طی یک کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن تشریح شد
اقتصاد ایران به روایت وزیر اقتصاد
ذخایر ارزی ۱۰۰ میلیارد دلار و بدهی خارجی ۲۰ میلیارد دلار
ایران به لحاظ اقتصادی جذاب و یک شریک تجاری بینظیر است
ذخایر ارزی ۱۰۰ میلیارد دلار و بدهی خارجی ۲۰ میلیارد دلار دنیای اقتصاد - وزیر امور اقتصادی و دارایی در یک نشست مطبوعاتی که با حضور خبرنگاران و نمایندگان رسانههای خارجی در واشنگتن برگزار شد، ضمن پاسخ به پرسشهای متعدد خبرنگاران به تشریح تحولات و پیشرفتهای چشمگیر اقتصادی جمهوری اسلامیایران پرداخت. به گزارش روابط عمومیسازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، شمسالدین حسینی در این نشست ذخیرهارزی کشور در سال گذشته را ۱۰۰ میلیارد دلار و بدهی خارجی ایران را ۲۰ میلیارد دلار اعلام کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان با اشاره به قطعنامه ۱۹۲۹ سال گذشته سازمان ملل متحد و تحریم ایران به موضوع تحول ساختاری اقتصاد ایران و هدفمند کردن یارانهها پرداخت و آن را نشانه عزم دولت برای پیشرفت و توسعه مبتنی بر عدالت برشمرد. وی در عین حال خاطر نشان کرد: قبل از هدفمند کردن یارانهها، جمهوری اسلامیایران بیشترین یارانهها را در بخش انرژی میپرداخت، ولی ایران تحت همان شرایط تحریم، برنامه هدفمند کردن یارانهها را به اجرا درآورد که این موفقیت حاکی از ظرفیتهای بالای اقتصاد ایران است. وزیر اقتصاد در ادامه با بیان پیشرفتهای اقتصادی ایران در سال گذشته تصریح کرد: شاخص کل بورس تهران در سال ۱۳۸۹ به میزان ۸۶ درصد و ارزش بورس تهران ۷۰ درصد رشد داشته است.
مبادلات نفتی و غیر نفتی با ۱۹۰ کشور
وی در ادامه با بیان اینکه صادرات غیرنفتی ایران بیش از ۲۴ درصد افزایش یافت، یادآور شد: حجم ترانزیت ۴۰ درصد رشد کرد و جالب اینکه در سال گذشته بیش از ۸۰ کشور از ایران به عنوان راه ترانزیت استفاده کردند و در سال گذشته ایران با ۱۹۰ کشور مبادلات نفتی و غیرنفتی داشتهاست. به گفته وی، ذخیرهارزی کشور در این مدت ۱۰۰ میلیارد دلار بوده، حال آنکه بدهی خارجی ایران ۲۰ میلیارد دلار بوده است. حسینی در ادامه افزود: اقتصاد ایران به قدری جذاب است که به لحاظ شرکای تجاری بی نظیر است و مطلوبترین مکان برای جذب سرمایهگذاری خارجی است. وی در پایان تصریح کرد: ایران اسلامیبهرغم تحریمها و فشارها و جریانات بحرانی منطقه در یکسال گذشته از رشد و پیشرفت چشمگیری در زمینههای مختلف اقتصادی به ویژه در زمینه افزایش تجارت و تحول در کاهش مصرف بنزین به خاطر هدفمند کردن یارانهها و کاهش مصرف انرژی، برخوردار بوده است.
از توفان تحریمها گذشتیم
وزیر اقتصاد همچنین در حاشیه اجلاس بهاره بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول در گفتوگو باایرنا با تاکید براینکه اقتصادایران جذاب و دارای ظرفیتهای بسیار بالایی است آن را به کشتی بزرگی تشبیه کرد که از توفان تحریمها گذشته است. حسینی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر تحریمها بر اقتصاد کشورمان اظهار کرد: عظمت اقتصادایران و بزرگی جهان تحریمها را بی اثر کرده است.
کاهش رابطه تجاری با انگلیس
وزیر امور اقتصادی و دارایی در بخش دیگری ازاین گفتوگو با بیاناینکهایران هم اکنون با ۱۹۰ کشور جهان رابطه اقتصادی و تجاری دارد، گفت: در سال گذشته برخی کشورها را از فعالیتهای اقتصادی کنار گذاشتیم. حسینی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در گذشته انگلیس شریک پنجم تجاری ما بود، اکنون رتبهاش تنزل پیدا کرده و ترکیه بالا آمده است. وی تاکید کرد: به دنبال ابتکاراتی هستیم و با تجار صحبت کردیم کهاین کشور را کمتر در نظر بگیرند.
سال ۹۰ تحول اقتصادی شتاب میگیرد
حسینی در پاسخ به سوالی درباره برنامههای وزارت اقتصاد در سال جهاد اقتصادی گفت: در سال ۹۰ مجموعه اصلاحات و تحول اقتصادی در کشور شتاب بیشتری خواهد گرفت.
وی خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم رشد اقتصادی هشت درصدی داشته باشیم و بتوانیم سالانه برای دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر شغلایجاد کنیم، باید شرایط تسهیل مالی در همه جهات بهبود یابد.
وزیر اقتصاد و امور دارایی گفت: تسریع در نظام بانکی و گمرکی یکی دیگر از طرحهایی است که دراین سال دنبال خواهد شد. وی با بیاناینکه مرحله اول قانون اجرای هدفمندی یارانهها با موفقیت پشت سر گذاشته شد، گفت: موج صرفه جویی به موج بهرهبرداری تبدیل میشود.
