مانع‌تراشی در برابر حرکت علمی ایران

وزیر رفاه: اختصاص برخی یارانه‌ها مغایر با سلامت مردم است حرکت علمی ‌کشور حرکتی صلح‌آمیز است که قطعا در کنار آن حرکت‌های علمی ‌دیگر محقق می‌شود، اما سازمان‌های جهانی و آژانس بین‌المللی و شورای امنیت در مقابل این حرکت مانع‌تراشی می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پرویز داوودی دیروز در افتتاحیه همایش هفته سلامت در دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه ثمرات ایران با کشورهایی که سیاست تعامل را پیاده کرده‌اند، سرمشق خوبی برای دیگر کشورها بوده است، گفت: سرمایه‌گذاری در توسعه سلامت هزینه نیست بلکه آینده‌نگری و سرمایه‌گذاری سودآور برای تامین آینده تمامی ‌آحاد جامعه است.

معاون اول رییس‌جمهوری گفت: سرمایه‌گذاری برای سلامت موجب رشد و رفاه بیشتری برای جامعه و این امر نیز موجب افزایش سرمایه‌گذاری سلامت خواهد شد. به جز مقوله سلامت سرمایه‌گذاری که ابزار مهم در دست مسوولان است برای ایجاد این امنیت و سلامت و راهگشایی به این هدف‌، رفع نابرابری‌ها و ایجاد عدالت از مهم‌ترین عوامل ایجاد سلامت در جامعه است.

وی گفت: به طور حتم برنامه توسعه سلامت، پیش‌زمینه توسعه پایدار خواهد بود و در تمامی ‌ادبیات توسعه، انسان سالم محور توسعه، استوار شده است که این انسان سالم باید سلامت جسمی، روحی و فکری داشته باشد.

داوودی با بیان اینکه کاهش مرگ و میر کودکان، واکسیناسیون، حمایت از بیماران خاص توزیع شیر رایگان در مدارس‌، شناسنامه سلامت در مدارس به صورت قوانین ابلاغ و توسط دولت اجرا شده است، گفت: رسیدگی به استانهای محروم، توزیع سهام عدالت، مسکن روستاییان، هدفمند کردن یارانه‌ها، پرداخت نقدی به کشاورزان، ایجاد امنیت روانی برای قشر زحمت کش روستایی از فعالیت‌های موثر دولت نهم بوده است.

معاون اول رییس‌جمهوری افزود: طبق ماده ۴ قوانین بین‌المللی در آژانس هسته‌ای فناوریهای هسته‌ای حق کشورهای عضو است و ایران هم عضو است.

هم‌اکنون ایران برای هیچ کشوری خطر هسته‌ای محسوب نمی‌شود چرا که ایران به عنوان عضو و آژانس هسته‌ای هر کدام تکالیف و تعهداتی دارند که تکیلف آنان کمک به ما و تکلیف ما نیز عدم انحراف و صلح‌آمیز بودن فناوری‌ها است که خودشان نیز به این صلح‌آمیز بودن و عدم انحراف ایران اقرار می‌کنند اما مشخص نیست به چه بهانه ای با صدور قطعنامه جلوی حرکت علمی ‌کشور را می‌گیرند.

داوودی گفت: نمی‌خواهند که ایران صاحب فناوری‌های نوین علمی‌با تکنولوژی بالا شود، نمی‌خواهند زمانی که نفت ایران تمام شد، کشور دارای منبع انرژی باشد، نمی‌خواهند که ایران دارای داروهای درمان بیماران صعب‌العلاج باشند.

سلامت بدون امنیت قابل دسترس نیست

وزیر بهداشت نیز که از دیگر سخنرانان مراسم افتتاحیه همایش بود، با اشاره به اینکه امنیت بدون سلامت مفهومی‌ندارد و سلامت بدون امنیت نیز غیر قابل دسترس است، گفت: بنابراین توجه جدی به سلامت و محوری بودن آن در تمامی‌فعالیت‌ها جزء وظایفی است که حکومت‌ها باید آن را رعایت کنند.

کامران باقری لنکرانی گفت: سلامت غذا، امنیت در محیط زیست و اجتماع و سیاست همه در کنارهم می‌توانند باعث پیشرفت جامعه شوند و آن را به مکان حقیقی‌اش برسانند. البته برای رسیدن به این مکان مخاطراتی وجود دارد که توجه و تلاش برای مبارزه با آن به شکل مستمر باید مورد توجه قرار گیرد.

