ایران پشتیبان اوپک برای افزایش قیمت نفت

ایران از اقدام سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای بازگرداندن قیمت‌ها به سطوح قابل قبول حمایت می‌کند. به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویتر به نقل از حسین کاظم‌پور اردبیلی، نماینده ایران در هیات عامل اوپک، اعلام کرده است، که ایران از اقدام اوپک برای دفاع از قیمت‌های مورد قبول حمایت خواهد کرد.

این در حالی ‌است که قیمت‌ها از زمان رسیدن به رکورد بی‌سابقه خود در اواسط ماه جولای کاهش قابل توجهی داشته‌اند و هر بشکه نفت‌خام آمریکا در حال حاضر زیر ۶۳‌دلار در هر بشکه معامله می‌شود.

این خبرگزاری با بیان‌ این‌که کاظم پور ضمن حمایت از اقدامات اوپک برای تقویت بازار و رساندن قیمت‌ها به سطح قابل قبول، قیمت مورد نظر ایران را اعلام نکرده، این میزان را به نقل از وزیر نفت ایران معادل ۶۰‌دلار مطرح کرده ‌است.

براساس این گزارش، سید کاظم وزیری هامانه، وزیر نفت ایران، ماه گذشته و در حاشیه نشست ۱۴۲ سازمان اوپک اعلام کرد که قیمت مناسب برای سبد نفتی اوپک بالای ۶۰‌دلار است که این میزان معادل قیمت ۶۵دلاری برای هر بشکه نفت‌خام آمریکا است.

این در حالی‌است که کاظم‌پور اردبیلی، کمی پیش از برگزاری نشست ۱۴۲ اوپک قیمت ایده‌آل نفت را در شرایط عادی ۵۰ تا ۶۰‌دلار دانسته و اظهار کرده بود: تورم جهانی، گرانی تکنولوژی، سیاست‌های منطقه‌ای، بحران در مناطق مختلف جهان، وضعیت عراق، تنگنای برداشت از مخازن و هجوم پول و سرمایه به سیستم‌های مالی دنیا باعث افزایش قیمت می‌شوند، اما در نهایت با تعامل این عوامل عدد واقعی قیمت نفت به دست می‌آید. وی قیمت هر محصول را با قیمت جانشین آن مرتبط دانست و گفت: رقابت بین انرژی‌های پایان‌پذیر مانند زغال سنگ، گاز و نفت از یک طرف و رقابت تولید بین اوپک و سازمان‌های غیر اوپک از سوی دیگر قیمت یک محصول را در زمان و مکان مشخصی تعریف می‌کند.

وی خاطرنشان کرد که عادلانه‌ترین قیمت، قیمتی است که نیاز ارزی کشورها را تامین کند و سرمایه‌گذاری و توسعه پایدار را رونق دهد و در برابر سایر انرژی‌ها رقابت و سهم خود را در بازار حفظ کند. اظهارات اخیر در حالی صورت گرفته است که برخی از اعضای اوپک تصمیم گرفته‌اند که با کاهش تولید خود از تداوم سقوط قیمت‌ها جلوگیری کنند. به همین منظور، ونزوئلا و نیجریه از دیروز تولید خود را در مجموع معادل ۱۷۰‌هزار بشکه در روز کاهش داده اند.

ونزوئلا به صورت رسمی‌ به اوپک اطلاع داده است که از اول اکتبر تولید خود را به صورت داوطلبانه به میزان ۵۰‌هزار بشکه در روز داده اند. نیجریه نیز قصد کاهش ۵درصدی تولیدش را دارد که معادل ۱۲۰‌هزار بشکه در روز است، ولی این اقدامات کاهش‌های داوطلبانه است و از سوی سازمان اوپک اعمال نشده است.