بچه‌های ابدی بهترین فیلم جشنواره کودک و نوجوان

نگاه سوم- تالار ابن‌سینای همدان در آخرین ساعات جمعه شب شاهد اختتامیه بیست‌ویکمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان بودند. در این مراسم برگزیدگان بخش‌های مختلف پروانه زرین یا همان نماد طلایی جشنواره را با خود به خانه بردند و این در حالی بود که نام کارگردانی چون کیومرث پوراحمد، تهمینه میلانی پوران درخشنده و وحید نیکخواه آزاد در میان نامزدهای دریافت پروانه زرین به چشم می‌خورد. معاون امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع سینماگران کودک و نوجوان و اصحاب رسانه‌ها گفت: جشنواره بیست‌ویکم کودک همدان در شهری برگزار شده که سراسر نشانه اشارت عمیق از یک تاریخ، فرهنگ و تمدن است و خشنودم از اینکه بهانه جشنواره فرصتی برای گفت و شنود با شما سینماگران کودک و نوجوان شد.وی تصریح کرد: برگزاری جشنواره فیلم‌های کودک و نوجوان در شهر همدان وجهی از یک اقدام قاطع برای توسعه سینمای کودک است. این جشنواره به بهای کمی حاصل نشده است.

وی گفت:‌ یک جشنواره تاثیر بسیار مستقیم و حیاتی بر چرخه سینمایی یک کشور دارد و یکی از اقدامات قاطع در حوزه سینمای کودک و نوجوان برپایی همین جشنواره بود. بهای مادی و معنوی فراوانی برای برگزاری آن پرداخته شد و یک استان با تمام توان و همت خود وارداین عرصه شد و رونق هر چه بیشتر این رویداد و افزایش تولید آثار نشان‌دهنده توجه و عزم ویژه دولت خدمتگزار به این قشر است تا تلاش‌ها با همراهی سایر سازمان‌ها به سرانجام موفقیت‌آمیز بینجامد.

بخش داوران

جشنواره امسال از ایران با داوری کسانی چون رسول صدرعاملی، فریدون حسین‌پور، فرشته طائرپور، احمدرضا گرشاسبی، اسدا... علایی، پروانه معصومی، مصطفی رحمان‌دوست و نیز سانت نائید (هلند) آکی‌یاماتاکاهیتو (ژاپن) مارگریت قاسموا (تاجیکستان) بوردو (چک) و خوزه ماریان را (اسپانیا) برگزار شد.

اهدا ۲۰پروانه زرین به ۲۰سینماگر و بازیگر

در بخش بهترین «فیلم بلند» اتوبوس شب (کیومرث پوراحمد) بچه‌های ابدی (پوران درخشنده) قفل‌ساز (غلامرضا رمضانی) و نصف مال من نصف مال تو (وحید نیکخواه آزاد) نامزدهای آن بودند که در این بخش پروانه زرین به فیلم بچه‌های ابدی به تهیه کنندگی و کارگردانی پوران درخشنده و نصف مال من نصف مال تو به کارگردانی وحید نیکخواه آزاد تعلق گرفت.

بهترین کارگردان فیلم بلند: پروانه زرین به کیومرث پوراحمد برای کارگردانی فیلم اتوبوس شب بهترین فیلمنامه بلند: پروانه زرین به غلامرضا رمضانی برای فیلمنامه قفل ساز. بهترین فیلم نیمه بلند و کوتاه: پروانه زرین به نیم روزی کلاغی به کارگردانی عبدا... علیمراد محصول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این بخش همچنین دیپلم افتخار به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای تهیه فیلم‌های کوتاه اختصاص یافت.

بهترین دستاورد فنی و هنری: پروانه زرین به فردین خلعتبری برای موسیقی فیلم عاشق.دیپلم افتخار به هاشم مرادی برای تصویربرداری فیلم آواز خاک. بهترین بازیگر کودک و نوجوان: پروانه زرین سپنا سمندریان بازیگر فیلم آیین دلبری.دیپلم افتخار به حامد زیاران بازیگر فیلم بچه‌های ابدی و ملیکا ناظری بازیگر بچه‌های ابری.

بهترین اثر ویدئویی بلند: پروانه زرین به بچه‌های ابری به کارگردانی سیدجمال‌ سیدحاتمی و تهیه کنندگی رضا جودی.

بهترین اثر کوتاه و نیمه بلند: پروانه زرین به نیم نقش به کارگردانی شیما منفرد وتهیه کنندگی عبدالرضا کاهانی. دیپلم افتخار به فیلم «می‌ترسم پس دروغ می‌گویم» به کارگردانی تهمینه میلانی به عنوان اثری درباره کودک.

جایزه ویژه هیات داوران: پروانه زرین به سیروس حسن‌پور برای کارگردانی فیلم «تصمیم کبری» و پروانه زرین به فیلم «هفت رنگ» ساخته مازیار محمدی نژاد.فیلم برگزیده تماشاگران ایرانی: فیلم بچه‌های ابدی ساخته پوران درخشنده.

برگزیدگان بخش بین‌المللی:

پروانه زرین بهترین فیلمنامه: چانگ سوسونگ برای فیلمنامه فیلم فرمانده من آقای زیرزمینی.

پروانه زرین بهترین فیلم بلند: قفل ساز به تهیه کنندگی حسن آقا کریمی و کارگردانی غلامرضا رمضانی. پروانه زرین بهترین فیلم نیمه بلند و کوتاه: روزی کلاغی به کارگردانی عبدا... علیمراد محصول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان. پروانه زرین بهترین کارگردان: پوران درخشنده برای بچه‌‌های ابدی. پروانه زرین بهترین بازیگر کودک و نوجوان: علی احمدی فر بازیگر بچه‌های ابدی. پروانه زرین بهترین دستاورد فنی و هنری: بچه‌های ابدی به کارگردانی پوران درخشنده. پروانه زرین بهترین فیلم داوران کودک و نوجوان بخش بین‌الملل: دبیرستان شبانه‌روزی به کارگردانی سونگ یوس سوگما کانان.پروانه زرین بهترین فیلم بلند آسیایی به عشق حقیقی و پروانه جایزه ویژه هیات داوران به «نام من اویگن است» تعلق گرفت.