شیوه و رقم محاسبه مالیات سال 85 اصناف اعلام شد

مالیات‌های پرداخت‌شده توسط فعالان مطبوعاتی قابل استرداد است

تسلیم دسته جمعی اظهارنامه‌های مالیاتی فعالان در یک حوزه مطبوعاتی توسط مسوولان محل فعالیت آنها، تنها در صورت کامل بودن مدارک هر یک از فعالان و یکسان بودن محل فعالیت آنها از نظر حوزه مالیاتی امکان‌پذیر است. معاون عملیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: مالیات‌های قبلی پرداخت شده توسط فعالان مطبوعاتی قابل استرداد است به شرطی که این افراد با مدارک کامل به محل ادارات و حوزه‌های مالیاتی محل کار و یا سکونت خود مراجعه کنند. محمد شکری در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با بیان این که تنها یک حوزه مالیاتی خاص برای تسلیم اظهارنامه‌های مالیاتی خبرنگاران وجود ندارد، تصریح کرد: هر یک از خبرنگاران یا فعالان مطبوعاتی می‌توانند برای تسلیم اظهارنامه های مالیاتی خود تا ۳۱ تیرماه سال جاری به حوزه مالیاتی محل کار یا سکونت خود مراجعه کنند. محمود شکری در پاسخ به این سوال که در این صورت ممکن است هزاران خبرنگار و فعال در حوزه مطبوعات به حوزه‌های مالیاتی مراجعه کنند، بنابراین آیا بهتر نیست مسوولان بخش مالی خبرگزاری‌ها یا روزنامه‌ها و غیره خود این وظیفه را به نیابت از خبرنگاران بر عهده بگیرند، گفت: این کار در صورتی قابل انجام است که تمام مدارک، آدرس‌ها و اظهارنامه‌های مالیاتی کامل باشد و البته این کار در صورتی قابل تحقق است که حوزه مالیاتی در محل فعالیت افراد وجود داشته باشد. وی خاطرنشان کرد: براساس تبصره ۲ ماده ۱۰۴ قانون مالیات‌ها، چنانچه این افراد از حوزه محل کار یا محل سکونت خود استعلام کرده باشند، می‌توانند این استعلام را به محل فعالیت خود که دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز هست، ارائه دهند تا از کسر مالیات معاف شوند.

توافقنامه اصناف تهران با سازمان امور مالیاتی کشور درباره شیوه و رقم محاسبه مالیات سال ۸۵ در دو بخش جداگانه «روش خوداظهاری» و «روش توافقی» به امضای دوطرف رسیده و از تاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه جاری لازم‌الاجرا شده است.

جدول درصد رشد مالیات مورد تفاهم خود اظهاری

به گزارش خبرگزاری فارس، ردیف میزان مالیات قطعی شده عملکرد سال ۱۳۸۴ با رعایت سایر شرایط زیر‌درصد رشد برای عملکرد سال ۱۳۸۵ تا ۰۰۰/۰۰۰/۱‌ریال ۱۲‌درصد،

تا ۰۰۰/۰۰۰/۲‌ریال ۱۴‌درصد، تا ۰۰۰/۰۰۰/۴‌ریال ۱۶‌درصد،‌ تا ۰۰۰/۰۰۰/۸‌ ریال ۱۸‌درصد، تا ۰۰۰/۰۰۰/۱۵‌ریال ۲۰‌درصد، تا ۰۰۰/۰۰۰/۲۰‌ریال ۲۱‌درصد و بالاتر

از ۰۰۰/۰۰۰/۲۰‌ریال ۲۲‌درصد است.

مبنای تفاهم خوداظهاری

۱ - مبنای محاسبه مالیات برای عملکرد سال ۱۳۸۵ مالیات قطعی شده، عملکرد سال ۱۳۸۴ است. چنانچه مالیات قطعی شده عملکرد سال ۱۳۸۴ برخی از مودیان موضوع بندهای الف وب ماده ۹۵ ق.م.م. به علت تسلیم اظهارنامه، بدون اعمال معافیت موضوع بندهای ۱۰۱

ق.م.م. محاسبه شده باشد. ابتدا می‌بایست مالیات قطعی یادشده با فرض اعمال معافیت مقرر و تا حدی که از مالیات طبق شرایط خوداظهاری عملکرد سال ۱۳۸۴ کمتر نباشد محاسبه وسپس‌درصد رشد مورد نظر برای عملکرد سال ۱۳۸۵ اعمال شود.

