آمادگی‌ایران برای از سرگیری مذاکرات با 1+5

علی‌اکبر صالحی‌، وزیر خارجه‌ایران با انتقاد از رفتار دوگانه غرب در قبال کشورهای دارای سلاح هسته‌ای و کشورهای دارای فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای، آمادگی تهران را برای از سرگیری مذاکرات با ۱+۵ اعلام کرد. به گزارش ایسنا، صالحی، در دیدار معاون وزیر خارجه ژاپن ضمن تشریح فعالیت هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان، رفتار غربی‌ها در این موضوع را مورد انتقاد قرار داد و گفت: کشورهای غربی در مقابل اقدامات مثبت و همکاری سازنده ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بد رفتار کردند، اما با رژیم صهیونیستی با برخورداری از سلاح هسته‌ای که هیچ تعهدی به ان‌.پی‌.تی ندارد و به هیچ مرجعی هم پاسخگو نیست به گونه‌ای دیگر رفتار می‌کنند.

وی افزود: ما همواره اعلام کرده‌ایم که جهت حل و فصل موضوع آماده گفت‌وگو با ۱+۵ هستیم.

وزیر خارجه درباره روابط ایران با آمریکا نیز با اشاره به رفتار پر از تناقض آمریکا در‌این زمینه گفت: آنها در گفتار و رفتار خود صادق نیستند. آنها اگر به طور واقعی خواهان مذاکره و روابط با جمهوری اسلامی ایران هستند باید رفتار خود را در قبال ایران به طور ریشه‌ای تغییر دهند.

گزارش آژانس بهتر شده است

رییس دستگاه دیپلماسی همچنین دیروز در حاشیه مراسم تشییع پیکر مرحوم بروجردی در جمع خبرنگاران درباره گزارش اخیر یوکیا آمانو‌، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شورای حکام و شورای امنیت سازمان ملل درباره برنامه هسته‌ای کشورمان گفت: گزارش آمانو نسبت به گذشته بهتر شده است؛ در این گزارش تفکیک‌هایی صورت گرفته و تعهداتی که جمهوری اسلامی در چارچوب موافقت‌نامه پادمان دارد از مطالعات ادعایی آمریکایی‌ها تفکیک شده است. پیش از این، این دو موضوع با هم مطرح شد. به گزارش‌ ایسنا، وی افزود: در قسمتی که تعهدات خودمان را در چارچوب موافقتنامه پادمان داریم آن‌جا به وضوح آمده که ایران نسبت به تعهداتش عمل کرده و این بسیار مهم است. اما در مطالعات ادعایی هر کس می‌تواند علیه دیگری ادعا کند؛ در آن جا عنوان شده که ما در مطالعات ادعایی به جایی نرسیده‌ایم و این طبیعی است؛ چرا که مطالعات، ادعایی است. صالحی اظهار کرد: در زمان محمد البرادعی، مدیرکل سابق آژانس اتمی در گزارش می‌آوردند که اسنادی که آمریکایی‌ها به آژانس داده‌اند اصالت ندارد و چطور می‌توانیم براساس اسنادی که به گفته خود آژانس اصالت ندارد پاسخگو باشیم؛ ابتدا باید اصالت اسناد مشخص شود. تنها چیزی که در حال حاضر در مورد آژانس به عنوان نکته سلبی به حساب می‌آید این است که مطالعات ادعایی را به عنوان امری واقعی جلوه می‌دهد که به نظر من در شان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان آژانسی که نباید سمت‌گیری داشته باشد و باید مستقلانه عمل کند، نیست.

وی افزود: ما متوجه شدیم گزارش اخیر آژانس نسبت به گزارش‌های قبلی به خاطر اعتراضاتی که جنبش غیرمتعهدها داشته بهتر شده است، بنابراین امیدواریم گزارشات آتی هم بهتر از این باشد و بحث مطالعات ادعایی کنار زده شود.

صالحی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه قطع رابطه سنگال با ایران خیلی جدی‌ نیست، اظهار کرد: با توجه به رابطه خیلی خوب و نزدیکی ما با سنگال، کشورهای ثالثی فشار وارد می‌کنند که رابطه ایران با کشورهای خوب آفریقایی را مخدوش کنند. وزیر خارجه افزود: البته این فشارها راه به جایی نمی‌برد؛ این اقدامات به دلیل فشارهای کشورهای دیگر بر کشورهایی مثل سنگال است.

سلطانیه: ایمنی نیروگاه بوشهر اولویت ایران است

علی‌اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌در گفت‌وگو با یک روزنامه عربی گفت: آنچه هم اکنون در نیروگاه بوشهر رخ می‌دهد یک پروژه فنی تحقیقی است که از سوی کارشناسان روس در راستای راه‌اندازی نیروگاه انجام می‌شود. به گزارش خبرگزاری مهر، سلطانیه در گفت‌وگو با روزنامه الشرق الاوسط اظهار کرد: این عملیات فنی توسط متخصصان روس در راستای سنجش میزان ایمنی نیروگاه در زمان راه‌اندازی انجام می‌شود که مقرر است در روز نهم آوریل ( ۱۵ فروردین) راه‌اندازی شود.نماینده ایران در آژانس با تکذیب این مساله که توقف فعالیت‌های نیروگاه بوشهر در اثر ویروس استاکس‌نت بوده است، افزود: نمی‌توانم زمان دقیق راه‌اندازی نیروگاه بوشهر را به شما اعلام کنم. اولویت ایران این است که ایمنی نیروگاه بوشهر برای تولید برق هسته‌ای رعایت شود.وی در پاسخ به سوالی درباره برخی اتهامات مطرح شده در گزارش اخیر آمانو نیز گفت: این اتهامات جدید نیستند و طی ۸ سال اخیر تکرار شده‌اند. ایران به این اتهامات توجهی ندارد؛ چرا که آنها را حاوی اغراض سیاسی می‌داند.