دنیای‌اقتصاد- در حالی که نمایندگان گروه ۱+۵ پس از دیدار سه‌شنبه شب خود ابراز امیدواری کردند تا پایان هفته جاری متن پیش‌نویس قطعنامه جدید علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران را در اختیار اعضای شورای امنیت قرار دهند، برخی از دیپلمات‌های نزدیک به مذاکرات اعلام کردند بعید است پنج عضو دائم شورای امنیت به همراه آلمان بتوانند به توافقی در خصوص پیش‌نویس قطعنامه تحریم برسند. این دیپلمات‌ها تصریح کردند: پس از رایزنی غیررسمی طی دو نوبت، نمایندگان ۱+۵ به این نتیجه رسیدند که برای رسیدن به توافق به مشاوره و زمان بیشتری نیاز دارند.جونز پری نمیانده انگلیس در سازمان ملل متحد نیز گزارشی را از اجزا و عناصر قطعنامه جدید تحریم‌ها در اختیار ۱۰ عضو غیر دائم شورای امنیت قرار داد.دومیسانی مومالو نماینده دائمی آفریقای جنوبی در سازمان ملل متحد که ریاست شورای امنیت را در ماه مارس بر عهده دارد، پس از ارائه این گزارش اعلام کرد: قطعنامه پیشنهاد شده شامل ممنوعیت سفر، تحریم تسلیحاتی، محدودیت‌های مالی و تجاری و گسترش لیست افراد و یا شرکت‌هایی است که در برنامه موشکی و هسته‌ای ایران شرکت دارند و سرمایه‌های آنها باید مسدود شود.

پری این تحریم‌ها را «افزایش تدریجی» تحریم‌های ماه دسامبر دانست و ادعا کرد: درها برای بازگشت ایران به میز مذاکره با همراهی تهران با درخواست‌ها مبنی بر تعلیق غنی سازی اورانیوم همچنان باز است.

در همین حال وانگ گوانگیا نماینده چین این مساله را روشن کرد که آنها هنوز تدوین پیش‌نویس جدید را آغاز نکرده‌اند.وی تصریح کرد: ما درحال تبادل نکات هستیم و به گفتگوهای خود ادامه خواهیم داد.نماینده روسیه در سازمان ملل نیز گفت اعضای گروه ۱+۵ در نشست خود در نیویورک، بر آغاز مذاکرات دیپلماتیک با تهران و نیز راه حل سیاسی مساله هسته‌ای ایران تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه «ورمیا نوواستی»، ویتالی چورکین، تاکید کرد: در نشست نمایندگان گروه شش دقیقا بر آغاز مذاکرات دیپلماتیک با تهران و نیز راه حل سیاسی مساله هسته‌ای ایران تاکید شد.

سفیر روسیه در سازمان ملل نیز گفت: بر اساس توافقات صورت گرفته در چارچوب رایزنی‌های گروه شش توافق شد تا به تدریج بر تهران فشار وارد شود و مقامات ایرانی برای بازگشت پای میز مذاکره متقاعد شوند. به گفته وی، احتمال دارد شورای امنیت سازمان ملل تا پایان ماه مارس قطعنامه‌ای را در مورد ایران به تصویب برساند. این سند بیشتر گزینه‌های گسترده تری از قطعنامه ۱۷۳۷ مصوبه ۲۳ دسامبر سال ۲۰۰۶ را در بر می گیرد. چورکین یادآور شد: لیستی از تحریم‌ها در خصوص ایران در نظر گرفته شده است که ابتدا بار دیگر ۶۰ روز به ایران فرصت داده می‌شود تا فعالیت‌های غنی‌سازی را متوقف و مذاکرات برای حل مساله هسته‌ای را آغاز کند.

آمادگی ایران برای مذاکره این در حالی است که مقامات تهران اعلام آمادگی کرده‌اند که حاضرند به میز مذاکرات، البته بدون هیچ پیش شرطی، بازگردند. ولی واشنگتن اصرار دارد که ایران قبل از آغاز هر نوع مذاکره‌ای می بایست فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم خود را متوقف کند.اتحادیه اروپا نیز در بیانیه‌ای با اشاره به امتیازهای تجاری، امنیتی و فناوری به ایران در صورت ارائه تضمین از سوی این کشور اعلام کرد: پیشنهاد جامع هنوز مطرح و باب [مذاکره] باز است. در پیش‌نویس این بیانیه آمده است: اتحادیه اروپا بار دیگر حمایت مداوم خود را از تلاش‌ها برای یافتن راه حلی مذاکره‌ای و درازمدت برای مساله هسته‌ای ایران اعلام می‌کند. بر اساس این بیانیه، اتحادیه اروپا از اینکه ایران به مفاد قطعنامه ۱۷۳۷ شورای امنیت سازمان ملل عمل نکرده، ابراز تاسف می‌کند.