۱۶۸ نماینده مجلس در نامه‌ای خطاب به احمدی نژاد خواستار تصمیم‌گیری سریع دولت برای اجرای سهمیه‌بندی بنزین و تعیین قیمت مناسب برای بنزین آزاد شدند. در این نامه یادآوری شده است که براساس قانون بودجه ۸۶، دولت موظف شده تا آخر فروردین ماه نحوه و میزان سهمیه‌بندی و قیمت بنزین آزاد را به تصویب هیات وزیران برساند. در نامه‌ای به رییس جمهوری

۱۶۸ نماینده خواستار تسریع در اجرای سهمیه‌بندی بنزین شدند

طرح‌های جدید همچنان در راهند

گویی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صددند با ارائه طرح‌های جدید، کلکسیونی از طرح‌هایی را به امید پیدا کردن راه‌حلی برای مشکل بنزین از خود به یادگار بگذارند. آخرین آنها که خبرگزاری‌ها به نقل از مخبر کمیسیون انرژی مجلس آورده‌اند، به ارائه طرحی دو فوریتی برای هدفمند کردن یارانه بنزین مربوط می‌شود. هر چند که پیش از این، طرح‌هایی همچون ارائه بنزین به قیمت آزاد مجالی برای اعلام وصول در صحن علنی پیدا نکرده یا طرحی با محوریت نمایندگان صاحب نفوذ همچون محمد خوشچهره برای عرضه بنزین تک‌نرخی به قیمت ۱۵۰تومان نیز نتوانست از آراء اکثریت نمایندگان برخوردار شود. آن گونه که آشکار است و البته تا حدی نیز قابل پیش‌بینی بود، بنزین، چگونگی عرضه آن از طریق سهمیه‌بندی، کارت هوشمند سوخت و تعیین قیمت آزاد در روزهای آینده، باز هم خبرساز شده و جای خود را در بین عنوان‌های اول و صفحات نخست روزنامه‌های از دست نخواهد داد. بهترین شاهد در خصوص این ادعا اینکه تنها یک ظرف یک روز خبرهای متناقضی از عرضه بنزین با کارت‌هوشمند و اجرای برنامه سهمیه‌بندی به چشم می‌خورد.

۱۶۸ نماینده مجلس در نامه‌ای خطاب به احمدی نژاد خواستار تصمیم‌گیری سریع دولت برای اجرای سهمیه‌بندی بنزین و تعیین قیمت مناسب برای بنزین غیر از سهمیه‌بندی شدند.

به گزارش خبرگزاری فارس، پیش از پایان جلسه علنی دیروز یکشنبه مجلس نامه ۱۶۸ نماینده مجلس خطاب به رییس جمهوری در خصوص تسریع در نحوه و میزان سهمیه‌بندی بنزین و تعیین قیمت مناسب بنزین غیرسهمیه‌بندی توسط جهانبخش محبی‌نیا عضو هیات رییسه مجلس قرائت شد. در این نامه، نمایندگان خطاب به رییس جمهوری اعلام کردند: در بند «واو» تبصره ۱۳ قانون بودجه سال ۸۶ دولت موظف شده تا آخر فروردین ماه نحوه و میزان سهمیه‌بندی و تعیین قیمت مناسب بنزین غیرسهمیه‌بندی را با پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و وزارت نفت به تصویب هیات وزیران برساند، اما متاسفانه تاکنون خبری از انجام این قسمت از بند واو تبصره ۱۳ نشده است. نمایندگان در ادامه این نامه تاکید کردند: با توجه به گذشت بیست و چند روز از پایان مهلت تعیین شده و باقی‌ماندن زمان کمی تا آغاز اجرای سهمیه‌بندی و بلاتکلیف‌ماندن مردم و مصرف‌کنندگان انتظار داریم نسبت به تسریع تصمیم‌‌گیری و اعلام آن اقدام شایسته مبذول کنید.

