بزرگداشتی برای رضا کیانیان

نگاه سوم- مراسم بزرگداشت رضا کیانیان به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با حضور هنرمندان و جمعی از علاقه‌مندان هنر در فرهنگسرای هنر برگزار شد. در این مراسم پس از پخش مستند «بعد از خانم شماره ۱۱» ساخته طاها پارسا شجاع نوری، رضا کیانیان گفت: خود را مدیون سینما و تئاتر ایران می‌دانم که در آنها بزرگ شدم. وی بزرگ‌ترین معلمش را در تئاتر برادر بزرگ‌ترش داوود دانست و گفت: در کنار خانواده، همسر و دوستانم معنا پیدا می‌کنم و خود را مدیون آنها می‌دانم.

این بازیگر سینما در پاسخ به کامران ملکی مجری برنامه که او را استاد رضا کیانیان خطاب کرده بود، گفت: معنای لقب استاد را برای خود نمی‌دانم، زیرا هنوز خیلی باید بیاموزم.

کیانیان درباره ساخت فیلم‌های مستند درباره هنرمندان سینما گفت: وقتی این پروژه مطرح شد، نمی‌دانستم جزو افرادی هستم که برای ساخت این فیلم‌ها انتخاب شده‌ام. اما خوشحال شدم که قرار است چنین مجموعه‌ای از سینماگران ایرانی ساخته‌ ‌شود، چون معتقدم هرچند ما سینمای خود را همانند دیگر مسائل‌مان دست کم می‌گیریم، اما سینمای ما حرفی برای گفتن دارد و جای خوشحالی است که هنرمندان آن شناخته شوند. وی ادامه داد: طاها شجاع نوری را برای ساخت این فیلم انتخاب کردم چون او را از قبل می‌شناختم و به فیلم‌های کوتاهی که ساخته بود، علاقه‌مند بودم.

بازیگر یک بوس کوچولو گفت: برای ساخت این مستند دو شرط گذاشتم، اول این که با کسی مصاحبه نشود و دیگر این که تکه تکه فیلم‌هایم را نشان ندهند، چون معتقدم نباید افراد را در شرایطی قرارداد که ناچار به تعارف کردن بشوند و نتوانند حرف دلشان را بگویند. در ادامه مراسم بهمن فرمان‌آرا ضمن تقدیر از اقدام شهرداری در ساخت این مجموعه گفت: یکی از نکات مهم این اقدام این است که به فیلم‌سازان جوان فرصت داده می‌شود تا درباره پیشکسوتان سینما، فیلم بسازند و امشب هرچند بزرگداشت رضا است اما شب طاها شجاع‌نوری هم هست که این فیلم را ساخته است.

این فیلمساز رضا کیانیان را بازیگری استثنایی در سینمای و تئاتر ایران توصیف کرد و گفت: او بازیگر، نقاش، گرافیک، نویسنده، مخترع، معلم و شعبده‌باز است و گواه این ادعا برگزاری نمایشگاه مجسمه‌های او در روز ۸ اردیبهشت ماه، نگارش چندین کتاب درباره بازیگری و اختراع شغل بازیگردانی در سینمای ایران است.

به گفته فرمان‌آرا رضا کیانیان بازیگری است که تماشاگران را مسحور خود می‌کند و از این جهت او یک شعبده‌باز است.

اصغر بیچاره دیگر هنرمند پیشکسوت حاضر در مراسم گفت: بعد از ۶۴ سال کار حرفه‌ای گاه می‌بینم، جوانان ۱۷، ۱۸ساله چیزی را پیدا کرده‌اند که من آن را ندیده‌ام و به همین خاطر همیشه خود را کارآموز می‌دانم.