴ نشان می‌دهد که ۵/۱۲ درصد بی‌سواد، ۶/۱ درصد قادر به خواندن و نوشتن، ۷/۲۲ درصد دارای تحصیلات ابتدایی، ۴/۴۹ درصد دارای تحصیلات متوسطه یا تحصیلات دوره راهنمایی و ۸/۱۳ درصد دارای تحصیلات دانشگاهی بودند.

براساس نتایج این بررسی، ۲/۱۵ درصد خانوارها بدون فرد شاغل، ۵/۵۷ درصد دارای یک نفر شاغل و ۸/۲۰ درصد دارای دو نفر شاغل و ۵/۶ درصد دارای سه نفر شاغل و بیشتر بودند.