۲ - مودیانی که پرونده مالیاتی عملکرد سال ۱۳۸۴ آنان قطعی نشده است، مالیات قطعی شده عملکرد سال ۱۳۸۳ آنان با ۲۰درصد افزایش، مبنای محاسبه برای مالیات مورد تفاهم قرارمی گیرد.

۳ - مودیانی که در عملکرد سال ۱۳۸۴ فعالیت کامل داشته ولی مشمول پرداخت مالیات نشده‌اند، در صورتی که درآمد مشمول مالیات عملکرد سال ۱۳۸۵ خود را با افزایش میزان پانزده‌درصد نسبت به درآمد مشمول مالیات قطعی شده عملکرد سال ۱۳۸۴ ابراز کنند، مشمول تفاهم خوداظهاری خواهند بود.

۴ - هرگاه مالیات تشخیصی یا قطعی شده عملکرد سال ۱۳۸۴ صاحبان مشاغل، براساس فعالیت مودی و به دلایلی برای قسمتی از سال یادشده بوده باشد، ابتدا مالیات قطعی شده مذکور برای یکسال تمام محاسبه، وسپس‌درصد رشد موردنظر برای عملکرد سال ۱۳۸۵ اعمال می‌شود.

۵ - چنانچه مالیات تشخیصی یا قطعی شده عملکرد سال ۱۳۸۴ صاحبان مشاغل با رعایت مواد ۱۳۷، ۱۶۵و ۱۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم تعیین شده باشد، ابتدا باید مالیات متعلقه بدون در نظر گرفتن مواد یادشده برای آن سال تعیین و سپس‌درصد افزایش یا کاهش موردنظر برای تعیین مالیات مورد تفاهم خوداظهاری برای عملکرد سال ۱۳۸۵ محاسبه شود. همچنین پرداخت‌های انجام شده در سال ۱۳۸۵ در اجرای مواد مذکور با رعایت مقررات از درآمد مشمول مالیات این مودیان قابل کسر است.

تسهیلات

۶ - اتحادیه‌ها با رعایت شرایط زیر می‌توانند مالیات حداکثر سه‌درصد از اعضای خود را که در سال ۱۳۸۵ بنا به شرایط خاص از درآمد کمتری برخوردار بوده‌اند به میزان کمتر از مواد تفاهم شده تعیین کنند.

۱ -۶- اتحادیه صنف مربوط مکلف است فهرست اعضای یادشده را حداکثر تا تاریخ ۳۱مرداد به انضمام مدارک به اداره کل امورمالیاتی ذی‌ربط تسلیم کند. در صورت ارائه نشدن فهرست بیان شده در موعد مقرر مودیان مورد نظر (مودیانی که خارج از چارچوب این تفاهم نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات متعلق اقدام کرده‌اند) مشمول این تفاهم نخواهند بود.

۲ -۶-‌ درصد انتخابی موضوع این بند براساس تعداد اظهارنامه‌های تسلیمی در چارچوب تفاهم خواهد بود.

۳ -۶- با توجه به شرایط خاص برخی رسته‌های تولیدی تحت پوشش اتحادیه‌ها محدودیت موضوع بند ۶ در مورد انتخاب حداکثر ۳‌درصد اعضا برای رسته‌های مذکور اعمال نخواهد شد. نحوه و چگونگی اجرای این بندبا هماهنگی معاونت عملیاتی سازمان امورمالیاتی کشور و مجامع امورصنفی تولیدی و خدمات فنی و توزیعی و خدماتی اعلام خواهد شد. ۷ - به منظور ایجاد تسهیلات لازم برای وصول مالیات مورد تفاهم با رعایت مقررات ماده ۱۶۷ ق.م.م. چهل‌درصد مالیات به صورت نقد و بقیه حداکثر در ۶قسط مساوی ماهانه از اول مردادماه قسط‌بندی می‌شود.۸ - پرداخت نشدن اقساط در سررسید مقرر مانع از صدور برگ قطعی برای مودیانی‌که در چارچوب تفاهم‌نامه، اظهارنامه تسلیم کرده‌اند نخواهد بود. در صورت پرداخت نکردن اقساط تا پایان زمان مقرر در تفاهم، مشمول جریمه مقرر در ماده ۱۹۰ ق. م.م. از تاریخ سررسید بوده که غیرقابل بخشودگی خواهد بود.

