جزئیات طرح مالیاتی جدید دولت اعلام شد
گروه جدید محرومان از وام
دنیای اقتصاد- حدود ۱۰ روز پس از بخشنامه بانک مرکزی به بانکها مبنی بر توقف پرداخت وام به بدهکاران مالیاتی، رییس سازمان امور مالیاتی در یک نشست خبری جزئیات بیشتری از این طرح را تشریح کرد. بانک مرکزی اوایل تیرماه در بخشنامهای خطاب به بانکها و موسسات اعتباری تاکید کرده بود که قبل از پرداخت هرگونه تسهیلات یا ایجاد تعهداتی نظیر گشایش اعتبارات اسنادی یا صدور ضمانتنامههای بانکی اعم از ارزی و ریالی، وضعیت پرداخت مالیات درخواستکنندگان تسهیلات را بررسی کنند. دیروز هم علی عسکری، رییس سازمان امور مالیاتی مجموع بدهی بدهکاران مالیاتی را به سازمان متبوعش ۵۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: براساس ماده ۱۸۶ قانون مالیاتها، مودیان حقیقی و حقوقی چنانچه بخواهند به ترتیب از تسهیلات بالاتر از ۵۰ و ۱۵۰ میلیون تومانی بانکها برخوردار شوند، باید بدهی مالیاتی خود را تسویه کرده و سپس از بانکها و موسسات مالی اعتباری وام و هرگونه تسهیلات بانکی دریافت کنند. به گفته وی، از این پس صورتهای مالی وامگیرندگان به صورت کاملا محرمانه و صرفا جهت تشخیص مالیات مودی، از سوی بانکها به سازمان مالیاتی ارائه میشود و اداره مالیاتی درباره بدهکار بودن یا نبودن این افراد اظهار نظر میکند. رییس سازمان امور مالیاتی توضیح داد
جزئیات ممنوعیت پرداخت وام به بدهکاران مالیاتی
دنیای اقتصاد - زهرا واعظ: رییس کل سازمان امور مالیاتی ضمن تشریح جزئیات ممنوعیت پرداخت وام بانکی به بدهکاران مالیاتی اعلام کرد: بنا بر توافقات صورت گرفته میان این سازمان و بانک مرکزی از این پس بدهکاران مالیاتی حقیقی تا ۵۰ میلیون تومان و بدهکاران مالیاتی حقوقی تا ۱۵۰ میلیون تومان بیشتر نمیتوانند تسهیلات بانکی دریافت کنند و تا زمانی که نسبت به تسویه بدهی خود اقدام نکنند از دریافت هرگونه وام بانکی محروم میشوند.
بانک مرکزی اوایل تیرماه در بخشنامهای خطاب به بانکها و موسسات اعتباری تاکید کرده بود که قبل از پرداخت هرگونه تسهیلات یا ایجاد تعهدات نظیر گشایش اعتبارات اسنادی یا صدور ضمانتنامههای بانکی اعم از ارزی و ریالی، وضعیت پرداخت مالیات درخواستکنندگان تسهیلات را بررسی کنند.
علی عسکری اما دیروز در یک نشست خبری که به منظور ارائه گزارش عملکرد سازمان امور مالیاتی در سه ماهه اول سال جاری برگزار شد در پاسخ به «دنیایاقتصاد»، مجموعه بدهی بدهکاران مالیاتی به سازمان امورمالیاتی را ۵۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بر اساس ماده ۱۸۶ قانون مالیاتها، مودیان حقیقی و حقوقی چنانچه بخواهند از تسهیلات بالاتراز ۵۰ و ۱۵۰ میلیون تومانی بانکها برخوردار شوند، باید بدهی مالیاتی خود را تسویه کرده و سپس از بانکها و موسسات مالی اعتباری وام و هرگونه تسهیلات بانکی دریافت کنند. به گفته وی، از این پس صورتهای مالی وامگیرندگان به صورت کاملا محرمانه و صرفا جهت تشخیص مالیات مودی، از سوی بانکها به سازمان مالیاتی ارائه میشود و اداره مالیاتی مکلف است از تاریخ وصول استعلام انجام شده توسط موسسه اعتباری، حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز به گونهای عمل کند که در صورت احراز معاف بودن مودی از پرداخت مالیات یا عدم وجود بدهی مالیاتی قطعی شده، در همان روز وصول استعلام، گواهی دایر بر معافیت یا عدم وجود بدهی مالیاتی قطعی شده که موید وصول صورتهای مالی نیز باشد، صادر و به مودی تسلیم یا به موسسه اعتباری ذیربط ارسال کند.
