نمایشگاه هنر ایثار، در موسسه صبا آغاز و با معرفی برترین‌ها، در موزه هنرهای معاصر تهران به‌پایان رسید.

به گزارش ایسنا، این نمایشگاه در سه بخش هنر جدید، نقاشی و عکس، سوم خرداد، همزمان با سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر، در مجموعه نگارخانه‌های صبا آغاز شده بود. در مراسمی که روز پنج شنبه، با حضور جمعی از هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی، مسوولان فرهنگی کشور، برخی از مدیران فرهنگستان هنر و معاونت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، ناصر پلنگی در سخنانی به حرکت‌های جهانی که در عرصه هنر جدید انجام شده است، اشاره کرد و گفت: امروزه هنر خاورمیانه از جمله هنرهایی است که دنیا به آن توجه بسیار دارد و در حال شکل‌گیری تحولات بسیاری است و ایران در این زمینه از کشورهای دیگر عقب مانده است. پلنگی یادآوری کرد، آیا وقت آن نشده است که ایران نیز همانند کشورهای دیگر منطقه حرکت‌های بنیادینی را در حفظ میراث تاریخی خود آغاز کنیم؟ وی افزود: هنرمندان نسل سوم با بهرگیری از تکنولوژی معاصر و قلم‌موی زمان در عرصه هنرهای تجسمی حضور یافته‌اند و توانسته‌اند از مفاهیم جدید به شکل بین‌المللی آن سخن بگویند.

حسین خسروجردی هم از عکاسی سخن گفت. به‌گمان او، عکاسی هنری است که ساده‌ترین و روان‌ترین شکل می‌تواند مسائل انسانی را بیان کند و به‌همین خاطر ضروری است مورد حمایت بسیاری قرار گیرد.

خسروجردی به این نکته نیز اشاره کرد که ایران پالایشگاه فرهنگ جهان است و تمامی تفکراتی که در طول زمان وارد ایران شده در این نمایشگاه پروسه تبدیل شدن و قوام یافتن را طی کرده و به زبان ایرانی بیان می‌شود. بنابراین گزارش، شاهرخ هنرمند هم به نمایندگی از عکاسان شرکت‌ کننده در نمایشگاه توجه هرچه بیشتر به عکاسانی را که در این عرصه بدون هیچ چشم داشتی فعالیت می‌کنند و توانسته‌اند تاریخ پایداری را بدون هیچ کم و کاستی به‌عنوان تاریخ مصور به نسلی دیگر منتقل کنند، خواستار شد. در ادامه این مراسم عبدالمجید حسینی راد، عضو شورای انتخاب آثار نمایشگاه هنر جدید، بیانیه هیات داوران را خواند، سپس مستند نمایشگاه هنر جدید که در جریان برپایی نمایشگاه ساخته شده بود، به‌نمایش درآمد. حبیب‌ا... صادقی، سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران، نیز در ادامه عنوان کرد، هنرمندان تجسمی کشور توانستند در طول هشت سال دفاع مقدس تلاش و همت رزمندگان را به‌تصویر کشند و اکنون نیز بار دیگر با کمک و حمایت سازمان‌هایی چون بنیاد شهید و جهاد دانشگاهی این کار به روایتی دیگر صورت گرفته است. پس از سخنان او، با حضور عباس خامه‌یار، محمد حسین ایمانی خوشخو، معاون هنری فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید رضا فرهمند، رییس جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران و دبیران هر بخش، تندیس و لوح یادبودی به برگزیدگان نمایشگاه اعطا شد. همچنین جایزه ویژه به شهید کاظم اخوان، عکاس جاوید الاثر، تعلق گرفت.