سوت آغاز رسمی فرآیند انتخابات مجلس به صدا درآمد

دنیای اقتصاد- وزیر کشور سوت آغاز انتخابات نهمین دوره مجلس را روز گذشته به صدا درآورد. مصطفی محمدنجار دیروز طی یک نشست خبری جدول انتخاباتی مربوط به انتخابات مجلس را تشریح کرد. او نهم تیر ماه سال جاری را آخرین مهلت استعفای دولتی‌ها برای نامزدی در انتخابات مجلس ذکر کرده و گفت که زمان ثبت نام کاندیداها هم سوم تا نهم دی ماه امسال خواهد بود. نجار در عین حال به موضوعات دیگری هم که خبرنگاران از او سوال کردند، پاسخ داد و یادآور شد که با دخالت دولتی‌ها در انتخابات به شدت برخورد خواهد کرد؛ هرچند وی متذکر شد که اصل موضوع دخالت دولتی‌ها در انتخابات افترا است. نجار همچنین تاکید کرد که در این دوره از انتخابات نیز از تجربه انتخابات گذشته و البته تجربه سی ساله نظام دراین باره بهره خواهد جست. نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار است دوازدهم اسفند ماه سال جاری برگزار شود و میزان بهره‌مندی از رایانه در این انتخابات هم به گفته وزیر کشور و معاون سیاسی‌اش منوط به تکمیل زیرساخت‌ها است.

۹ تیر؛ آخرین مهلت استعفا برای کاندیداتوری

وزیر کشور در نشست خبری دیروز با اعلام یادآوری اینکه طی هماهنگی‌های وزارت کشور با شورای نگهبان انتخابات نهمین دوره مجلس ۱۲ اسفند سال جاری برگزار می‌شود، نهم تیرماه را آخرین مهلت قانونی استعفا جهت نامزدی درانتخابات مجلس اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، مصطفی محمدنجار ادامه داد: برابر هماهنگی‌های لازم با شورای نگهبان انتخابات در تاریخ ۱۲ اسفند سال جاری برگزار می‌شود و ثبت‌نام داوطلبان به مدت یک هفته از سوم دی ماه سال جاری تا نهم دی انجام می‌شود.

استفاده از تجربیات انتخابات گذشته

محمدنجار در ادامه در جواب سوال یکی دیگر از خبرنگاران در رابطه با استفاده از تجربیات انتخابات گذشته و تمهیدات اندیشیده شده و همچنین بحث رایانه‌ای کردن انتخابات گفت: ما از همه تجربیات گذشته استفاده خواهیم کرد و فکر می‌کنیم این انتخابات یکی از بهترین انتخابات‌ها خواهد بود که در آن شاهد مشارکت حداکثری مردم، وحدت و انسجام و همکاری همه دستگاه‌های مسوول خواهیم بود. از جمله شورای نگهبان، وزارت کشور، نیروی انتظامی، ثبت احوال و ....

برخورد با دخالت دولتی‌ها در انتخابات

در ادامه خبرنگاری از وزیر کشور درباره بحث دخالت دولتی‌ها در انتخابات و استفاده از منابع دولتی از سوی این افراد پرسید که نجار در این رابطه با تاکید بر اینکه این دولت یکی از قانونمندترین دولت‌ها است، اظهار کرد:‌ این دولت تا کنون بسیار خوب تمام وظایفش را به نحو قانونی انجام داده و مجری قانونی و امانتدار است و انتخابات را مطابق شان مردم جمهوری اسلامی برگزار خواهیم کرد. نجار بحث‌هایی این چنینی را افترا از سوی برخی خواند و گفت: ما در این زمینه کاملا برابر قانون رفتار کرده و با متخلفین به شدت برخورد خواهیم کرد.

ممانعت از فعالیت احزاب فصلی

وزیر کشور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید در آستانه انتخابات شاهد شکل‌گیری احزاب فصلی و انتخاباتی خواهیم بود، در نتیجه وزارت کشور برای دوره آتی انتخابات چه برنامه‌ای در نظر دارد و برای نظارت بر عملکرد احزاب فعلی چه می‌کند، گفت: اگر حزب یا جریان سیاسی جدیدی می‌خواهد شکل بگیرد باید به وزارت کشور بیاید و مجوز لازم را اخذ کند، این طور نیست که بتواند به صورت غیرقانونی فعالیت کند، ما نظارت لازم را خواهیم داشت.

چه کسانی باید استعفا دهند؟

دیروز همچنین ستاد انتخابات کشور اولین اطلاعیه در خصوص داوطلبان حضور در انتخابات مجلس را منتشر کرد. بر اساس این اطلاعیه رییس‌جمهور و معاونان و مشاوران وی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاونان وی، مشاوران معاونان رییس‌جمهور، روسای دفاتر سران سه قوه، وزرا و سرپرستان وزارتخانه‌ها، اعضای شورای نگهبان و هیات مرکزی نظارت بر انتخابات، رییس قوه قضائیه، دادستان کل کشور، رییس دیوان عالی کشور و معاونان و مشاوران وی. رییس سازمان صدا و سیما و معاونان وی، استانداران، فرمانداران، بخشداران، شهرداران، رییس دانشگاه آزاد اسلامی، شاغلین در نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات، اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا و ائمه جمعه دائمی از جمله مقاماتی هستند که برای حضور در انتخابات مجلس باید از سمت خود استعفا دهند.