محمدالهاملی، وزیر انرژی امارات به عنوان رییس دورهای اوپک انتخاب شد
اوپک همچنان چشم به راه دبیر کل جدید
دنیای اقتصاد – با وجود غیبت وزرای نفت کویت و اندونزی در اجلاس ۱۴۲ اوپک و به تعویق افتادن بحث در زمینه انتخاب دبیر کل، وزیر نفت ایران ساکت ننشست و کاظم پور اردبیلی را برای تصدی پست دبیرکلی اوپک به اعضا معرفی کرد.
این در شرایطی است که چندی پیش کاظم پور اردبیلی که هم اکنون به عنوان نماینده ایران در هیات عامل اوپک حضور دارد.
کاظم پور اردبیلی به عنوان کاندیدای ایران برای دبیر کلی اوپک معرفی شد
دنیای اقتصاد - با وجود غیبت وزرای نفت کویت و اندونزی در اجلاس ۱۴۲ اوپک و به تعویق افتادن بحث در زمینه انتخاب دبیر کل، وزیر نفت ایران ساکت ننشست و کاظم پور اردبیلی را برای تصدی پست دبیرکلی اوپک به اعضا معرفی کرد.
این در شرایطی است که چندی پیش کاظم پور اردبیلی که هم اکنون به عنوان نماینده ایران در هیات عامل اوپک حضور دارد. در گفتوگو با ایسنا بر معرفی سیدهادی نژاد حسینیان به عنوان نامزد دبیرکلی تاکید کرده بود.
هر چند که پیش از این نژاد حسینیان به اعضا معرفی شده بود اما اعضای این سازمان در خصوص انتخاب وی به اجماع نرسیدند چرا که معتقدند نامزد معرفی شده باید از تمامی جهات بر موضوعهای اوپک اشراف داشته باشد.
این د رحالی است که هنگامی که وزیر نفت کشورمان به وین سفر کرد و کاظم پور اردبیلی و یارجانی وی را در این سفر همراهی کردند، باید همگان حدس میزدند که حضور نژاد حسینیان در سنگاپور و همراهی نکردن وزیری هامانه نشان از تغییر موضع ایران در معرفی نامزد خود دارد.به گزارش روابط عمومی وزارت نفت از وین سید کاظم وزیری هامانه اعلام کرد:حسین کاظم پور اردبیلی، نماینده ایران در هیات عامل اوپک به عنوان نامزد جدید پست دبیر کل اوپک در یکصد و چهل و دومین نشست اوپک معرفی شده است.
وی افزود: کاظم پور اردبیلی اشراف و شناخت کاملی از موضوعهای مطرح در اوپک دارد و با معرفی وی، دیگر بهانهای درباره اینکه نامزد ایران شناخت کافی در این باره ندارد، وجود نخواهد داشت.
انتخاب رییس دورهای و رییس هیات عامل اوپک
براساس این گزارش اعضای اوپک در یکصد و چهل و دومین نشست این سازمان، محمد الهاملی، وزیر انرژی امارات متحده عربی را به عنوان رییس دورهای اوپک انتخاب کردند.
شکیب خلیل، وزیر انرژی الجزایر نیز به عنوان نایب رییس اوپک، حسین کاظم پور اردبیلی، نماینده ایران در هیات عامل اوپک به عنوان رییس این هیات و فلاحالامری، نماینده عراق در هیات عامل اوپک به عنوان نایب رییس آن انتخاب شدند.بنابر این گزارش، فعالیت این افراد در سمتهای جدید از ژانویه ۲۰۰۷ آغاز خواهد شد.
وزیری هامانه: اوپک، نفت زیر ۶۰دلار را تحمل نمیکند
از سوی دیگر به گفته وزیر نفت ایران، با توجه به افزایش هزینههای تولید، قیمتهای زیر ۶۰دلار برای هر بشکه نفتخام، برای اوپک مطلوب نیست.
سیدکاظم وزیری هامانه، به خبرنگاران گفت: در صورتی که روند کاهش قیمتهای نفت به صورت کنونی ادامه یابد، احتمال کاهش تولید نفت اوپک وجود خواهد داشت.وی در تحلیل شرایط کنونی بازار جهانی نفت تصریح کرد: بالا بودن میزان تولید نفتخام سبب شده است سطح ذخایر جهانی نفت از حد معمول فراتر رود که در نهایت، نوسان و کاهش قیمتها را در یک ماه گذشته به دنبال داشته است.وزیری هامانه در پاسخ به پرسشی درباره احتمال استفاده ایران از نفت به عنوان سلاح، گفت: ما بارها اعلام کردهایم، همان طور که ایران تولید نفت خود را در طول ۸سال جنگ تحمیلی عراق متوقف نکرد، در شرایط کنونی نیز تغییری در سیاستهای خود نخواهد داد و عرضه نفت خود را به بازار جهانی قطع نمیکند.وی در پاسخ به پرسش دیگری از احتمال اعمال تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد بر ضد ایران تصریح کرد: گزارشی از روند مثبت مذاکرات ایران به کنفرانس اوپک ارائه خواهد شد و هیچ صحبتی درباره تحریم احتمالی ایران وجود ندارد.
این در حالی است که وزیران نفت ایران و عربستان با یکدیگر دیدار کردند.
بررسی وضعیت بازار، افت قیمتهای جهانی نفت و نگرانی از کاهش قیمتها و نیز انتخاب قیمتها و نیز انتخاب دبیرکل اوپک، از مهمترین محورهای ملاقات وزیر نفت ایران با وزیر نفت عربستان و رییس دورهای اوپک بود.
عادلانه بودن قیمت نفت برای مصرفکننده و تولیدکننده ضروری است
همچنین معاون وزیر انرژی روسیه اعلام کرد که قیمتهای جهانی نفت باید در حدی باشد که هم اقتصاد جهانی به خطر نیفتد و هم سرمایهگذاری در صنعت نفت سودآور باشد.آندره رئوس نیز در حاشیه یکصد و چهل و دومین نشست اوپک در وین تاکید کرد: امنیت تقاضای نفت، به اندازه امنیت عرضه اهمیت دارد و کشورهای مصرفکننده، این موضوع را به طور مفصل در نشست «گروه هشت» در روسیه بررسی کردهاند.وی با بیان اینکه روسیه موقعیت ممتاز ژئوپولتیک در حوزه انرژی دارد، توضیح داد: این کشور، از آنجا که محل عبور خطوط لوله انتقال نفت و گاز و مسیر انتقال برق به مقصدهای مختلف است، به عنوان کریدور انرژی شناخته شده است، ضمن آنکه تولید بالای روسیه در حوزه انرژی، این کشور را در موقعیت ممتازی قرار داده است.
به گفته وی، روسیه برنامههایی را برای انجام ۷۰درصد از سرمایهگذاریهای خود در زمینههای جدید انرژی تدوین کرده است.معاون وزیر انرژی روسیه با تاکید بر ضرورت تعامل کشورهای مصرفکننده و تولیدکننده منابع انرژی گفت: روسیه نیز براساس اصل همکاری با سازمانهای بینالمللی، به منظور بهبود شرایط بازار جهانی انرژی، همکاریهایی جدی و سازنده دارد.
ارسال نظر