تعویق سهمیه‌بندی

رییس کمیسیون انرژی مجلس گفت: استفاده از کارت هوشمند سوخت از اول خردادماه اجرا می‌شود اما احتمال دارد زمان سهمیه‌بندی به تعویق افتد. کمال دانشیار در جمع خبرنگاران ادامه داد: برای این که بنزین از سوی مردم ذخیره نشود، نباید زمان سهمیه‌بندی اعلام شود. او افزود: دولت می‌تواند از هیات رییسه برای سهمیه‌بندی زمان بگیرد و لایحه‌ای به مجلس ارائه کند و فرصتی نیز از این طریق برای سهمیه‌بندی داشته باشد. رییس کمیسیون انرژی مجلس، با بیان این که اکثریت مردم موافق بنزین آزاد مازاد بر سهمیه‌بندی هستند، گفت: نظر اقتصاددانان این است که این اقدام آثار تورمی به دنبال خواهد داشت و باید روی آن کارشناسی دقیق‌تری صورت گیرد.

کاهش سهمیه خودروها

در عین حال مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: برای سال‌جاری ۵/۲میلیارد دلار برای واردات بنزین اختصاص یافته که هرچه زمان اجرای سهمیه‌بندی طولانی‌تر شود، به ناچار میزان سهمیه‌ تخصیص یافته به خودرو‌ها نیز کمتر خواهد شد. محمد‌رضا نعمت‌زاده اظهار کرد: راه‌اندازی جایگاه‌ها برای اجرای کامل طرح کارت هوشمند سوخت مشکل خاصی ندارد و تجهیزات لازم در آنها نصب شده است. وی افزود: مردم باید همت کنند و هرچه سریع‌تر نسبت به پیگیری و دریافت کارت هوشمند سوخت خود اقدام کنند. در حال حاضر بیش از یک‌میلیون کارت در باجه‌های ‌پست، بلاتکلیف باقی مانده که صاحبان آنها باید هرچه سریع‌تر در این خصوص مراجعه کنند. به گفته نعمت‌زاده، با توجه به توزیع بنزین از ابتدای خرداد ماه از طریق کارت هوشمند، مالکان خودروها و موتور‌سیکلت‌هایی که هنوز کارت خود را دریافت نکرده‌اند، باید نسبت به تعیین تکلیف وضعیت کارت خود اقدام کنند تا مشکلی برای آنان پیش نیاید. وی یادآور شد: تسریع در دریافت کارت، سبب می‌شود بتوانیم جایگاه‌های بیشتری را به صورت عملیاتی تحت پوشش طرح ببریم و کار، سریع‌تر انجام شود. در حال حاضر ۵۰درصد از جایگاه‌های کشور از طریق کارت هوشمند، سوخت رسانی می‌کنند.

باز هم یک طرح جدید دیگر

عبدالمجید شجاع مخبر کمیسیون انرژی مجلس گفت: مجلس و دولت باید فارغ از گرایش‌های سیاسی و فقط با دغدغه مردم نسبت به هدفمند کردن یارانه سوخت اقدام کنند. وی با اشاره به تهیه طرح ۲فوریتی از سوی جمعی از نمایندگان برای هدفمند کردن یارانه سوخت گفت: در این طرح پیش‌بینی شده یارانه سوخت از سوی دولت به طور مستقیم به مردم پرداخت شود که محاسبه‌ای که شده به ازای هر ایرانی ۳۰هزار تومان خواهد بود. وی خاطر نشان کرد: تاکنون بیش از ۴۰نماینده مجلس این طرح دوفوریتی را امضا کرده‌اند و به زودی تقدیم هیات رییسه مجلس خواهد شد. شجاع تلاش دولت احمدی نژاد برای سهمیه‌بندی بنزین را مثبت و قابل تقدیر دانست و گفت: این طرح به دولت کمک خواهد کرد تا به اهداف خود دست یابد.

بررسی مسائل اجتماعی

از سوی دیگر علاء‌الدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از بررسی مسائل احتمالی اجتماعی مرتبط با سهمیه بندی بنزین در نشست حدادعادل، رییس مجلس و احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی خبر داد.

تا دو ماه آینده

در همین حال رییس سندیکای جایگاهداران، با انتقاد از فضای ایجاد شده ناشی از اجرای طرح کارت هوشمند سوخت در جایگاه‌های سراسر کشور، گفت: ‌اجرایی شدن این طرح طی دو ماه آینده امری بعید به نظر می‌رسد. حاج محمدرضا، رییس سندیکای جایگاهداران، با اعلام اینکه از اول خردادماه امکان اجرایی کردن طرح کارت هوشمند سوخت وجود ندارد، امکان نهایی شدن این طرح در تیرماه را نیز بعید تلقی کرد.