خبرمعاون وزیر نیرو در امور آب اعلام کرد
۱۶طرح در بخش آب برای سرمایهگذاری بخش خصوصی آماده شده است
دکتر رسول زرگر، معاون وزیر نیرو در امور آب، ضمن تشریح عملکرد یک ساله شرکت مدیریت منابع آب کشور به اعتبار ۱۸۰۰میلیارد تومانی بخش آب در سال ۸۴ اشاره کرد وگفت: در بخش فعالیتهای سازهای با این اعتبارات توانستیم در طول یک سال گذشته چهار سد ملی و سه سد استانی را افتتاح و پنج سد بزرگ را آبگیری کنیم، علاوه بر این عملیات اجرایی ۱۴سد را نیز شروع کردهایم. همچنین ۵۰هزار هکتار شبکه آبیاری زهکشی را تحویل دادهایم. به گزارش ایسنا، ویدرباره طرحهای زودبازده که به عنوان سیاستهای این دوره از بخش آب اعلام شده است گفت: اعتبارات مورد نیاز برای طرحهای زودبازده کمتر از پنجمیلیارد تومان است و زمان اجرای آنها نیز بین ۲ تا ۵/۲سال است و عمدتا این نوع طرحها در مناطق محروم و دورافتاده اجرا خواهد شد که تا امروز ۲۷طرح زودبازده با حدود ۱۰هزار هکتار شبکه آبیاری زهکشی را به بهرهبرداری رساندهایم.
زرگر یادآور شد: همچنین در این یک سال، یکهزار و ۲۵۰مگاوات ظرفیت جدید به صورت برقآبی به ظرفیت منصوبه کشور اضافه شد که ظرفیت برقآبی کشور را به هفتهزار مگاوات رساند و همینطور در تولید انرژی برقآبی، با توجه به اینکه ۱۶هزار گیگاوات انرژی برقآبی داشتیم (معادل ۱۰درصد انرژی تولید شده شبکه برق کشور)، این میزان نسبت به دوره قبل ۲۵درصد افزایش داشته است.
زرگر در خصوص طرحهای زودبازده خاطرنشان کرد: از اواخر سال گذشته بخشنامهای را به تمام شرکتهای آب منطقهای کشور صادر کردیم که همه طرحهای در حال اجرا مورد بازنگری قرار داده شوند و هر کدام از آنها که امکان ظرفیت ایجاد نیروگاههای کوچک (نیروگاههایی با ظرفیت پایین) را دارند اصلاح شوند و در ایجاد این نیروگاهها اقدام کنند.
زرگر اضافه کرد: امسال از رییسجمهور خواهش کردیم ۴۰۰میلیارد تومان برای اجرا کردن ۴۰۰ طرح زودبازده در اختیار ما بگذارند که متاسفانه با مشکلاتی که در مجلس برای بودجه سال ۸۵ به وجود آمد، تنها ۱۰۰میلیارد تومان به ما تخصیص داده شد که ۵۰میلیارد تومان از آن هم متعلق به وزارت جهاد کشاورزی بود و با این حساب ما امیدواریم این کسری در متمم بودجه جبران شود.
معاون وزیر نیرو در امور آب در ادامه گفت: در این دوره براساس مراودات قبلی با بانک توسعه اسلامی ارتباطاتی برقرار شد و نتیجه آن معرفی ۶ طرح آبی با اعتبارات ۲۷۰میلیون دلار به IDD بود که موافقت اصولی آنها را برای تصویب این طرحها گرفتهایم و امسال برای اولینبار در بودجه کشور در بخش آب جذب ۸۰۰میلیون دلار اعتبارات فاینانس در نظر گرفته شد و این در حالی است که در طول ۷۰ سال گذشته اختصاص اعتبارات فاینانس به بخش آب کشور سابقه نداشته است.
زرگر تصریح کرد: ۱۲ طرح راکد را که اعتبارات مورد نیازشان ۲ برابر اعتبارات فاینانس است پس از چهار ماه فعالیت شبانهروزی انتخاب کردیم و از این ۱۲ طرح تعداد قابل توجهی را قرار است مسوولان چینی مورد حمایت مالی قرار دهند. او ابراز امیدواری کرد که تا پایان شهریور ماه اسناد مناقصه این طرحها آماده شود و همچنین تا پایان دیماه برنده مناقصه تعیین شود. وی افزود: پس از آن برای شروع عملیات فاینانس باید طرحها را در سه ماه فرصتی که در اختیار داریم به شورای اقتصاد ارجاع میدهیم تا مجوزهای آنها را دریافت کنیم. معاون وزیر نیرو در امور آب اعلام کرد: ۱۶ طرح را نیز برای سرمایهگذاری بخش خصوصی آماده کردهایم که تا به حال مذاکرات برای ۲طرح شروع شده است.
ارسال نظر