لنکرانی گفت: در سال ۲۰۰۶ حدود ۱۳۴‌میلیون نفر در سراسر دنیا از آثار بیماری‌ها و حوادث متاثر شدند و منطقه و کشور ما به عنوان مناطق حادثه خیز نیز جزئی آز آن بود.

وزیر بهداشت خاطر نشان ساخت: تعدادی از کشورها نقش زیادی در این تغییرات آب و هوایی داشته‌اند که از سایر کشورها کم مسوولیت‌تر هستند. آنان به تعهدات پیرامون مبارزه با این مشکلات عمل نمی‌کنند و ازسوی دیگر با تعهدات خود عمل نمی‌کنند و کشورهای مبارزه کننده با این مشکلات را تحریم می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه بیماری‌ها حد و مرز نمی‌شناسند و به راحتی به کشورهای دیگر منتقل می‌شود، افزود: باید حکومت‌ها به امر شفافیت و اطلاع رسانی به موقع در مورد بیماری‌ها توجه جدی کنند که در این زمینه قوانین بین‌المللی سلامت نیز در مجمع عمومی‌سازمان جهانی بهداشت به تصویب رسیده که از خرداد امسال قابلیت اجرایی خواهد داشت و بر اساس این قوانین همکاری کشورها در این باره باید عادلانه و منطقی باشد.

لنکرانی تصریح کرد: ایران در زمینه همکاری‌های بین‌المللی در زمینه سلامت جزء پیشتازان بوده است و ایران با تشکیل گروه ۵ شامل کشورهای ایران، عراق، افغانستان، پاکستان و سازمان جهانی بهداشت، شبکه همکاری بین‌المللی را در مورد مبارزه با بیماری‌های مختلف ایجاد کرده تا این کشورها بتوانند در برابر این بیماری‌ها با همکاری یکدیگر پیش روی کنند.

وزیر رفاه نیز که از دیگر سخنرانان همایش بود گفت: اختصاص برخی یارانه‌ها به مواد غذایی مغایر با سلامت مردم است و باید به مواردی یارانه تعلق گیرد که به صورت هدفمندانه باشد اما هم اکنون برخی از این یارانه‌ها به مواد غذایی مغایر با سلامت، اختصاص یافته است.

عبدالرضا مصری افزود: سلامت ۲ رکن دارد که شامل پیشگیری و امنیت است که اگر اجزای به هم پیوسته امر پیشگیری یا درمان در یک راستا نباشد در جهت مخالف هم قرار خواهد گرفت و در این صورت دیگر نمی‌توان از آن توقع سلامت داشت.

وزیر رفاه و تامین اجتماعی گفت: در آموزش، تغذیه، پیشگیری، ورزش و فرهنگ رفتاری مردم و اقتصاد باید سلامت در نظر گرفته شود چرا که فعالیت هر یک از این اجزا بدون سلامت باعث عدم تحقق سلامت در جامعه می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه هم اکنون در نظام بیمه ای نیاز به تحرک داریم، گفت: بیش از ۳۲ ردیف بودجه ای برای سلامت داریم نظیر سازمان خدمات درمانی، تامین اجتماعی، بهزیستی و آموزش و پرورش... و در کنار آنها ۱۶ صندوق بیمه‌ای وجود دارد.

همچنین برخی بانک‌ها هم در زمینه سلامت فعالیت دارند و نیز بیش از ۴۰ دستگاه در کنار خیریه‌ها هم این اقدامات را انجام می‌دهند که باید همه اینها را تجمیع کرد تا بتوانیم به هدایت در سلامت کمک کنیم.

وی در مورد عدم تاثیر ۱۰۰‌درصدی مسائل مالی در امر سلامت، گفت: آمریکا ۷/۱۳‌درصد از درآمد ناخالص ملی را به سلامت اختصاص داده اما رتبه ۳۷ را از نظر بهداشت و درمان دارد، فرانسه با سهم ۸/۹‌درصدی به سلامت رتبه اول، سنگاپور با سهم ۱/۳‌درصدی به سلامت، رتبه ۶، عمان با سهم ۹/۳‌درصدی به سلامت رتبه ۸ و ایران با سهم ۴/۴‌درصدی به سلامت رتبه ۹۳ را در جهان از نظر بهداشت و درمان دارد.