واکنش به اسناد ویکی لیکس
دنیای اقتصاد - محمود احمدینژاد، رییسجمهور انتشار برخی اسناد ادعایی در سایت جنجالی ویکی لیکس را فاقد اعتبار و ارزش اعلام کرد و گفت: ایران برای چنین مطالبی ارزشی قائل نیست و آن را شیطنت میداند. دیروز سایت ویکی لیکس صدها هزار سند و مطلب را که مدعی شده است از مکاتبات سفارتخانههای آمریکا به دست آورده است، منتشر کرد. در برخی از این مطالب ادعا شده است که برخی سران کشورهای عربی از آمریکا خواستهاند به مراکز اتمی ایران حمله کند. ایران در اسناد جدید ویکی لیکس
احمدینژاد: برای مطالب منتشر شده در ویکیلیکس بهایی قائل نیستیم و آن را شیطنت میدانیم
پایگاه اینترنتی ویکیلیکس به تازگی اسنادی جدید منتشر کرده است که بیش از هر چیز روابط ایران و جهان عرب را هدف قرار داده و به حواشی مربوط به تهدیدات نظامی علیه کشورمان پرداخته است.
ساعاتی پساز انتشار این مطالب، احمدینژاد در کنفرانس مطبوعاتی و در پاسخ به خبرنگاران درباره مطالب ویکیلیکس گفت: انتشار این اسناد یک شیطنت است و ما برای آن بهایی قائل نیستیم، رابطه ما با کشورهای همسایه برادرانه و دوستانه است و این شیطنتها در این رابطه تاثیر ندارد و این اسناد از نظر ما فاقد اعتبار است. احمدینژاد همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری که عنوان کرد در مورد برنامهها و مطالبی که از طریق سایت ویکیلیکس درز پیدا کرده است و مربوط میشود به برنامههای هستهای ایران و توطئههایی که پشت این برنامه وجود دارد، توضیح دهید، اظهار کرد: من میخواهم عبارت شما را اصلاح کنم. این برنامهها درز پیدا نکرده، بلکه یک بحث منظم و برنامهریزی شده بوده است. البته از نظر ما فاقد اعتبار حقوقی است. دولت آمریکا این اسناد را منتشر کرده و طی یک بازی اطلاعاتی و جنگ روانی، این اسناد منتشر شده است که البته فاقد ارزش حقوقی است و اثر سیاسی به آن شکل که آنها میخواهند، نخواهد داشت. ملت ما آگاه است و این بازیها در مناسبات ما تاثیر ندارد. به گزارش خبرگزاری فارس، پایگاه اینترنتی ویکیلیکس روز یکشنبه ۲۲۰ مورد از ۲۵۰ هزار سند جدیدی را که قرار بود منتشر کند، بر روی سایت خود قرار داد. در حال حاضر ۵ روزنامه و رسانه آمریکایی و انگلیسی تمام ۲۵۰ هزار سند جدید ویکیلیکس را در اختیار دارند.
ویکیلیکس در این اسناد مدعی است: پادشاه بحرین درباره برنامه هستهای ایران هشدارهایی را مطرح و اعلام کرده است که «خطر ادامه برنامه هستهای ایران بسیار بزرگتر از متوقف کردن آن است.» همچنین در اسناد جدید ویکیلیکس آمده است که «شیخ خالد بن احمد آل خلیفه» وزیر خارجه بحرین در دیداری با «دیوید پترائوس» فرمانده نیروهای مرکزی وقت آمریکا گفته بود که «ایران منبع بسیاری از مشکلات در عراق و افغانستان است.» این در شرایطی است که شیخ خالد بن احمد آل خلیفه چندی پیش در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه تاکید کرد: ما موضوع برنامه هستهای ایران را در منطقه داریم و نفس برنامه هستهای ایران مشکل نیست، بلکه هماهنگی نکردن جامعه بینالملل با کشورهای حوزه خلیجفارس در این موضوع مشکل است. اسناد جدید ویکیلیکس همچنین ادعا میکند: پادشاه بحرین در سال ۲۰۰۹ خواستار اقدام غرب برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران شده بود.
کشورهای عربی حوزه خلیج فارس همواره از صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران حمایت و اعلام کردهاند که منطقه خاورمیانه به ویژه رژیمصهیونیستی باید عاری از سلاح هستهای باشد. در این اسناد جدید بهاصطلاح محرمانه ویکیلیکس همچنین آمده است: «ملک عبدالله» پادشاه عربستان نیز در ماه مارس سال ۲۰۰۹ با جان برنان، مشاور کاخسفید در امور مبارزه با تروریسم و نیز دیگر مقامات آمریکایی درباره موضوع هستهای ایران دیدار کرده بود و از آمریکاییها خواسته بود تا گزینه نظامی علیه ایران را مورد بررسی قرار دهند و به مقامات ایران اعلام کنند که تهران به هیچ عنوان حق دخالت در امور کشورهای عربی را ندارد. این پایگاه اینترنتی همچنین مدعی است: «شیخ عبدالله بن زیاد آل نهیان» وزیر خارجه امارات عربی متحد نیز در ماه فوریه گذشته اعلام کرده است که اگر ایران هستهای شود در آن صورت کشورهای دیگر در منطقه نیز در مسیر مشابه گام بر خواهند داشت و پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای (انپیتی) به طور کامل نقض خواهد شد. این در شرایطی است که «شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر خارجه امارات چندی پیش با حمایت از دستیابی ایران به انرژی صلح آمیز هستهای گفت: به نظر ما حق مسلم تهران است که از انرژی هستهای برای امور صلحآمیز استفاده کند و امارات بر این مساله تاکید دارد.
