مراسم بزرگداشت سینایی برگزار شد

نگاه سوم- مراسم بزرگداشت و سپاس از خسرو سینایی چهارشنبه شب به همت توسعه تصویر شهر و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، با حضور هنرمندان و اصحاب رسانه‌ها در فرهنگسرای هنر برگزار شد. عکس: ایسنا

در ابتدای این مراسم کامران ملکی منتقد سینما و مجری مراسم روی صحنه رفت و ضمن ارائه کارنامه پربار سینایی در سینمای ایران و همچنین در موسیقی و زمینه‌های هنری دیگر از محمد ابراهیم جعفری (نقاش و شاعر) خواست تا روی صحنه بیاید و درباره خسرو سینایی سخن بگوید. جعفری با اشاره به تاثیر مستقیم سینایی بر فعالیت هنری خود گفت: وقتی با سینایی آشنا شدم، حس کردم دوباره به دنیا آمده‌ام و این تولد دوباره موهبت بزرگی برایم بود. سینایی همیشه من را در زمینه‌های مختلف هنری تشویق می‌کرد و می‌کند.

پس از صحبت‌های محمد ابراهیم جعفری درباره شخصیت هنری سینایی، محمدرضا اصلانی سینماگر و مستندساز به روی صحنه رفت و در صحبت‌هایش اظهار داشت: عادت کرده‌ایم به سنتی که تاریخ گریز و در عین حال اسطوره‌ساز است. اما در نیم قرن اخیر این خاصیت اسطوره‌سازی را از دست داده و فراموش کرده‌ایم کجا هستیم و کجا بوده‌ایم.

وی همچنین از ویژگی‌های سینمای سینایی سخن گفت و اظهار داشت: سینایی همواره به غرب نگاهی داشت که غرب زده نبود. نگاه سینایی شرقی بود اما در عین حال شرق زده هم نبود و بیشتر توام با یک حالت منحصر به فرد ایرانی بود.وی افزود: او همیشه از معماری تا موسیقی، از شعر تا سینما، از فضا تا انسان در حال جست‌وجو است و در نگاه هنری خود، به این سادگی‌ها رضا نمی‌شود.

این مستندساز افزود: در کارهای وی یکی نوستالژی ذاتی احساس می‌شود.ادبیات توجه به نثر بیهقی و عطار به عنوان زمینه‌های شعری بودن و در کارهای سینایی همیشه جلب توجه می‌کند و این خصوصیات وی موجب می‌شود از نسل خود با این شاخصه‌ها جدا شود.

در ادامه این برنامه مهرداد اسکویی به روی صحنه آمد و به عنوان شاگرد وی گفت: من افتخار می‌کنم شاگردی کسانی را کردم که آبرو و حیثیت را برای سینمای مستند به ارمغان آوردند و خوشحالم از این که امروز برای تقدیر از این استاد بزرگ، سالن فرهنگسرای هنر با حضور علاقه‌مندان وی پر شده است.

کارگردان مستند «روزهای بی‌تقویم» افزود: سینایی و دیگر استادان گذشته دیگر تدریس نمی‌کنند و من از این موضوع ناراحتم. آرزو دارم این استادان در سینمای ایران باشند و ما لیاقت شاگردی آنها را داشته باشیم.

در بخش بعدی مراسم، لوریس چکناواریان، سهیل جهان بیگلری و حمید هدایت به روی صحنه آمدند و جوایز ویژه این مراسم را به خسرو سینایی، سمیرا سینایی، مهرداد اسکویی و آرش رصافی اهدا کردند.سمیرا سینایی پس از گرفتن هدیه خود گفت: من بسیار خوشحالم که امروز چنین جمعیتی برای دیدن فیلم من آمده‌اند. البته می‌دانم که بیشتر این افراد برای پدرم به اینجا آمده‌اند. من همیشه دوست داشتم فیلمی بسازم که مخاطب زیادی داشته باشد و امروز این اتفاق میسر شده است.همچنین از سوی معاونت فرهنگی هنری استان مازندران از خسرو سینایی به عنوان یکی از سیاست‌گذاران جشنواره فیلم وارش با هدایایی تقدیر شد.

در نهایت خسرو سینایی در میان تشویق حاضران پشت تریبون حاضر شد و ضمن تشکر از همه دست‌اندرکاران برپایی این مراسم گفت: این مراسم به من تعلق ندارد بلکه در حقیقت مراسم مربوط به دخترم و فیلمی است که ساخته و من فقط بازیگر او بودم.

در ادامه مراسم ضمن نمایش فیلم «رقص با دوربین» نشست نقد و بررسی فیلم برپا شد.

فیلم «رقص با دوربین» حاوی گفت‌وگوی حمید فرخ‌نژاد با خسرو سینایی درباره چگونگی شکل‌گیری ایده‌ها و تبدیل آن به فیلم در قالب یک مستند پنجاه دقیقه‌ است.

حمید فرخ‌نژاد،‌ مهرداد اسکویی، مهتاب کرامتی، مسعود کرامتی، ماندانا کریمی، نظام کیانی ومهدی احمدی از جمله هنرمندان حاضر در این مراسم بودند.