نمونه انتخابی

۹ - در اجرای ماده ۱۵۸ ق.م.م. نمونه انتخابی برای رسیدگی از بین اظهارنامه‌های تسلیمی درچارچوب تفاهم خوداظهاری و مشروط به اینکه در دو سال گذشته به‌عنوان نمونه رسیدگی قرار نگرفته باشد، به میزان تعداد اظهارنامه‌های انتخابی توسط اتحادیه ذی‌ربط در اجرای بند۶ این تفاهم با نظر مدیرکل امورمالیاتی وهماهنگی با رییس یا یکی از اعضای هیات‌مدیره اتحادیه ذی‌ربط تعیین می‌شود. در هر صورت نمونه انتخابی برای رسیدگی از یک‌درصد اظهارنامه‌های تسلیمی در چارچوب تفاهم کمتر نخواهد بود.

سایر مقررات

۱۰ - در مشارکت مدنی مالیات قطعی شده عملکرد ۸۴ هریک از شرکا با رعایت سایر شرایط ملاک عمل خواهد بود و هر شریک با رعایت شرایط تفاهم خوداظهاری مشمول تفاهم خواهد بود و در صورت تغییر سهم مالکیت و سپس‌ درصدهای افزایش یا کاهش موردنظر برای تعیین مالیات مورد تفاهم خوداظهاری برای سال ۱۳۸۵ اعمال شود.

۱۱ - شرط استفاده اعضا از این تفاهم‌نامه تسلیم اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۳۸۵ در موعد مقرر قانونی و رعایت شرایط مقرر در این تفاهم‌نامه است.

۱۲ - اظهارنامه‌های تسلیمی اعضایی که فاقد مهر و امضای اتحادیه ذی‌ربط باشد مشمول تسهیلات مقرر بند ۶ این تفاهم‌نامه نخواهد بود.

۱۳ - در مشارکت مدنی چنانچه شریک یا شرکایی در عملکرد سال ۱۳۸۴ (با رعایت سایر شرایط فوق) مشمول مالیات نشده‌اند در صورتی که درآمد مشمول مالیات عملکرد سال ۱۳۸۵ خود متناسب با سهم مالکیت خود نسبت شریک یا شرکای مشمول مالیات و با رعایت شرایط مورد تفاهم اظهار کنند مشمول تفاهم خوداظهاری خواهند بود.

۱۴ - پرونده مالیاتی مودیانی که سال ۱۳۸۵ اولین سال فعالیت آنها است و یا اینکه حسب مورد شرایط موضوع بندهای (۱ و ۲ و ۳) را ندارند، مشمول این تفاهم نبوده و توسط واحد مالیاتی رسیدگی خواهد شد.

۱۵ - صاحبان مشاغلی که نسبت به عملکرد سال ۱۳۸۴ تغییر شغل داشته‌اند مشمول تفاهم نخواهند شد.

۱۶ - مودیان ردیف‌های ۱ الی ۷ و ۱۲ موضوع بندالف ماده ۹۶ قانون مالیات‌های مستقیم مشمول تفاهم و خوداظهاری نبوده و پرونده آنها کلا توسط اداره امور مالیاتی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

۱۷ - مودیانی که نسبت به پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی‌های مالیاتی قطعی شده (به استثنای پرونده‌هایی که در مراجع قانونی مطرح است) عملکرد سنوات لغایت ۱۳۸۴ خود حداکثر تا تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه (۳۱تیر سال‌جاری) اقدام نکنند مشمول تفاهم خوداظهاری نخواهند بود.

۱۸ - اظهارنامه‌هایی که حایز شرایط مقرر در این تفاهمنامه بوده و به‌عنوان نمونه جهت رسیدگی انتخاب نشوند قطعی تلقی می‌شوند.

۱۹ - مودیانی که اظهارنامه آنها در اجرای بند۹ این تفاهمنامه به‌عنوان نمونه انتخاب و مورد رسیدگی قرار می‌گیرند در صورتی که درآمد مشمول مالیات مشخصه قطعی (قبل از کسر معافیت) با رقم اظهارشده از طرف مودی بیش از ۱۵درصد اختلاف داشته باشد، مشمول حکم ماده ۱۹۴ ق.م.م. خواهند بود.

