رویداد
به تنبلی عادت کردهایم
دنیای اقتصاد- چهارمین همایش ملی فرهنگ کار صبح دیروز با حضور حداد عادل، رییس مجلس شورای اسلامی و محمد جهرمی وزیر کار و امور اجتماعی آغاز به کار کرد. رییس مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاح این همایش فرهنگ کار را به عنوان اصطلاحی قابل توجه دانست و گفت: فرهنگ کار دنبال چرایی میگردد نه چگونگی و در اهمیت آن همین بس که در دنیای امروز هر جامعه که اهل کار باشد پیشرفت کرده است و این مسلم است که ثروتهای طبیعی وسعت سرزمین و شرایط اقلیمی هیچ کدام برای موفقیت کافی نیست. وی افزود: ملتی که اهل کار کردن نباشد و تمام نعمتهای خدادی را هم داشته باشد همه را ضایع میکند مثل دارا بودن نفت، که ممکن است راه سلطه، دشمنی و نیاز را به آن کشور باز کند.
حداد عادل با اشاره به جامعه توسعه یافته ژاپن از کوشش و سختجانی این مردم به عنوان عامل موفقیت و پیشرفت علمی و صنعتیشان یاد کرد و گفت:در ژاپن بچههای مدرسه از همان ابتدا با تمیز کردن راهروها و اتاقهای مدرسه کار کردن را به شکلی عملی میآموزند و حتی مدیران و مسوولان و کارمندان هم خودشان کارهای خدماتی را انجام میدهند.
وی با اشاره به تاریخ درخشان کشاورزی و رونق اقتصادی در ایران، از ایرانیان به عنوان مردمی سخت کوش و خلاق یاد کرد و افزود: ساخت قناتها در اعماق کویر و بیرون آوردن آب از دل خاکها و سنگها و همین طور هنر قالیبافی نشان میدهد کار نزد ایرانیان قدمتی دیرینه دارد، ولی در یکی دو قرن اخیر متاسفانه سیمای سعادت را گم کردهایم و نوعی کسالت بر جامعه ایرانی سایه گسترده که این نشان از مدیریتی ناکارآمد، اتلاف وقت دوباره کاری و بلندپروازیهای بیهوده دارد.
وی افزود: برای مقابله با بیکاری وکسالت کار در جامعه باید هنر، تبلیغات و آموزش و پرورش به عنوان نهادهای آموزشدهنده مورد توجه قرار گیرند، هر چند دیگر سازمانها باید برای افزایش ضریب موفقیت همراهی کنند.
وی خطاب به برگزارکنندگان همایش گفت: طبق فرموده رهبری، راهکاری برای از بین بردن معضل بیکاری و تنبلی در جامعه ارائه دهید، تا جامعه را به سمت فعالیت پیش ببریم.
حدادعادل با اشاره به فعالیتهای صدا و سیما افزود: با ساخت برنامههای کارآمد محیط کاری را به نمایش بگذارید که نشان دهد چگونه جامعهای با فعالیت دگرگون میشود، نه فقط نمایش دعواهای زن و شوهری و صحبتهای آشپزخانهای بسازید که تنها بخشی از نیاز جامعه است.
این همایش دوروزه امروز با بررسی مقالههایی در خصوص فرهنگآفرینی و آموزش کار، توسعه کار شایسته از طریق آموزش اخلاق حرفهای، بررسی علل و ضعف اشتغال به کار افراد در سازمانها و فرهنگ کار و نظامهای اقتصادی به پایان میرسد. به گفته دکتر افروز، دبیر اجرایی همایش فرهنگ کار ۴۰ مقاله از میان ۲۰۰ مقاله ارائه شده از سوی ۱۵ استاد دانشگاه و عضو هیاتعلمی برگزیده شده که برای چاپ در مجموعههای ویژه این همایش از آنها استفاده خواهد شد.
ارسال نظر