ایسنا- کارشناس مسوول اداره نظارت بر اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی وزارت بهداشت از تشدید نظارت و کنترل بهداشتی بر مراکز و اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی در ماه مبارک رمضان امسال خبر داد. مهندس سیدرضا غلامی‌، با بیان اینکه با آغاز ماه مبارک رمضان فعالیت ویژه بازرسان بهداشت محیط درمورد فروش زولبیا و بامیه، آش و نظارت بر مساجد و اماکن که نسبت به ارائه افطار و سحر‌ اقدام می‌کنند در قالب تشدید نظارت و کنترل بهداشتی آغاز می‌شود، اظهار کرد: این تشدید فعالیت‌ها صرفا برای ارتقا و تامین سلامتی مصرف‌کننده است.

وی نظارت بر سرویس‌های بهداشتی و نحوه توزیع مواد‌غذایی و دفع فاضلاب و زباله مساجد و اماکن متبرکه را از دیگر وظایف بازرسان بهداشت محیط برشمرد و یادآور شد: بر‌اساس بخشنامه ارسال شده به دانشگاه‌های سراسر کشور هماهنگی‌های لازم با هیات‌های امنای مساجد در مورد عدم استعمال دخانیات در مساجد انجام شده است. ‌

وی توضیح داد: در ماه رمضان سال گذشته ۳۰۰ لیتر روغن چند بار مصرف زولبیا و بامیه و ۷‌تن ماده غذایی مشکوک به فساد جمع‌آوری و معدوم و نزدیک به ۳۰۰ مرکز عرضه نامناسب زولبیا و آش در کشور با اخطار قبلی تعطیل موقت شدند.

کارشناس مسوول اداره نظارت بر اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت وجود کارت معاینه پزشکی برای خادمان مساجد و کسانی که در تماس با مواد غذایی هستند، گفت: ‌از وظایف ویژه بازرسان بهداشتی مستقر در مراکز بهداشتی - درمانی و مراکز بهداشتی مناطق در استان‌های سراسر کشور معاینه رایگان خادمان و ارائه کارت معاینه پزشکی به آنها است.

مهندس غلامی سرویس‌های بهداشتی نامناسب، عرضه مواد غذایی در ظروف نامناسب را از موارد قابل تذکر در مساجد و اماکن متبرکه دانست و افزود: با توجه به آموزش‌های ارائه شده طی سال‌های گذشته بی‌توجهی به این موارد تذکر به هیات امنا بدون پیگرد قانونی را در پی دارد.

به گفته وی و بر‌اساس آخرین اطلاعات علمی ظروف یکبار مصرف شفاف برای غذای گرم مناسب نیستند.

مهندس غلامی در خاتمه از هموطنان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف درمورد نحوه تهیه و تولید زولبیا و بامیه، آش و سرویس بهداشتی نامناسب مساجد و اماکن عمومی به بازرسان بهداشت محیط مستقر در نزدیک‌ترین مراکز بهداشتی - درمانی و یا مراکز بهداشت مناطق و شهرستان‌ها اطلاع داده تا در اسرع وقت رسیدگی شود.