۲۰ - هر گاه طبق گزارش‌های مستدل گروه منتخب سازمان یا مدیرکل امورمالیاتی ذی‌ربط یا اسناد ومدارک مثبت به دست آمده برای هریک از مودیان (به استثنای مودیان موضوع بند۹ این تفاهم‌نامه) مشخص شود، درآمد مشمول مالیات به دست آمده (پس از کسر معافیت) به میزان بیش از پانزده‌‌درصد درآمد مشمول مالیات (پس از کسر معافیت) ابرازی می‌باشد در این صورت پرونده مالیاتی عملکرد سال ۱۳۸۵ آن مودی از تفاهم خوداظهاری خارج و با هماهنگی رییس اتحادیه ذی‌ربط توسط واحد مالیاتی مربوط رسیدگی خواهدشد (‌مشروط براینکه اختلاف مالیاتی متعلقه نسبت به مالیات مورد تفاهم کمتر از ۰۰۰/۲۰۰ ریال نباشد.)

۲۱ - مودیان موضوع بند(ج) ماده ۹۵ ق.م.م. در مواردی که اتحادیه‌‌‌های آنها در اجرای تبصره ۵ ماده ۱۰۰ق.م.م با ادارات کل یا ادارات امورمالیاتی توافق ننموده‌‌‌اند و یا فاقد اتحادیه هستند، در صورت رعایت شرایط مقرر (به استثنای بند۱۲) در این تفاهم نامه مشمول طرح خود اظهاری خواهند بود.

تعهدات

۲۲ - مجامع امورصنفی مکلفند تمام تلاش ومساعی خود را جهت جلب مشارکت اعضای خود به منظور رعایت مفاد این تفاهم نامه به‌عمل آورند.

۲۳ - اداره کل امورمالیاتی آمادگی دارد تا با استقرار نیروهای کارآمد در اتحادیه‌‌‌ها ومجامع امورصنفی، راهنمایی‌‌‌های لازم را نسبت به چگونگی تنظیم و تکمیل اظهارنامه مالیاتی به عمل آورد.

این تفاهم نامه در پنچ نسخه که هر کدام حکم واحد دارد در تاریخ ۱۸اردیبهشت هشتاد و شش تنظیم گردیده است.

جدول درصد رشد مالیات مورد توافق

ردیف میزان مالیات قطعی شده عملکرد سال ۱۳۸۴ با رعایت سایرشرایط زیر درصد رشد برای عملکرد سال ۱۳۸۵ تا ۰۰۰/۰۰۰/۱ ریال ۱۲درصد ، تا ۰۰۰/۰۰۰/۲ ریال ۱۴درصد ، تا ۰۰۰/۰۰۰/۴ ریال ۱۶درصد، تا ۰۰۰/۰۰۰/۸ ریال ۱۸درصد، تا ۰۰۰/۰۰۰/۱۵ ریال ۲۰درصد، تا ۰۰۰/۰۰۰/۲۰ ریال ۲۱درصد و بالاتر از ۰۰۰/۰۰۰/۲۰ ریال ۲۲درصد است.

مبنای توافق

۱ - مبنای محاسبه مالیات برای عملکرد سال ۱۳۸۵ مالیات قطعی عملکرد سال ۱۳۸۴ است.

۲ - مودیانی که پرونده مالیاتی عملکرد سال ۱۳۸۴ آنان قطعی نشده است، مالیات قطعی شده عملکرد سال ۱۳۸۳ آنان با ۲۰درصد افزایش، مبنای محاسبه برای مالیات مورد توافق قرار می‌‌‌‌گیرد.

۳ - مودیانی که در عملکرد سال ۱۳۸۴ فعالیت کامل داشته ولی مشمول پرداخت مالیات نشده‌‌‌اند، در صورتی که درآمد مشمول مالیات عملکرد سال ۱۳۸۵ خود را با افزایش میزان پانزده درصد نسبت به درآمد مشمول مالیات قطعی شده عملکرد سال ۱۳۸۴ ابزار کنند، مشمول توافق خواهند بود.

