روز سخت احمد توکلی

دنیای اقتصاد: بعد از گذشت بیش از یک ماه از تشکیل مجلس نهم، بالاخره روز گذشته آخرین اعتبارنامه، آن هم پس از رفت و برگشت یک ماهه میان نمایندگان معترض، شورای نگهبان و کمیسیون تحقیق، در صحن علنی مجلس با ۲۰۴ رای موافق، ۴۰ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از میان ۲۵۲ نماینده حاضر تایید شد؛ اعتبارنامه احمد توکلی، منتخب تهران، مردی که همین هفته از مهم ترین سمت هشت سال گذشته خود کنار رفت و با رای هیات رییسه مجلس، مرکز پژوهش‌ها را به کاظم جلالی واگذار کرد. اعتراض به مدرک دکترا و ارز دانشجویی

بخشی از جلسه علنی روز گذشته مجلس به بررسی اعتبارنامه احمد توکلی اختصاص داشت؛ اعتبارنامه وی از سوی مهدی موسوی‌نژاد نماینده دشتستان، علی ایرانپور، نماینده مبارکه و فتح‌الله حسینی نماینده قصرشیرین مورد اعتراض قرار گرفته بود. پیش از این توکلی نسبت به اعتبارنامه این سه نماینده اعتراض کرده بود، اما اعتبارنامه آنان در جلسات علنی و غیرعلنی مجلس بررسی و تایید شد. دیروز اما علی ایرانپور و مهدی موسوی‌نژاد در اعتراض به اعتبارنامه توکلی در صحن علنی مجلس سخن گفتند. موسوی‌نژاد در خصوص کسب مدرک دکترای توکلی گفت: آموزش عالی تایید کرده که ایشان دکترای پژوهشی دارد؛ حرفی نیست، اما توکلی با سوء استفاده از موقعیت اداری و اجتماعی خود بورسیه ادامه تحصیل را کسب کرده است. وی ادامه داد: در واقع ایشان بدون شرکت در آزمون کسب بورسیه می‌خواست بورسیه تحصیل ارشد و دکترا در خارج از کشور شود. موسوی‌نژاد اظهارکرد: توکلی در مدت ۱۱ ماه حضور در انگلیس مدرک دکترا گرفته در حالی که مدرک کارشناسی ارشد نداشته است. نماینده دشتستان سندی را در صحن علنی مجلس به نمایش گذاشت که مربوط به سهمیه ارز تحصیلی متاهلین بود و گفت: چون همسر و فرزندان توکلی در ایران به سر می‌بردند، او باید ارز تحصیلی مجردی می‌گرفت، اما ایشان ارز ۷ فرزند خود را در این مدت دریافت کرد و به‌رغم حضور ۱۱ ماهه در خارج از کشور به مدت ۳۸ ماه ارز متاهلی دریافت کرد.

وی همچنین به تخلف توکلی در استفاده از زمینی از بنیاد مستضعفان اشاره کرد و گفت:‌ توکلی در سال ۷۰ برای خود و شرکایش زمینی به مساحت ۳ هزار متر از بنیاد مستضعفان خریداری کرده است که قرار بود ظرف ۱۰ سال ارزش آن را به صورت اقساط بپردازد، اما این امر صورت نگرفت.

دفاع لاریجانی از توکلی

به‌رغم آنکه محمدمهدی زاهدی وزیر سابق علوم، علیرضا مرندی وزیر سابق بهداشت و محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس برای دفاع از این منتخب تهران اعلام آمادگی کردند، تنها علی لاریجانی، رییس مجلس، محمد دهقانی نماینده چناران و حسین نجابت نماینده تهران در دفاع از وی سخن گفتند.

نجابت با ابراز تاسف و تاثر از اینکه مطالبی که درباره توکلی بیان شد همه دروغ بیّن است، ادامه داد: گفته شد که ایشان ۱۱ ماهه دکترا گرفته اند در حالی که نامه وزارت علوم که در پاسخ به کمیسیون تحقیق ارسال کرده است، تصریح دارد که این مدت بیش از سه سال بوده است.

محمد دهقانی عضو هیات رییسه مجلس نیز گفت: دکتر زاهدی وزیر سابق علوم نامه‌ای نوشتند و از من خواستند آن را قرائت کنم در این نامه تاکید کردند که «تمام مراحل تحصیلی ایشان (توکلی) در دوره دکترا مطابق ضوابط بوده و خلائی در مورد مدرک ایشان وجود ندارد.» علی لاریجانی رییس مجلس نیز در دفاع از توکلی با تاکید بر اینکه وی براساس اعتقاداتش کار می‌کند از نمایندگان خواست تا توجه داشته باشند و حق افرادی را که به کشور خدمت می‌کنند ضایع نکنند. وی افزود: این مطالبی که درباره ایشان گفته شده در قبال خدماتی که ایشان کرده اند قابل اعتنا نیست.

لاریجانی ادامه داد: شاید اگر خیلی سخت‌گیری شود این موارد جزو تخلفات جزئی محسوب شود.این مته به خشخاش گذاشتن‌ها درست نیست ایشان خیلی بیش از این به کشور خدمت کرده است. در نهایت نیز احمد توکلی دقایق کوتاهی از خود دفاع کرد و گفت: صحبت‌هایی که علیه من شده و دروغ‌هایی که گفته شده را پاسخ نمی‌دهم و سرمنشا آن را می‌دانم. وی اضافه کرد: «پیر گلرنگ من اندر حق ازرق پوشان/ رخصت خبث نداد ورنه حکایت‌ها بود.»