توضیح دادستان درباره دستگیریهای اخیر
مطبوعات و رسانهها نباید وارد حوزه خصوصی افراد شوند
ادعاهای «نرگس محمدی» بررسی و اقدام مناسب انجام خواهد شد
مطبوعات و رسانهها نباید وارد حوزه خصوصی افراد شوند روز گذشته دادسرای فرهنگ و رسانه با حضور دادستان تهران افتتاح شد و در حاشیه آن جعفری دولتآبادی با اشاره به دستگیریهای اخیر تاکید کرد: دلیل بازداشت این افراد موضوعات امنیتی بوده و پرونده آنها در مرحله تحقیقات است. وی همچنین اظهار کرد که ادعاهای «نرگس محمدی» همسر تقی رحمانی که جزو بازداشت شدگان اخیر است نیزبررسی و اقدام مناسب انجام خواهد شد.
به گزارش ایسنا، عباس جعفری دولتآبادی در حاشیه مراسم افتتاح دادسرای فرهنگ و رسانه درپاسخ به سوال خبرنگاری که درباره بازداشت نوه شهید بهشتی و جمعی از فعالان سیاسی و مطبوعاتی در روز پنجشنبه گذشته از دادستان تهران توضیح خواست، گفت: مصداقی سوال نکنید، پلیس و سایر دستگاههای ذیربط که مکلف به انجام این اقدامات هستند، همیشه به وظیفه قانونی خود عمل میکنند و در این چند روز نیز اقداماتی از سوی برخی سران فتنه انجام شد که پلیس و دستگاههای مرتبط وظیفه خود را انجام دادند.
دادستان تهران با بیان اینکه برخی از اسامی که عنوان کردید، جزو دستگیر شدگان هستند گفت: اتهام این افراد در رابطه با مسائل امنیتی بوده و پرونده آنها در مرحله انجام تحقیقات است. در همین حال خبرنگاری در مورد صحت ادعاهای مطرح شده از سوی «نرگس محمدی» (همسر تقی رحمانی) در نامهای به دادستان تهران از جعفری دولتآبادی خواستار توضیح شد که وی پاسخ داد: در مورد نرگس محمدی یا هر فرد دیگری زمانی که ادعاهایی مطرح میشود ما ادعاها را مورد توجه قرار میدهیم و پس از بررسی اقدام مناسب انجام خواهد شد.
دادستان تهران در قبال حضور «نرگس محمدی» در دادسرای عمومی و انقلاب تهران که خواستار گفتوگو با او شده بود گفت: شنیده شده شما در بیمارستان هستید که وی پاسخ داد: مجبور شدم که در این جلسه حضور یابم تا با شما ملاقات کنم.
دادستان تهران در پاسخ به سوالی درباره اینکه «یکی از خبرگزاریهای رسمی مبادرت به انتشار عکسهای یک دختر خانمی کرده و مدعی شده که فرزند یکی از فعالان سیاسی است؟» گفت: ما که این عکسها را منتشر نکردیم که بدانیم واقعی است یا خیر. ما یک قاعده کلی در جلسه عنوان کردیم و مصداقی مورد نظر ما نبود، البته مطبوعات موظف هستند که به حریم خصوصی افراد وارد نشوند.
خبرنگار دیگری سوال خود را این گونه مطرح کرد که یکی از شبکههای ماهوارهای به نام «من و تو» مدعی شده که وزارت ارشاد برای این شبکه مجوز ایجاد دفتر در تهران داده که دادستان پاسخ داد: ما نیز این خبر را شب گذشته شنیدیم و هنوز اطلاعی از این موضوع نداریم و امیدواریم وزارت ارشاد جواب قانع کنندهای در این رابطه داشته باشد. جعفری دولتآبادی در مورد خبر حمله به «رسول منتجبنیا» قائم مقام حزب اعتماد ملی در یکی از مساجد تهران نیز اظهار کرد: به ما گزارشی در این رابطه نرسیده است.
