دنیای اقتصاد- چندی بود که رییس‌جمهوری آمریکا در همراهی با موضع وزیر امورخارجه‌اش ضمن آنکه از پایبند نبودن ایران به قطعنامه‌های شورای امنیت ابراز نگرانی می‌کرد، اما از گزینه‌ای جز دیپلماسی به همراه اعمال فشار با ابزار تحریم‌ها سخن نمی‌گفت. اما اکنون که جرج بوش میزبان ایهود المرت، نخست‌وزیر شادمان رژیم صهیونیستی از تحولات داخلی فلسطین است، باز هم از «تمام گزینه‌ها» سخن می‌گوید و گرچه همچنان بر راه‌حل دیپلماتیک تاکید می‌ورزد، اما گویا نارضایتی فرماندهان ارتش آمریکا را از وضعیت کنونی عراق فراموش کرده است. رییس‌جمهوری آمریکا در تازه‌ترین اظهارات خود درباره ایران، ضمن ابراز امیدواری برای حل دیپلماتیک مساله هسته‌ای ایران تاکید کرد که تمامی گزینه‌ها در رابطه با این مساله بر روی میز قرار دارد.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری فرانسه گزارش داد، جورج بوش، رییس‌جمهور آمریکا پیش از گفت‌و‌گو با ایهود المرت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: موضع من تغییر نکرده است و هم چنان این است که تمامی گزینه‌ها بر روی میز قرار دارد.

وی با این حال خواستار پایان دادن به اختلافات با ایران از مسیر دیپلماتیک شد. خبرگزاری فرانسه در ادامه نوشت: استفاده رییس‌جمهوری آمریکا از عبارت «تمامی گزینه‌ها» به معنای آن است که چنانچه ایران نخواهد تسلیم شود و به فعالیت هسته‌ای خود ادامه دهد، در این صورت، گزینه نظامی دور از ذهن نخواهد بود.

وی با اشاره به رژیم صهیونیستی و تهدید خواندن ایران در رابطه با این رژیم گفت: به عنوان متحدی جدی، من (ایران) را تهدیدی واقعی برای اسرائیل می‌بینم.

رییس‌جمهور آمریکا گفت: من برنامه هسته‌ای ایران را تهدیدی نه تنها برای امنیت اسراییل، بلکه برای امنیت تمامی خاورمیانه می‌دانم. به همین دلیل نیز ما دائما روی این مساله کار می‌کنیم که به دوستان خود، و نیز روسیه و سایر اعضای جامعه جهانی یادآوری کنیم که ما می‌توانیم با هم کار کنیم تا این مشکل را از طریق دیپلماتیک حل کنیم. در حالی که جرج بوش از «همکاری جامعه جهانی» برای «حل دیپلماتیک» مناقشه هسته‌ای ایران سخن می‌گفت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از شروع رایزنی کشورهای ۱+۵ درباره دور جدید تحریم‌ها علیه برنامه هسته‌ای ایران خبر داد.

رویتر به نقل از شان مک‌کورمک گزارش داد، آمریکا و سایر قدرت‌های جهانی گفت‌وگوها و مشورت‌های مقدماتی را پیرامون مجموعه‌ جدید تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اتخاذ کرده‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که هنوز نمی‌داند قطعنامه تحریم‌های جدید چه زمانی به شورای امنیت سازمان ملل ارائه خواهد شد، اما افزود: هم‌اکنون در حال بررسی برخی جنبه‌های آن هستیم، این بخشی از مواردی بود که نیکلاس برنز معاون وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته در سفرش به اروپا درباره آن صحبت کرد.

مک کورمک در ادامه با اشاره به دیدار خاویر سولانا، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپایی و علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران که قرار است روز شنبه در پایتخت پرتغال صورت بگیرد گفت: دلیل منطقی این دیدار امید به این است که دولت ایران دست به یک تحلیل «‌هزینه - منفعت» متفاوتی بزند، ‌آشکار است که آن‌ها منزوی‌تر از سال گذشته شده‌اند. بنابراین ما سعی داریم از طریق سولانا با دولت ایران گفت‌وگو کرده و آن‌ها را متقاعد کنیم تا راهی برای دادن جواب مثبت پیدا کنند و این کار یافتن راهی برای تعلیق فعالیت‌های غنی‌سازی و بازفراوری ایران را شامل می‌شود تا بتوان به مذاکرات پرداخت.

در عین حال این روزها در آمریکا آنان که از نزدیک درگیر جنگ عراق بوده‌اند، میانه خوبی با «گزینه‌نظامی» ندارند، از جمله فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا که اخیرا اعلام کرد حل نظامی مساله هسته‌ای ایران را خواستار نیست.

خبرگزاری نووستی به نقل از ویلیام فالون، فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا که روز سه شنبه در پایتخت تاجیکستان پس از دیدار با امامعلی رحمان‌اف، رییس‌جمهور این کشور صحبت می‌کرد گزارش داد: روش نظامی، آخرین گزینه است و من طرفدار آن نیستم. این مشکل باید از طریق دیپلماتیک حل شود. به عقیده وی، آمریکا و ایران هر دو در ثبات عراق ذی‌نفع هستند و هر دو کشور به ثبات عراق تمایل دارند. فالون ادامه داد: برای آمریکا اولویت اصلی در منطقه، ثبات در عراق و افغانستان است. وی از آغاز گفت‌وگوهای دیپلماتیک آمریکا و ایران که اواخر آوریل در بغداد آغاز شد، ابراز خرسندی کرد.