بیانیه روسای کانونهای استانی شوراهای اسلامی کار کشور:
رییسجمهور، تکلیف متعرضان به قانون کار را روشن کرد
نشست یک روزه روسای کانونهای شوراهای اسلامی کار استانها و هیات مدیره کانون عالی شوراها با صدور بیانیهای در قائمشهر به کار خود پایان داد. به گزارش ایلنا از مرکز ساری، روسای کانونهای استانی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور مخالفت صریح خود را با هر گونه تغییر و اصلاح مفاد قانون کار اعلام کردند.
روسای کانونهای شوراهای اسلامی کار استانها و اعضای هیات مدیره کانون عالی شوراها ضمن قدردانی از موضعگیری اخیر رییسجمهور پیرامون اصلاح قانون کار، تاکید کردند: دکتر احمدینژاد، با اظهارات خویش، تکلیف را برای همه کسانی که قصد تعدی به حقوق کارگران دارند، روشن کرد.
در ادامه بیانیه آمده است: اظهار نظر رییسجمهوری، حجتی است بر مجموعه دستگاه اجرایی کشور که پیش از این با طرح مسائلی چون اصلاح قانون کار، به نگرانیهای جامعه کارگری دامن نزنند.
روسای کانونهای استانی شوراهای اسلامی کار کشور با اشاره به مسکوت ماندن طرح بهسازی قراردادهای موقت توسط مجلس، تصریح کردند: با توجه به اظهارات رییسجمهوری، بررسی مجدد طرح بهسازی قراردادهای موقت میتواند بخش قابل توجهی از مطالبات کارگران قراردادی را تامین کند.
در این بیانیه با تاکید بر این مطلب که هرگونه تصمیمگیری پیرامون مسائل کارگری، باید با اعمال نظر شرکای اجتماعی همراه باشد، آمده است: اگر قرار بر اظهارنظر پیرامون اصلاحیه قانون کار است باید نمایندگان واقعی کارگران این مهم را انجام دهند و حال که کانون عالی شوراها فعال نیست، بالاترین رکن جامعه کارگری، یعنی اعضای مجمع کانون عالی شوراها صلاحیت دارند که پیرامون این اصلاحیه اظهار نظر کنند.
نمایندگان کارگری سراسر کشور در کانونهای استانی، با اشاره به اصلاح مواد ۲۷ ، ۱۹۱ قانون کار و حذف مواد ۱۳۰ تا ۱۳۷ این قانون، تصریح کردهاند: وزارت کار قصد دارد تشکلهای واقعی کارگری را حذف و نهادهای دولتی را جایگزین آنها کند در حالی که این موضوع مغایر با قوانین بینالمللی است.
آنان بر برگزاری هر چه سریعتر مجمع کانون عالی شوراها جهت رفع شبهات و ابهامات تاکید کرده و با اشاره به موضعگیریهای اخیر وزارت کار در قبال فعالیت برخی اتحادیههای کارگری از جمله اتحادیه کارگران قراردادی، تصریح کردهاند: اتحادیههای شکل گرفته توسط کارگران از جمله اتحادیه کارگران قراردادی در قالب مقاولهنامههای ۸۷ و ۹۸ سازمان بینالمللی کار هستند و اشکالتراشی برای فعالیت این اتحادیهها، نقض آشکار حقوق تشکلها و مغایر با ماده ۱۰۱ قانون برنامه چهارم و مقاوله نامههای بینالمللی است.
ارسال نظر