با حضور وزیر صنایع و معادن
مدرنترین واحد تولید سیمان ایران به بهرهبرداری رسید
علیرضا طهماسبی، وزیر صنایع و معادن، در مراسم افتتاح هشتمین واحد کارخانه سیمان تهران به ظرفیت یکمیلیون تن، با اشاره به تولید جهانی سیمان اظهار کرد: ۶۳درصد تولید سیمان جهان به آسیا اختصاص دارد که در این میان کشور چین مقام نخست را داراست.
وی با بیان این که ایران در زمینه تولید سیمان در جهان دارای رتبه سیزدهم است، تصریح کرد: رتبه ایران در تولید سیمان آسیا بین هشت تا ۱۰ در حال نوسان است که امیدواریم با اجرای طرحهای توسعهای تا پایان برنامه چهارم توسعه به مقام بالاتری در این زمینه برسیم. او تولید سیمان در ایران را در سال ۸۴ حدود ۵/۳۲میلیون تن عنوان کرد.
با آغاز به کار هشتمین واحد تولید سیمان تهران، مدرنترین کارخانه تولید سیمان کشور به بهرهبرداری رسید.
علیرضا طهماسبی، وزیر صنایع و معادن، در مراسم افتتاح هشتمین واحد کارخانه سیمان تهران به ظرفیت یکمیلیون تن، با اشاره به تولید جهانی سیمان اظهار کرد: ۶۳درصد تولید سیمان جهان به آسیا اختصاص دارد که در این میان کشور چین مقام نخست را داراست.
وی با بیان این که ایران در زمینه تولید سیمان در جهان دارای رتبه سیزدهم است، تصریح کرد: رتبه ایران در تولید سیمان آسیا بین هشت تا ۱۰ در حال نوسان است که امیدواریم با اجرای طرحهای توسعهای تا پایان برنامه چهارم توسعه به مقام بالاتری در این زمینه برسیم. او تولید سیمان در ایران را در سال ۸۴ حدود ۵/۳۲میلیون تن عنوان کرد. به گزارش ایسنا، وی افزود: این رقم با رشد ۹ تا ۱۰درصدی در پایان امسال به بیش از ۳۵.۵میلیون تن خواهد رسید.
به گفته وی، سه عامل انرژی، مواد اولیه و نیروی انسانی نقش مهمی را در صنعت سیمان دارا است که ایران دارای مزیت مناسبی در این بخشهاست. طهماسبی، ظرفیت اسمی کارخانههای سیمان کشور را در سال آینده ۴۲میلیون تن پیشبینی کرد و افزود: هم اکنون این رقم ۴۰میلیون تن است و امیدواریم ظرفیت اسمی تولید سیمان کشور سال آینده به ۴۸میلیون تن و تا پایان برنامه چهارم توسعه به حدود ۷۲میلیون تن برسد.
به گفته وی، براساس برنامهریزی انجام شده میزان تولید سیمان کشور تا پایان برنامه چهارم توسعه بین ۶۰ تا ۶۵میلیون تن خواهد بود. وی در ادامه با بیان این که سودآوری مناسب حق واحدهای سیمانی است، گفت: جامعه در مقابل نوسانات قیمت حساس است و ما نیز سعی کردیم با تدوین یک راهکار استراتژیک و درازمدت، برنامه مناسبی را برای قیمتگذاری و نحوه عرضه و تولید سیمان ارائه دهیم. او با بیان این که صادرات سیمان به دلیل مشکل بودن حمل و نقل ناچیز است، گفت: این صادرات معمولا حدود ۸ تا ۱۰درصد تولید را شامل میشود و این که گفته میشود یک سوم سیمان تولیدی ایران صادر میشود، حقیقت ندارد. وی با اشاره به رشد تولید سیمان کشورهای اطراف ایران گفت: میتوانیم روی صادرات ۱۰ تا ۱۲درصدی این محصول حساب کنیم. هم اکنون فشار زیادی برای تولید ۸۵ تا ۱۰۰میلیون تن سیمان در کشور بر وزارت صنایع وجود دارد و تاکنون نیز برای بیش از ۸۰میلیون تن سیمان مجوز تولید صادر شده است. طهماسبی، سرانه مصرف سیمان را در کشور ۴۹۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم عنوان کرد و گفت: این میزان رقم قابل قبولی نیست و هم اکنون سرانه سیمان در کشورهای همسایه بیش از ایران است که باید با طراحیهای مناسب در ساخت مسکن و تاسیسات صنعتی به میزان سرانه مصرف آنها نزدیک شویم و این رقم را به حدود ۸۰۰ کیلوگرم برای هر نفر برسانیم.
ارسال نظر