شانس زیاد صالحی برای معرفی به مجلس

عکس: خبرگزاری مهر

مهمانپرست: به احتمال زیاد آقای صالحی برای تصدی وزارت‌خارجه به مجلس معرفی می‌شود

مذاکرات ایران و ۱+۵ در روزهای اول ودوم بهمن در استانبول برگزار می‌شود دنیای اقتصاد- مجید اعزازی: رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد که علی‌اکبر صالحی، سرپرست کنونی وزارت خارجه برای تصدی پست وزیر خارجه و کسب رای اعتماد نمایندگان به مجلس معرفی می‌شود.

وی همچنین خبر داد که مذاکرات هسته‌ای استانبول روزهای اول و دوم بهمن ماه برگزار می‌شود. مهمانپرست دیروز در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به اینکه آیا علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی‌و سرپرست وزارت خارجه علاوه بر سرپرستی این وزارتخانه در سازمان انرژی اتمی نیز نقشی خواهد داشت؟ گفت: آقای صالحی به عنوان سرپرست وزارت خارجه معرفی شده و امیدواریم هر چه سریع‌تر آقای رییس‌جمهور‌ نسبت به معرفی وزیر پیشنهادی برای وزارت خارجه که به احتمال زیاد آقای صالحی است، به مجلس اقدام کند تا همه در این زمینه بتوانند فعالیت‌های خود را به صورت برنامه‌ریزی‌های استوار دنبال کنند.

وی افزود: با تعیین تکلیف قطعی وزیر خارجه، وضعیت سازمان انرژی اتمی‌نیز به طور قطعی روشن خواهد شد.

تصمیم نهایی با قوه‌قضائیه است

در بخشی از کنفرانس مطبوعاتی دیروز سخنگوی وزارت خارجه، خبرنگاری با اشاره به گفت‌وگوی صالحی با هفته نامه آلمانی اشپیگل که عذرخواهی ناشر آلمانی اعزام کننده دو تبعه آلمانی به ایران را یکی از راه‌های موثر در حل موضوع دو تبعه آلمانی دانسته بود، از مهمانپرست پرسید این اظهارات تا چه حد می‌تواند به آزادی این دو تبعه آلمانی بازداشت شده در ایران کمک کند؟ مهمانپرست در این باره چنین پاسخ گفت: پرونده این دو نفر رویه کاملا حقوقی و قضایی را طی می‌کند. وی با اشاره به رفتار انسان دوستانه ایران در فراهم آوردن زمینه ملاقات این دو تبعه آلمانی با خانواده‌هایشان افزود: اذعان این دو نفر به تخلفی که مرتکب شده‌اند و عذرخواهی آنها قطعا می‌تواند تاثیر داشته باشد؛ ولی نتیجه نهایی را مقامات قضایی ایران روشن می‌کنند. وی همچنین خبر داد: بر اساس اطلاعات ما مراحل آخر بازجویی و تحقیق از این دو نفر در حال انجام است و باید منتظر نتیجه نظر مقامات قضایی در خصوص تخلف این دو نفر باشیم.

انتقاد از تحریم فروش قطعه هوایی به ایران

سانحه هوایی در ارومیه و نسبت آن با تحریم‌های اعمال شده در زمینه هواپیما و قطعات آن، محور سوالی دیگر بود که مهمانپرست چنین پاسخ گفت: علت سانحه هوایی اخیر که متاسفانه بر اثر آن تعدادی از هموطنان ما در این حادثه از بین رفتند و باعث تاثر ملت ما و بسیاری از کشورها شد را مقامات مسوول باید اعلام کنند.

وی ادامه داد: تا آنجا که من مطلع شده‌ام، سیستم هواپیما اشکال فنی نداشته و شاید این حادثه به خاطر وضعیت نامساعد آب و هوا بوده است. علت سقوط این هواپیما را مسوولان مربوطه اطلاع‌رسانی خواهند کرد.

سخنگوی وزارت خارجه تحریم‌ فروش هواپیما و قطعات آن به جمهوری اسلامی را بحث دیگری دانست که متوجه مقامات کشورهای غربی است. وی افزود: کشورهایی که مدعی هستند هدف آنها تحت فشار قرار دادن ملت ما نیست، بر موضوعاتی تمرکز می‌کنند که مستقیما با ملت ما سروکار دارد و نشان می‌دهد که ضربه زدن به منافع ملت ما برای آنها به امری بدیهی تبدیل شده است.