وی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر هدفمندی یارانهها بر تحریمها گفت: سال گذشته در زمان اجرایاین طرح، برخی دلسوزانه و برخی دیگر که به دنبال تضعیف دولت بودند، اظهار داشتند که نبایداین قانون اجرا شود. وزیر اقتصاد با اشاره به اجرای موفقیتآمیز مرحله اول این قانون گفت: هدفمندی یارانهها بخشهای زائد اقتصاد ایران را سبک وکم میکند.
اعتراف به موفقیتآمیز بودن این طرح
حسینی با اشاره به برخی ملاقاتهایش با همتایان خود در اجلاس بهاره بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول افزود: در دیدارهایی که داشتم مدیران اقتصادی سایر کشورها تایید میکردند کهایران با موفقیتاین طرح را اجرا کرده است. وی اضافه کرد: به عنوان مثال با اجرای هدفمندی یارانهها ۳۰ درصد از هدر رفتن گندم، آرد و نان جلوگیری میشود و این امر به مقابله با تحریمها کمک میکند. حسینی همچنین یادآور شد: سال گذشته عدهای بهاین دل بسته بودند که با تحریم بنزین مشکل ایجاد کنند، اما دراین سال نه تنها واردات بنزین نداشتیم، بلکه صادرکننده هم بودیم. وی به نقش اساسی مردم در اجرای این قانون هم اشاره کرد و گفت: مردم نظام خود را دوست دارند و در هر شرایطی از کارهای سودمند پشتیبانی میکنند. وزیر اقتصاد همچنین خاطرنشان کرد: هدفمند کردن یارانهها استحکام بیشتری برای کشورایجاد میکند.
دیدارهای دوجانبه وزیر اقتصاد
وزیر اقتصاد در جریان سفر خود با تعدادی از همتایانش دیدار و گفتوگو کرد. حسینی، در ملاقات با وزیر امور اقتصادی و دارایی سوئیس با اشاره به تاخیر ۷ ساله بانک جهانی در تدوین و ارائه سند همکاری سه ساله کشورمان با آن بانک (CAS) از حمایت مدیر اجرایی سوئیس در هیاتمدیره بانک جهانی از تدوین و تدارک این سند قدردانی به عمل آورد.
به گزارش روابط عمومی سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، حسینی در عین حال خاطرنشان کرد: عدم تدوین این سند به قبل از تصویب قطعنامههای سازمان ملل برمیگردد و دفتر حقوقی بانک جهانی عدم شمول قطعنامههای سازمان ملل بر فعالیتها و همکاریهای توسعهای بانک جهانی با ایران را تایید کرده است.
خانم شلامپف، وزیر اقتصاد سوئیس نیز ضمن اعلام آمادگی برای انعکاس این موضوع به مدیر اجرایی این کشور در بانک جهانی، خواستار گسترش همکاریهای اقتصادی دو کشور ایران و سوئیس شد.
ملاقات با وزیر اقتصاد چین
همچنین در دیدار مشترک وزرای اقتصاد ایران و چین، حسینی ضمن تشکر از کشور چین برای حمایت از موضوع تدوین سند همکاری ایران با بانک جهانی از افزایش حجم مبادلات تجاری و همکاریهای اقتصادی دو کشور در دو سال گذشته اظهار خرسندی کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان خواستار مذاکرات و همکاریهای بیشتر در حوزه همکاریهای بانکی و بیمهای بین دو کشورشد و اعلام کرد: با توجه به انتقال مسوولیت کمیسیون مشترک اقتصادی ایران به وزارت امور اقتصادی و دارایی، پایان هفتهجاری برای برگزاری این کمیسیون در پکن خواهد بود و تمایل دارد مذاکرات تکمیلی را در آنجا با طرفهای چینی ادامه دهد.
وزیر اقتصاد چین نیز در این دیدار ضمن تاکید بر نقش مهم و کلیدی ایران در معادلات منطقهای و بینالمللی افزایش سطح همکاریها در حوزههای تجارت، سرمایهگذاری و انرژی را خواستار شد.
وزیر اقتصاد چین با اشاره به حمایت قطعی چین در خصوص سند همکاری ایران با بانک جهانی تصریح کرد: با توجه به رو به پایان بودن پروژههای بانک با ایران نیاز به تدوین این سند حتی به طور موقت وجود دارد.
دیدار مشترک وزرای اقتصاد ایران و افغانستان
حسینی همچنین با وزیر اقتصاد افغانستان دیدار و گفتوگو کرد. وزیر اقتصاد افغانستان در این دیدار ضمن اشاره به همکاریهای آن کشور با بانک جهانی از سرمایهگذاریهای ایرانیان در افغانستان استقبال و از کمکهای مالی و فنی ایران به آن کشور قدردانی نمود.
وی همچنین به موضوعات گمرکی فیمابین، بازارچههای مشترک و راهآهن خواف- هرات اشاره و از سیدشمسالدین حسینی برای سفر به کابل دعوت کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان نیز ضمن پیشنهاد راهکارهایی برای گسترش همکاریهای تجاری و سرمایهگذاری و تسهیل مبادلات گمرکی پیشنهاد کرد همایش فرصتهای سرمایهگذاری دو کشور در کابل برگزار شود.
ارسال نظر