وزیر راه به کمیسیون عمران مجلس گزارش داد
دفاع مسوولان از مجوز پرواز بوئینگ سقوط کرده
مهرداد لاهوتی، عضو هیات رییسه کمیسیون عمران مجلس، با اشاره به حضور وزیر راه و مدیران صنعت هوایی در جلسه روز یکشنبه این کمیسیون، به تشریح گزارش وزیر راه و ترابری و مدیران صنعت هوایی کشور درباره سانحه هوایی ارومیه پرداخت.
براساس گزارش مسوولان وزارت راه بوئینگ سانحه دیده تا ۶۶۰ ساعت دیگر اجازه پرواز داشته است
مهرداد لاهوتی، عضو هیات رییسه کمیسیون عمران مجلس، با اشاره به حضور وزیر راه و مدیران صنعت هوایی در جلسه روز یکشنبه این کمیسیون، به تشریح گزارش وزیر راه و ترابری و مدیران صنعت هوایی کشور درباره سانحه هوایی ارومیه پرداخت. لاهوتی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اظهارات و گزارشهای مدیران صنعت هوایی کشور، گفت: براساس اظهارات وزیر راه، رییس سازمان هواپیمایی کشوری، مدیرعامل هما و مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور هنوز دلیل اصلی سانحه هوایی ارومیه به دلیل کامل نشدن استخراج اطلاعات جعبه سیاه مشخص نیست.
نماینده مردم لنگرود با بیان اینکه متن مکالمات خلبان با برجهای مراقبت تهران و ارومیه در جلسه کمیسیون پخش شد، گفت: مدیرعامل هما در گزارشی مشخصات هواپیمای بوئینگ ۷۲۷ را اینطور اعلام کرد که این هواپیما تا ۶۶۰ ساعت دیگر اجازه پرواز داشت و پس از این میزان پرواز به مرحله بازرسی کامل میرفت، به گفته وی، وضعیت هواپیما تا لحظه بروز سانحه، وضعیت مطلوبی بوده است و شاهد این موضوع پروازهای مکرر این هواپیما در همان روز اعلام شد.
لاهوتی با اشاره به اینکه هواپیمای فوق در ساعت ۶:۱۵ دقیقه همان روز از تهران به مقصد شیراز پرواز کرده و از آنجا به کویت رفته و مجددا به شیراز و بعد به تهران پرواز کرده بود، ادامه داد: در پرواز آخر نیز این هواپیما از تهران به مقصد ارومیه پرواز کرده بود که حادثه ارومیه رخ داد؛ به گفته مدیرعامل هما، هواپیمای بوئینگ ۷۲۷ هواپیمایی کاملا فعال بود.
لاهوتی افزود: گزارش سازمان هواپیمایی کشوری همچنین میافزاید که در هنگام حادثه آسمان ارومیه برفی و بارانی بود، ولی شرایط جوی به نحوی نبود که هواپیما نتواند پرواز کند، به عبارت دیگر تا لحظه بروز حادثه شرایط جوی بازدارنده و توفانی گزارش نشده بود.
نماینده لنگرود با اشاره به مباحث مطرح شده از سوی اعضای کمیسیون عمران، گفت: خطاب به وزیر راه و مدیران صنعت هوایی کشور دو مطلب را بیان کردیم، اول اینکه وزیر راه به عنوان مدیر ارشد صنعت هوایی کشور هیچ نقشی در نصب مدیریت سازمان هواپیمایی کشوری نداشته و ندارد و تا زمانی که سازمانی تخصصی به این شیوه مدیریتش منصوب شود، وضعیت به همین روال خواهد بود.
وی ادامه داد: سوال نمایندگان از آقای بهبهانی این بود که چرا شما به عنوان مدیر عالی رتبه صنعت هوایی کشور در عزل و نصب مدیران سازمان تخصصی هواپیمایی کشوری هیچ نقشی ایفا نمیکنید و این مجموعه هرگاه اراده کند نیروهای خود را تغییر میدهد؟!
عضو هیات رییسه کمیسیون عمران با اشاره به سن بالای هواپیماهای کشور گفت: میانگین سنی هواپیماهای ایران ۲۱ سال است و این در حالی است که باید بر اساس برنامه چهارم توسعه به ۱۵ سال کاهش مییافت، بوئینگ ۷۲۷ سقوط کرده نیز ۳۷ سال سن داشت.
وی افزود: میانگین حادثه در دنیا یک میلیون و ۵۰۰ هزار سیکل پروازی است و این عدد در ایران ۱۵۰ هزار سیکل پروازی است، یعنی ده برابر میانگین دنیا در صنعت هوایی ایران، حادثه رخ میدهد، اگر برای سن هواپیماهای کشور فکری اساسی نشود باز هم باید منتظر چنین سوانح دلخراشی بود. وی با اشاره به جمعبندی این جلسه نیز گفت: پس از بحث و بررسیهای فراوان تصمیم گرفته شد در وهله اول دلیل اصلی سقوط هواپیما مشخص شود و تاکید شد تا آن زمان نمیتوان اظهارنظر قطعی کرد که آیا شرایط جوی باعث سانحه شده است یا سایر عوامل، به عبارت دیگر تا اطلاعات جعبه سیاه هواپیما کاملا استخراج نشود، نمیتوان گزارش نهایی داد.
لاهوتی با تاکید به اینکه در خصوص صنعت هوایی کشور باید چارهاندیشی اساسی شود، افزود: با این رویکرد مقرر شد مشروح مذاکرات تدوین شده و پیشنهادات اعضای کمیسیون برای اتخاذ تصمیم جمعبندی و تعیین راهبرد شود.
این عضو هیاترییسه کمیسیون عمران مجلس افزود: پیشنهادات اعضای کمیسیون در جلسهای مستقل جمعبندی و برای قرائت به صحن علنی مجلس خواهد رفت، زمانی که تکلیف مشخص شد وزیر راه و سایر مدیران صنعت هوایی کشور باید بر اساس معیارها و ضوابط تعیین شده به مجلس پاسخگو باشند.
ارسال نظر