هم چنین خبرنگار دیگری در رابطه با سرانجام پرونده حادثه ایرانخودرو سوال کرد که جعفری دولتآبادی پاسخ داد: در این پرونده ۵ کشته و تعدادی مجروح وجود داشت و اکنون در مرحله اقدامات کارشناسی است و به زودی به دادگاه ارسال میشود. البته به تعداد کشتهشدگان این پرونده یک نفر اضافه شد و همه مجروحان به جز یک نفر از بیمارستان مرخص شدند. وی یادآور شد: سرپرست دادسرای فرودگاه اعلام کرده که ظرف ۱۰ روز آینده این پرونده به دادگاه میرود. جعفری دولتآبادی در مورد سلامت راننده حادثه ایرانخودرو یادآور شد: یکی از نقایص پرونده همین مورد بود، ولی هنوز پزشکی قانونی نظر صریح را در مورد این فرد اعلام نکرده است. در ادامه این گفتوگو جعفری دولتآبادی همچنین اعلام کرد که به دلیل اهمیت پروندههای دادسرای فرهنگ و رسانه سرپرستی این دادسرا با شخص دادستان تهران است.
نمیخواهیم فضا را برای فعالیتهای رسانهای ببندیم
هم چنین به گزارش ایرنا در مراسم آغاز به کار دادسرای فرهنگ و رسانه، دادستان تهران نقش رسانهها را آگاهیبخشی، پاسخگو کردن حکومتها، سرگرمی، آموزش و کنترل بحرانها دانست و افزود: رسانهها میتوانند در ایران بسیار موثر و کارساز باشند.
وی ادامه داد: در حوزههای میراث فرهنگی، اجرایی، سینما و رادیو و تلویزیون، شبکههای اجتماعی، سرگرمی، سایتهای اینترنتی، طبیعت و محیط زیست با جرائمی مواجه هستیم که در دستور کار دادسرای فرهنگ و رسانه قرار میگیرد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: رسیدگی تخصصی و متمرکز در مسائل فرهنگی و مطبوعاتی، از دیگر عوامل مهم تشکیل این دادسرا است.
جعفری دولتآبادی با تاکید بر اینکه قضات این دادسرا باید اطلاعات تخصصی و حرفهای لازم را در خصوص مسائل فرهنگی و رسانهای داشته باشند، تصریح کرد: بیشترین حجم گزارشها مربوط به توقیف رسانهها است.این مقام قضایی یکی از مشکلات جدی در رسیدگی به پروندههای قضایی فرهنگی را متفاوت بودن آنها با سایر حوزهها دانست و تاکید کرد برخوردهای فیزیکی در این حوزه جواب نمیدهد و باید با دقت بیشتری برخورد شود؛ البته این به آن معنا نیست که دادستان نباید کار قضایی خود را انجام دهد، بلکه منظور این است که باید با حساسیت بیشتری موضوع را پیگیری کند.
وی با انتقاد از رویکرد برخی مطبوعات، اظهار کرد: برخی مطبوعات کشور جایگزین احزاب سیاسی شدهاند که باید به دنبال نقش فرهنگی خود باشند.
جعفری دولتآبادی با بیان این مطلب که مطبوعات نباید در حوزههایی که به گفته او «ضررهای رسانهای» هستند، ورود کنند، ادامه داد: این حوزهها شامل نشر اکاذیب و افترا، ورود به حوزههای شخصی مردم، حوزههای امنیتی، حوزههای اجتماعی مانند قومیتها و استفاده ابزاری از عکسهای زنان و حتی مردان برای فروش بیشتر است. دادستان عمومی و انقلاب تهران با بیان اینکه نمیخواهیم فضا را برای فعالیتهای رسانهای و فرهنگی ببندیم، تصریح کرد: باید متوجه باشیم که در جامعه اسلامی زندگی میکنیم.
این مقام قضایی با درخواست همکاری از صاحبان فکر و اندیشه، خاطرنشان کرد: در تحلیل حوزههای فرهنگی کشور، دادستانی آمادگی تعامل و همکاری با رسانهها را دارد و امید است که نشستهای تخصصی میان رسانهها و دادستانی شکل گیرد.
ارسال نظر