افت قیمت پوشاک زمستانی در بازار

مریم عسگری - با فرا رسیدن روزهای پایانی سال و نزدیک شدن به فصل جدید بسیاری از فروشندگان پوشاک زمستانی اقدام به فروش اجناس خود با قیمتی به مراتب پایین‌تر از قیمت این پوشاک در فصول سرد سال می‌کنند.

به طوری که شاهد هستیم اکثر فروشندگان اجناس خود را حدود ۳۰ تا ۵۰درصد ارزان‌تر از قیمت سابق به فروش می‌رسانند.

برخی از فروشندگان نیز ابتکار به خرج می‌دهند و روی اجناس خود قیمت‌های جالبی می‌گذارند.

به عنوان مثال اعلام می‌کنند که قیمت پوشاک عرضه شده در فروشگاه ۱۹۹۹ تومان است که البته فرقی با مبلغ ۲۰۰۰ تومان ندارد و این اقدام فقط ذوق فروشنده را نشان می‌دهد تا نظر مردم را جلب کند.

علی مغربی یک فروشنده پوشاک در این زمینه می‌گوید: با نزدیک شدن به فصول گرم سال فروشندگان برای جلوگیری از عدم فروش اجناس و نیز رسیدن به نقدینگی قیمت اجناس خود را در حدود ۳۰ تا ۵۰درصد کاهش می‌دهند تا به این ترتیب هم جذب مشتری کنند و هم در صورت از مد افتادن این اجناس طی سال آینده متضرر نشوند.

علاوه بر فروشندگان سطح شهر بسیاری از نمایندگی‌های فروش پوشاک خارجی مانند هنگ‌تن، بالنو، بوسینی، جیوردانو، و ... که اکثرا محصولات کشورهای آسیای جنوب شرقی هستند با احتساب تخفیف‌های ۲۰ تا ۳۵درصدی، در صدد جذب مشتری بیشتری برآمده‌اند.

به عنوان مثال کالاهایی که در ماه‌های گذشته با قیمت ۴۰ تا ۵۰هزار تومان به فروش می‌رسیدند در‌حال‌حاضر با قیمتی حدود ۲۵ تا ۳۰هزار تومان به فروش می‌رسند.

یکی دیگر از فروشندگان پوشاک می‌گوید: «برخی از تولیدکنندگان پوشاک ایرانی طی یک ماه آخر سال با فروش فله‌ای اجناس خود با قیمت بسیار پایین به دستفروشان و برخی بوتیک‌داران باعث افت قیمت پوشاک در بازار می‌شوند که در این صورت سایر فروشندگان نیز برای رقابت با دستفروشان و بوتیک‌هایی که اجناس خود را به حراج گذاشته‌اند ناچارند قیمت اجناس خود را در حد قابل توجهی کاهش دهند.»

این فروشنده معتقد است، بسیاری از فروشندگان نیز با افزایش ۱۰ تا ۲۰درصدی قیمت پوشاک بهاره و تابستانی طی ماه‌های آتی در صدد جبران خسارت حاصل شده از فروش پوشاک زمستانی برمی‌آیند.»

جالب اینجا است که بسیاری از فروشندگان از هم‌اکنون با قراردادن لباس‌های تابستانی در ویترین مغازه‌ها تابستان را زودتر از موعد مقرر به شهر دعوت کرده‌اند.

این فروشندگان، پوشاک تابستانی و بهاره را با قیمت‌هایی بالا به فروش می‌رسانند.

شاید این اقدام از سوی فروشندگان برای جبران ضرر ناشی از کاهش قیمت پوشاک زمستانی باشد که البته به دور از انصاف است.

محمد اعلایی که برای خرید پوشاک شب عید به خیابان ولیعصر مراجعه کرده است می‌گوید: «خرید پوشاک به ویژه در ایام نزدیک به نوروز کار بسیار سخت و دشواری است. چرا که علاوه بر شلوغی مراکز خرید پوشاک قیمت پوشاک مناسب فصل بهار بسیار بالا است. در مقابل قیمت پوشاک زمستانی که فصل استفاده از آن به اتمام رسیده است کاهش یافته است.»

وی به نامناسب بودن طرح و مدل بسیاری از پوشاک عرضه شده در بازار اشاره می‌کند و می‌گوید: متاسفانه طی سال‌های اخیر با وجود توصیه‌های نیروی انتظامی و اتحادیه‌های مرتبط با صنعت پوشاک شاهد وجود لباس‌هایی در فروشگاه‌ها هستیم که به هیچ وجه با فرهنگ و ایده‌های ایرانی و اسلامی مطابقت ندارند. به عنوان مثال مانتوهای کوتاه و تنگ، شلوارهای برمودا، تی‌شرت‌های تنگ با آرم و طرح‌های عجیب به وفور در فروشگاه‌های پوشاک یافته می‌شوند که با قیمت‌های بسیار بالایی به فروش می‌رسند.

وی در ادامه می‌گوید: «سال گذشته دستوراتی مبنی بر جمع‌آوری این لباس‌ها از فروشگاه‌های سطح شهر صادر شد که اکثر فروشندگان، لباس‌های نامتناسب را از ویترین مغازه‌ها جمع کردند. اما پس از گذشت مدت کوتاهی این موضوع به فراموشی سپرده شد و فروشندگان دوباره لباس‌های تنگ و کوتاه و نامتناسب را در ویترین‌ها به نمایش گذاشتند.»

مریم سروری، نیز در این رابطه می‌گوید: پوشاک عرضه شده به بازار در ایام نزدیک به نوروز، یا بی‌کیفیت است و یا اگر کیفیت مناسبی داشته باشد بسیار گران‌قیمت است.

وی با اشاره به فعالیت نمایشگاه فروش بهاره گفت: «متاسفانه این نمایشگاه نیز بیشتر به عرضه پوشاک زمستانی می‌پردازد و پوشاک مناسب فصل بهار را با قیمت‌هایی تقریبا یکسان نسبت به بازار عرضه می‌کند.»

به گفته وی، تنها انواع کت و شلوار و پیراهن مردانه در این نمایشگاه با استقبال خوبی مواجه است و اکثر پوشاک عرضه شده برای بانوان یا بی‌کیفیت است و یا برای استفاده در فصل بهار و تابستان مناسب نیست.»

به هر حال بازار پوشاک طی روزهای آخر سال بسیار پرمتقاضی و شلوغ است و مصرف‌کنندگان با تازه شدن فصل و آب و هوا در صدد نو و تازه کردن پوشاک خود نیز برمی‌آیند.

ولی آیا با توجه به افزایش قیمت پوشاک و سایر کالاهای مصرفی، همه مردم می‌توانند در سال جدید پوشاک نو به تن کنند؟