۴ - هرگاه مالیات تشخیصی یا قطعی شده عملکرد سال ۱۳۸۴ صاحبان مشاغل، براساس فعالیت مودی وبه دلایلی برای قسمتی از سال یاد شده بوده باشد، ابتدا مالیات قطعی شده یاد شده برای یکسال تمام محاسبه، و سپس درصد رشد مورد نظر برای عملکرد سال ۱۳۸۵ اعمال می‌‌‌شود.

۵ - چنانچه مالیات تشخیصی یا قطعی شده عملکرد سال ۱۳۸۴ صاحبان مشاغل با رعایت مواد ۱۳۷، ۱۶۵ و ۱۷۲ قانون مالیات‌‌‌های مستقیم تعیین شده باشد ابتدا می‌‌‌‌بایست مالیات متعلقه بدون در نظر گرفتن مواد یاد شده برای آن سال تعیین وسپس درصد افزایش یا کاهش مورد نظر برای تعیین مالیات مورد توافق برای عملکرد سال ۱۳۸۵ محاسبه شود. همچنین پرداخت‌‌‌های انجام شده در سال ۱۳۸۵ در اجرای مواد یاد شده با رعایت مقررات از درآمد مشمول مالیات این مودیان قابل کسر است.

تسهیلات

۶ - اتحادیه‌‌‌ها با رعایت شرایط زیر می‌‌‌‌توانند مالیات حداکثر سه درصد از اعضای خود را که در سال ۱۳۸۵ بنا به شرایط خاص از درآمد کمتری برخوردار بوده‌‌‌اند به میزان کمتر از موارد توافق شده تعیین کنند.

۱ -۶- اتحادیه صنف مربوط مکلف است فهرست اعضای یاد شده را حداکثر تا تاریخ ۳۱مرداد ماه سال جاری به انضمام مدارک به اداره کل یا اداره مالیاتی ذیربط تسلیم کند. در صورت ارائه نشدن فهرست یاد شده در موعد مقرر مودیان مورد نظر (مودیانی که خارج از چارچوب این توافق نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی وپرداخت مالیات متعلق اقدام کرده‌‌‌اند) مشمول این توافق نخواهند بود.

۲ -۶- درصد انتخابی موضوع این بند براساس تعداد اظهارنامه‌‌‌های تسلیمی‌‌‌‌ در چارچوب توافق خواهد بود.

۳ -۶- با توجه به شرایط خاص برخی رسته‌‌‌های تولیدی تحت پوشش اتحادیه‌‌‌ها محدودیت موضوع بند ۶ (در مورد انتخاب حداکثر ۳درصد اعضا) برای رسته‌‌‌های یاد شده اعمال نخواهد شد، نحوه و چگونگی اجرای این بند با هماهنگی معاونت عملیاتی سازمان امور مالیاتی کشور و مجامع امور صنفی تولیدی و خدمات فنی و توزیعی و خدماتی اعلام خواهد شد.

۷ - به منظور ایجاد تسهیلات لازم برای وصول مالیات مورد توافق با رعایت مقررات ماده ۱۶۷ ق. م.م. چهل درصد مالیات بصورت نقد ومابقی حداکثر در ۶ قسط مساوی ماهانه از اول مردادماه تقسیط می‌‌‌‌شود.

۸ - پرداخت نشدن اقساط در سررسید مقرر مانع از صدور برگ قطعی برای مودیانی که در چارچوب توافق، اظهارنامه تسلیم نموده‌‌‌اند نخواهدبود و در صورت پرداخت نشدن اقساط تا پایان زمان مقرر در توافق، مشمول جریمه مقرر در ماده ۱۹۰ ق.م.م. از تاریخ سررسید بوده که غیرقابل بخشودگی خواهدبود.

نمونه انتخابی

۹ - نمونه انتخابی برای رسیدگی از بین اظهارنامه‌‌‌های تسلیمی‌‌ ‌‌در چارچوب توافق و مشروط به اینکه در دوسال گذشته به‌عنوان نمونه مورد رسیدگی قرار نگرفته باشد، به میزان تعداد اظهارنامه‌‌‌های انتخابی توسط اتحادیه ذیربط در اجرای بند(۶) این توافق با نظر مدیرکل امور مالیاتی و هماهنگی با رییس یا یکی از اعضای هیات مدیره اتحادیه ذیربط تعیین می‌‌‌‌شود. در هر صورت نمونه انتخابی برای رسیدگی از یک درصد اظهارنامه‌‌‌های تسلیمی ‌‌‌‌در چارچوب توافق کمتر نخواهد بود.

