مخبر کمیسیون ویژه اصل ۴۴ مجلس گفت: کمیسیون ویژه اصل ۴۴ قانون اساسی از ابتدای فعالیت تاکنون ۲۰ جلسه عمومی درباره مبانی نظری، تقنینی، نظارتی و تعامل مثبت سه‌جانبه دولت، مجلس و بخش‌های غیردولتی تبادل‌نظر کرده است. به گزارش خبرگزاری فارس در جلسه علنی دیروز مجلس ، گزارش عملکرد شش ماهه کمیسیون ویژه اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی توسط مهدی مهدوی نماینده ابهر و مخبر اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس، قرائت شد.

کمیسیون ویژه اصل ۴۴ قانون اساسی متشکل از ۱۵ عضو است و از مورخ ۳۰/۵/۸۵ فعالیت خود را در قالب سه گروه اصلی نظری، تقنینی ‌و نظارتی آغاز کرد.

مهدوی گفت: این کمیسیون در بعد نظری تلاش داشته است به عنوان نماینده قوه مقننه با سایر قوا، به ویژه قوه مجریه و همچنین مجمع تشخیص مصحلت نظام برای اجرای بهتر سیاست‌های ابلاغی اصل ۴۴ به یک هم‌نظری و درک مشترک از این سیاست‌ها دست یازد و بین دولت، مجلس و سایر نهادهای ذی‌ربط نوعی وحدت‌نظر در خصوص مفاهیم، فضای کلی و انتظارات اجرایی به وجود آید.

وی گفت:در این‌ باره مسوولانی که در جریان فرایند تدوین و تکوین سیاست‌های کلی اصل ۴۴ بودند، به جلسه دعوت شدند و برداشت‌های خود را از این سیاست‌ها اعلام داشتند. اعضای کمیسیون ضمن استماع گزارش‌های دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزیر امور اقتصادی و دارایی و یکی از مسوولان معاونت بررسی‌های اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با آنها به تبادل‌نظر پرداختند.

مخبر کمیسیون ویژه اصل ۴۴ مجلس افزود: کمیسیون در مجموع پنج جلسه سه ساعته را به این امر اختصاص داد. آنچه جمع‌بندی این جلسات نشان می‌دهد ، پیگیری خصوصی‌سازی عادلانه است که به طور همزمان کارایی و عدالت را هدف می‌گیرد ؛ امری که سیاست‌های کلی ابلاغی به روشنی بر آن تاکید دارد.

مخبر کمیسیون ویژه اصل ۴۴ مجلس اظهار داشت: این کمیته طی چند جلسه در مرکز پژوهش‌های مجلس به بررسی پیش‌نویس لایحه پیشنهادی وزارت امور اقتصادی و دارایی پرداخت. با توجه به وسعت دایره شمول لایحه مقرر شد علاوه بر نمایندگان عضو کمیسیون ویژه اصل ۴۴، نمایندگان دولت و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، نمایندگانی از بخش خصوصی و تعاونی نیز برای بررسی جزئیات لایحه به جلسات دعوت شوند. این کمیته با ترکیب جدید با توجه به تنوع مواد لایحه، کار گروه‌های تخصصی را تشکیل و جمع‌بندی این کار گروه‌ها در کمیته اصلی مصوب و لایحه پیشنهادی برآن اساس تنظیم شد.

وی گفت: این کمیته همچنین با بررسی قوانین که نیاز به اصلاح یا ایجاد دارند، برنامه‌ کاری شش ماهه کمیسیون توسط دفتر اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس را تهیه و برای بررسی به کمیسیون تقدم کرده است، در این برنامه کاری پیشنهاد شده است کمیسیون ویژه اصل ۴۴ مجلس طی تشکیل جلساتی با دولت. وزارتخانه‌ها و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط به اصلاح قوانین موجود و هماهنگ کردن آنها جهت اجرای سیاست‌های ابلاغی اصل ۴۴ قانون اساسی بپردازد.

وی افزود: تاکنون از وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس سازمان خصوصی‌سازی برای ارائه گزارش در خصوص سازوکار سهام عدالت دعوت به عمل آمده است و در این جلسات سوالات بسیاری (۳۱ سوال) را اعضای کمیسیون مطرح کردند که وزیراقتصادی و دارایی و رییس سازمان خصوصی‌سازی به سوالات پاسخ دادند؛ لیکن هنوز هم در اذهان اعضای کمیسیون ویژه اصل ۴۴ سوالاتی مطرح است که فراخور موضوع و در فرصت مناسب مجددا از وزیر امور اقتصادی و دارایی دعوت به عمل خواهد آمد. مهدوی خاطرنشان کرد: همچنین اعضای هیات رییسه کمیسیون در جلسه‌ای با اعضای اتاق بازرگانی تهران نقطه‌نظرات فعالان بخش خصوصی در مورد موانع اجرای سیاست‌ها و انتظارات آنها از دولت و مجلس را استماع کردند و با آنها به تبادل‌نظر پرداختند و نگرانی‌های آنها را به نمایندگان دولت منتقل کردند. وی ادامه داد: کمیسیون تلاش دارد تصمیم‌گیری‌های دولت در چارچوب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ و هرکجا شائبه مغایرت وجود داشته باشد از وزیر مربوط توضیح می‌خواهد.