وی اضافه کرد: مسوولان ایران هم برای تحریم‌ها اقدامات موثری را دنبال کرده‌اند که هیچ اثری در حرکت و مسیر ملت ما برای ادامه رشد خود نداشته باشد و هم راجع به سوخت‌رسانی و اقداماتی که برخلاف مقررات بین‌المللی صورت می‌گیرد، کارهای حقوقی را دنبال کرده‌اند.

مهمانپرست همچنین در واکنش به سفر هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس به منظور اقناع کشورهای منطقه برای تداوم تحریم‌ها علیه ایران گفت: تحرکی که مقامات آمریکایی در جهت ایجاد اختلاف بین کشورهای منطقه داشتند و سفرهایی که در این خصوص انجام دادند یا در جهت تشدید شرایط تحریم نسبت به کشور و ملت ما تلاش کردند، حرکاتی نیست که نتیجه مطلوبی را برای آنها در بر داشته باشد. کشورهای منطقه از درایت و هوشیاری بالایی برخوردارند و با وحدت، همگرایی و همکاری اجازه نخواهند داد منطقه ما دچار مشکل، اختلاف و تنش شود و به این بهانه پای دولت‌های خارجی در منطقه ما بیش از سابق باز شود. مهمانپرست افزود: تحریم‌ها برای اینکه بخواهد مانع حرکت و رشد ملت ما شود تاثیری نداشته و ملت ما مسیر خود را انتخاب و با قدرت این مسیر را دنبال می‌کند.

مذاکرات استانبول؛ اول و دوم بهمن

سخنگوی وزارت خارجه در بخشی دیگر از نشست هفتگی خود درباره زمان مذاکرات ایران و ۱+۵ در استانبول گفت: تاریخ ۲۱ و ۲۲ ژانویه (اول و دوم بهمن ماه) مورد توافق طرفین قرار گرفته است.

وی درباره هدف این مذاکرات نیز گفت: توافقی که دو طرف در اجلاس ژنو ۳ انجام دادند، ادامه گفت‌وگوها برای همکاری در زمینه یافتن موضوعات و زمینه‌های مشترک برای همکاری‌ها است که این شامل موضوعات مختلفی می‌شود.

وی افزود: فکر می‌کنیم کشورهای عضو گروه ۱+۵ و جمهوری اسلامی ایران در این موضوعات نقش جدی داشته باشند و این گفت‌وگو و همکاری می‌تواند برای آینده کشورهای منطقه و آنچه در سطح بین‌الملل می‌گذرد، مفید و موثر باشد.

انتقال سوخت به افغانستان

برگزاری تجمع در مقابل سفارت ایران در کابل در اعتراض به ممانعت از انتقال سوخت به افغانستان سوال دیگری بود که مهمانپرست درباره آن چنین پاسخ داد: متاسفانه جریانی که به شدت در جهت تخریب روابط تهران و کابل در افغانستان در حال فعالیت است، به صورت یک حزب و یک فرد تلاش‌های زیادی را تاکنون انجام داده است، اما این تلاش‌های ناکام هیچ گونه تاثیری بر روابط خوب دو ملت بزرگ ایران و افغانستان نخواهد گذاشت.

وی با بیان اینکه اینگونه اقدامات از سوی این جریان مسبوق به سابقه است، افزود: به نظر می‌رسد این فرد و جریان وابسته به آن ماموریتی را جز تخریب روابط بین دو کشور ندارند.

مهمانپرست ادامه داد: بحث مربوط به ترانزیت سوخت مورد نیاز مردم افغانستان موضوعی بود که در دستور کار مقامات دو کشور قرار داشته و مساله حل شده است و هفته گذشته سوخت به داخل افغانستان منتقل شد. آنچنان که ایسنا گزارش داده است، سفارت ایران در کابل نیز دیروز اعلام کرد که طی هفته گذشته حدود ۵ هزار تن سوخت به افغانستان ارسال شده است.