با افزایش مصرف پالایشگاه های داخلی
صادرات نفت ایران ۱۱۱هزار بشکه کاهش یافت
صادرات نفت ایران در نیمه اول سال ۲۰۰۶ در حدود ۱۱۱هزار بشکه در روز کاهش یافته است. به گزارش «ایسنا»، موسسه مطالعات اقتصادی خاورمیانه (میس) در جدیدترین شماره خود با انتشار گزارشی در خصوص صنعت نفت ایران، اعلام کرد که میانگین صادرات نفت ایران در نیمه اول سالجاری میلادی به ۲میلیون و ۳۵۲هزار بشکه در روز رسیده است که در مقایسه با میزان ۲میلیون و ۴۶۳هزار بشکهای مدت مشابه سال گذشته در حدود ۱۱۱هزار بشکه کاهش داشته است.
با وجود کاهش صادرات در مدت مذکور، تولید نفت ایران با اندکی افزایش به ۴میلیون و ۱۲۱هزار بشکه در ماه ژوئن رسیده که اندکی بالاتر از سهمیه ۱۱/۴میلیون بشکهای این کشور در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) است.
موسسه مطالعات اقتصادی خاورمیانه در ادامه گزارش خود اعلام کرده است که بخش عمده کاهش میانگین صادرات ایران به دلیل افت میزان صادرات نفت تولیدی میادین دریایی بوده و این در حالی است که صادرات نفت خام سنگین نیز شاهد کاهش بوده است.
این در حالی است که میزان صادرات نفتی در ماه جولای به بالاترین میزان طی چند ماه اخیر رسیده است و به طور میانگین ۲میلیون و ۷۵۰هزار بشکه در روز بوده است که به همراه ۵/۱میلیون بشکه نفت تحویلی به پالایشگاههای داخلی، حجم کل تولید نفت خام ایران را به ۴میلیون و ۲۵۰هزار بشکه در روز میرساند.
این گزارش میافزاید که کاهش میزان صادرات نفت خام ایران طی ماههای اخیر تحت تاثیر سیاست شرکت ملی نفت برای ذخیره سازی نفت میادین سروش و نوروز به جای فروش با تخفیف آن و همچنین افزایش استفاده از نفت خام ایران در پالایشگاههای داخلی است.
نشریه میس ادامه میدهد: اخیرا شرکت نفت ایران شروع به مخلوط کردن نفت خام این میادین با میعانات پارس جنوبی با هدف ارائه آن به پالایشگاه بندر عباس کرده است و قراردادی را برای تحویل روزانه ۶۰هزار بشکه از این نفت به پالایشگر نفتی هند را نیز به امضا رسانده است.
در همین حال، ایران مشغول بازسازی ظرفیت پالایشگاههای خود است و اعلام کرده ظرفیت ۹ پالایشگاه این کشور به ۶/۱میلیون بشکه در روز رسیده است. این در حالی است که ایران قصد دارد ظرفیت پالایشی خود را به ۵۴/۲میلیون بشکه در روز برساند.
بر اساس یک ردهبندی ماهانه، صادرات میادین خشکی ایران در سالجاری از یکمیلیون و ۶۷۹هزار بشکه در ماه ژانویه به ۲میلیون و ۷۹هزار بشکه در ماه ژوئن رسیده است.
از سوی دیگر، صادرات نفت میادین دریایی نیز با نوسان مواجه بوده که در ماه مارس به بالاترین حد خود و سقف ۶۳۲هزار بشکه دست پیدا کرده است و این میزان به طور میانگین ۵۴۲هزار بشکه بوده است.
میس گزارش داد: ایران با هدف مقابله با تحلیل ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار بشکهای میزان تولید میادین خود در سال، انجام پروژههای توسعه جدیدی را در دستور کار اجرا گذاشته است که انتظار میرود این پروژههای جدید ظرفیت تولید نفت ایران را تا پایان سال۲۰۱۰ به ۵/۴ تا ۵میلیون بشکه در روز افزایش دهند.
گزارش میس در حالی منتشر میشود که مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران روز دوشنبه در جمع خبرنگاران تولید روزانه نفت ایران را ۴میلیون و ۸۰هزار بشکه اعلام کرد. وی افزود که این تولید با نوساناتی روبهرو بوده است.
نوذری علت این نوسانات را بروز برخی مشکلات فنی و عملیاتی در تاسیسات نفتی عنوان و تاکید کرد: با افزایش ضریب بازیافت میادین این میزان ثابت شده و میزان صادرات نیز افزایش خواهد یافت.
ارسال نظر