ایسنا نیز به نقل از خبرگزاری رویترز گزارش داده است که در اسناد ادعایی ویکیلیکس آمده است که ملک عبدالله، پادشاه عربستان، «بارها از آمریکا خواسته است که به ایران حمله کند» تا به برنامه هستهای ایران که این کشور آن را تسلیحاتی خوانده است، پایان دهد. امیل توکاین یکی از تحلیلگران ارشد موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک در اینباره گفت این احتمال وجود دارد که کشورهای حوزه خلیج فارس بهطور خصوصی لفاظیهای بسیار خصمانهای را اتخاذ کرده باشند تا فقط بر روی ضرورت این مساله تاکید کرده باشند؛ اما من شخصا شک دارم که میلی به وقوع چنین جنگی وجود داشته باشد. در یکی دیگر از اسناد ادعایی ویکیلیکس، آمریکا به فرانسه گفته بود که رژیم صهیونیستی میتواند بدون حمایت نظامی آمریکا به ایران حمله کند؛ اما این عملیات ممکن است موفقیتآمیز نباشد. طبق این اسناد، رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا این ارزیابی را در هشتم فوریه (۱۹ بهمن ۸۷) سال میلادی ۲۰۰۹ در پاریس در دیداری با هرو مورین وزیر دفاع پیشین فرانسه مطرح کرد. طبق این سند، گیتس در پاسخ به سوال مورین مبنی بر اینکه آیا رژیم صهیونیستی قابلیت حمله به ایران را بدون کمک آمریکا دارد، گفت که «نمیداند آنها موفق خواهند بود یا خیر، اما اسرائیل میتواند این عملیات را انجام دهد.» گیتس در عین حال ارزش هر گونه عملیات نظامی علیه ایران را پایین دانست و به مورین گفت که «وی معتقد است که یک حمله متعارف توسط هر کشوری تنها برنامههای ایران را یک تا سه سال به تعویق میاندازد و در عین حال مردم ایران را با یکدیگر متحد میکند تا برای همیشه از کشور مهاجم نفرت داشته باشند.»
گیتس در اظهارات علنیاش نیز همواره به این نکته اشاره کرده و بر ریسکهای احتمالی هر گونه اقدام نظامی علیه ایران و برنامه هستهایاش تاکید داشته و همواره خواستار دیپلماسی و تحریمهای اقتصادی بوده است. به گزارش ایسنا، مقامات کشورمان نیز بارها با اشاره به شکستهای مفتضحانه رژیم صهیونیستی در جنگهای ۳۳ روزه لبنان و ۲۲ روزه غزه، این رژیم را فاقد هرگونه توانایی برای حمله به ایران خواندند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در یکی دیگر از اسناد ادعایی منتشر شده آمده است که رژیم صهیونیستی معتقد است رویکرد دیپلماتیک باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا در قبال ایران با شکست روبهرو خواهد شد و واشنگتن بهزودی به اقدام نظامی علیه ایران نیاز پیدا میکند. در این سند آمده است که آموس گیلاد، یکی از مقامات عالیرتبه وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در نوامبر سال ۲۰۰۹ ( آبان ۸۸ )در دیدار با مقامات نظامی آمریکا برنامه هستهای ایران را «غیرقابل تحمل» خواند.
در این دیدار یکی از مقامات موساد رژیم صهیونیستی مدعی شد که ایران در حال وقتکشی است تا در حین دنبال کردن هدف استراتژیک خود برای دستیابی به توانایی هستهای نظامی از تحریمها دوری کند. ایهود باراک، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز در ماه ژوئن ۲۰۰۹ (خرداد۸۸) در گفتوگو با قانونگذاران آمریکایی مدعی شد که غرب تنها تا پایان سال ۲۰۱۰ (دی ۱۳۸۹) وقت دارد تا راهی برای متوقف کردن برنامه هستهای ایران پیدا کند و در غیر این صورت با یک رقابت تسلیحاتی در خاورمیانه روبهرو خواهد شد. به گزارش ایسنا به نقل از سایت خبری النشره، بنا بر اسناد ادعایی سایت ویکیلیکس مسوولان رسمی کشورهای اردن و بحرین توقف برنامه هستهای ایران به هر شکل از جمله حمله نظامی را خواستار شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در بخش دیگری از این اسناد ادعایی که توسط گاردین منتشر شد ادعا شده است که واشنگتن از چین خواسته است که جلوی ارسال قطعات موشکی را از کره شمالی به ایران بگیرد. در این سند که به سال ۲۰۰۷ برمیگردد، ادعا شده است: آمریکا معتقد است که اشاعه فناوری موشکی بین کره شمالی و ایران افزایش خواهد یافت و این دو کشور سعی خواهند کرد این انتقالات را از طریق خاک چین انجام دهند. در این فهرست ۱۱ محموله موشکی که به کره شمالی نسبت داده شده است و طبق این ادعاها از طرف پیونگیانگ به ایران فرستاده شده است ذکر و ادعا شده است که ظاهرا «این محمولهها از طریق پکن منتقل شده است.» طبق این سند جورج بوش، رییسجمهور پیشین آمریکا ـ مستقیما این مساله را با هو جینتائو ـ رییسجمهور چین ـ مطرح کرده بود.
مطالب بیشتر را در صفحه دنیا (۴) بخوانید.
عکس: ایسنا
ارسال نظر