سایر مقررات

۱۰ - در مشارکت مدنی مالیات قطعی شده عملکرد ۸۴ هر یک از شرکا با رعایت سایر شرایط ملاک عمل خواهد بود و هر شریک با رعایت شرایط توافق مشمول توافق خواهد بود و در صورت تغییر سهم مالکیت شرکا نسبت به عملکرد سال ۱۳۸۴ ابتدا ‌‌‌‌باید به سهم مالکیت جدید محاسبه و سپس درصدهای افزایش یا کاهش مورد نظر برای تعیین مالیات مورد توافق برای سال ۱۳۸۵ اعمال شود.

۱۱ - شرط استفاده اعضاء از این توافق تسلیم اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۳۸۵ در موعد مقرر قانونی و رعایت شرایط مقرر در این توافق است.

۱۲ - اظهارنامه‌‌‌های تسلیمی‌‌‌‌اعضایی که فاقد مهر و امضا اتحادیه ذیربط باشد مشمول تسهیلات مقرر در بند ۶ این تفاهم نامه نخواهند بود.

۱۳ - در مشارکت مدنی چنانچه شریک با شرکایی در عملکرد سال ۱۳۸۴ (با رعایت سایر شرایط فوق) مشمول مالیات نشده‌‌‌اند در صورتی که درآمد مشمول مالیات عملکرد سال ۱۳۸۵ خود را متناسب با سهم مالکیت خود نسبت به شریک یا شرکا مشمول مالیات وبا رعایت شرایط مورد توافق اظهار کنند مشمول توافق خواهد شد.

۱۴ - پرونده مالیاتی مودیانی که سال ۱۳۸۵ اولین سال فعالیت آنها باشد و یا اینکه حسب مورد شرایط موضوع بندهای (۱ و ۲ و ۳) را ندارند، مشمول این توافق نبوده و توسط واحد مالیاتی رسیدگی خواهد شد.

۱۵ - صاحبان مشاغلی که نسبت به عملکرد سال ۱۳۸۴ تغییر شغل داشته‌‌‌اند، مشمول این توافق نخواهند شد.

۱۶ - مودیانی که نسبت به پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی‌‌‌های مالیاتی قطعی شده ( به استثنای پرونده‌‌‌هایی که در مراجع قانونی مطرح است) عملکرد سنوات لغایت ۱۳۸۴ خود حداکثر تا تاریخ انقضا مهلت تسلیم اظهارنامه (۳۱/۴/۱۳۸۶) اقدام نمایند مشمول توافق نخواهند بود.

۱۷ - اظهارنامه‌‌‌هایی که حایز شرایط مقرر در این توافق نامه بوده و به‌عنوان نمونه جهت رسیدگی انتخاب نشوند قطعی تلقی می‌‌‌‌شوند.

۱۸ - هر گاه طبق گزارش مستدل گروه منتخب سازمان یا مدیرکل امور مالیاتی ذیربط و یا اسناد و مدارک مثبت بدست آمده برای هریک از مودیان مشخص شود درآمد مشمول مالیات بدست آمده (پس از کسر معافیت) به میزان بیش از ۱۵درصد درآمد مشمول مالیات (پس از کسر معافیت) ابرازی است در این صورت پرونده مالیاتی عملکرد سال ۱۳۸۵ آن مودی از توافق خارج و با هماهنگی رییس اتحادیه ذیربط توسط واحد مالیاتی مربوط رسیدگی خواهد شد (مشروط براینکه اختلاف مالیاتی متعلقه نسبت به مالیات مورد توافق کمتراز ۰۰۰/۲۰۰ ریال نباشد.)

تعهدات

۱۹ - اتحادیه‌‌‌ها مکلف‌اند تمام تلاش خود را جهت جلب مشارکت اعضای خود به منظور رعایت مفاد این توافق به‌عمل آورد.

۲۰ - اداره کل امور مالیاتی آمادگی دارد تا با استقرار نیروهای کارآمد در اتحادیه‌‌‌ها، راهنمایی‌‌‌های لازم را نسبت به چگونگی تنظیم و تکمیل اظهارنامه مالیاتی انجام دهد.

این توافق نامه در پنج نسخه که هر کدام حکم واحد دارد در تاریخ ۱۸اردیبهشت ۸۶ تنظیم گردیده است.