واریز مالیات نهادها به حساب ویژه خزانه
معاون وزیر اقتصاد در خصوص دریافت مالیات بنیادها و نهادها نیز گفت: ستاد نهادها و بنیادها بر اساس قانون از پرداخت مالیات معاف هستند، اما تمام شرکتهای وابسته به نهادها مشمول مالیات میشوند و بعد از اجرای قانون مالیات ارزشافزوده، تمام شرکتهای وابسته به نهادها و بنیادها این معافیت را نیز پرداخت میکنند.
وی گفت: شرکتهای وابسته به نهادها و بنیادها، مالیات حقوق، تکلیفی و مالیات بر عملکرد را نیز به حساب ویژهای در خزانه واریز کرده و از حیث رسیدگی و تکلیف قانونی مانند همه شرکتهای اقتصادی عمل میشود، اما چون مالیات آنها در حساب ویژه واریز میشود، براساس قانون مالیات آنها برای طرحهای توسعهای در همان دستگاهها به خودشان پرداخت میشود.
رشد ۱۳ درصدی درآمدهای مالیاتی
رییس سازمان امور مالیاتی از رشد ۱۳ درصدی درآمدهای مالیاتی در سه ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: ۸۵ درصد از درآمدهای پیشبینی شده برای این سه ماه محقق شده است. عسکری افزود: در سه ماهه ابتدای سال جاری پنج هزار و ۷۲۷ میلیارد تومان مالیات جمعآوری شده که از این میزان چهار هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان مالیاتهای مستقیم و یک هزار و ۲۵۷ میلیارد تومان مالیات بر ارزشافزوده بوده است. وی اظهار کرد: زمان دریافت اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده تا ۱۷ تیرماه جاری است و مدت زمان دریافت اظهار نامه عملکرد سال ۱۳۹۰ نیز تا پایان تیر ماه است. عسکری همچنین گفت: در دوره اخیر تحویل سکههای پیشفروش ۴۶ میلیارد تومان مالیات ارزش افزوده از بانک مرکزی دریافت شد که در مورد عملکرد فصل بهار نیز هنوز اظهارنامه ارائه نشده و میزان مالیات سکه مشخص نشده است و خریداران سکه از بانک تا شنبه وقت دارند که مالیات بر ارزش افزوده سکه را پرداخت کنند.
ظرفیت مالیاتی کشور دو برابر رقم کنونی
وی در عین حال در مورد اقتصاد زیرزمینی و فرار مالیاتی گفت: حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد فرار مالیاتی در کشور وجود دارد. رییس کل سازمان امور مالیاتی افزود: ظرفیت مالیاتی کشور دو برابر رقمی است که اکنون سازمان امور مالیاتی به عنوان مالیات دریافت میکند. در قانون بودجه سال ۹۱ کل کشور پیشبینی شده است، امسال ۳۴ هزار ۹۰۰ میلیارد تومان مالیات دریافت شود. عسکری تصریح کرد: از جمعیت ۷۵ میلیون نفری کشور حدود ۲۴ تا ۲۵ میلیون نفر مودی مالیات به شمار میروند و ۵۰ میلیون نفر مودی نیستند.
ارسال نظر