معاون وزیر راه وشهرسازی گفت: تحریم‌های اعمال شده ازسوی برخی دولت‌ها هیچ‌گونه اثری در روند و اقتصاد حمل‌ونقل نداشته و بازرگانان خارجی برای حمل کالاهای خود خاک جمهوری اسلامی ایران را بهترین گزینه می‌دانند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده ای ،شهریار افندی‌زاده افزود: کامیون‌های ایرانی طی چهارماهه نخست امسال ۵۳ درصد از کالاهای ترانزیتی را حمل کردند. به گفته وی، بیشترین حجم تردد کامیون‌های حامل بار ترانزیتی برحسب مبدا - مقصد به ترتیب از عراق به امارات، ترکیه به ترکمنستان و امارات به افغانستان صورت گرفت.

افندی‌زاده اضافه کرد: در میان مرزهای جاده‌ای کشور، بندرعباس با ۵/۲۹ درصد، پرویزخان با سهم ۷/۲۳ درصدی و باشماق با ۱۰ درصد فعال‌ترین مرزها در زمینه ترانزیت ورودی کالا به کشور به شمار می‌روند. همچنین بندرامام با ۴/۲۷ درصد، بندرعباس با ۹/۱۳ درصد فعال‌ترین مرزها در زمینه ترانزیت خروج کالا از کشور محسوب می‌شوند.

رییس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با بیان اینکه در دوره چهار ماهه نخست سال‌جاری انواع کالاهای نفتی و غیرنفتی با سهم سه میلیون و ۹۸۸ هزار تن از طریق مرزهای فعال کشور ترانزیت شد، گفت: حجم مذکورنسبت به دوره مشابه سال گذشته به میزان ۲۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان ساخت: موقعیت مناسب جمهوری اسلامی ایران در ایجاد ارتباط بین آسیای میانه با کشورهای حوزه خلیج‌فارس و کوتاه بودن مسیر و ارزان بودن حمل و نقل موجب شد میزان ترانزیت کالا از خاک ایران به نحو چشمگیری در سال‌جاری افزایش یابد.

معاون وزیر راه وشهرسازی تصریح کرد: علاوه بر امتیاز بزرگ جغرافیایی، دولت دهم نیز همواره به رشد ترانزیت توجه ویژه‌ای داشته و بستر روند رشد صعودی ترانزیتی را هموارتر ساخته است.

وی یادآورشد: مجموع کالاهای ترانزیت شده در دوره مذکور به رقم سه میلیون و ۶۲۷ هزار تن رسید که از این رقم سهم جاده ۹۱ درصد و راه‌آهن ۹ درصد بود.

همچنین از مجموع کالاهای ترانزیتی، دو میلیون و ۳۰۴ هزار تن کالاهای غیرنفتی و بقیه مواد نفتی بود.