در سالروز صدور فرمان تشکیل بسیج ۲۰ میلیونی از سوی امام راحل ، آیت‌الله‌هاشمی رفسنجانی طی یادداشتی با مرور دیدگاه‌ بنیانگذار جمهوری اسلامی درباره این نهاد، بسیج را نیرویی که همیشه زبان منطق مردم در بیان خواسته‌های بر حق بود، معرفی کرد. به گزارش ایسنا، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این یادداشت، با تاکید بر این که بسیج باید مانند موسس خویش، پرچمدار اعتدال در امور فرهنگی و اجتماعی باشد، تصریح کرد: جریانات سیاسی نباید برای اهداف باندی و جناحی، این سرمایه عظیم ملی و دینی و انسانی را آلوده کنند.

رییس مجلس خبرگان رهبری در قسمتی از یادداشت خود نوشت: نقش نیروهای مردمی که در قالب بسیج برای اعزام به مناطق جنگی غرب و جنوب سازماندهی می‌شدند، اگرچه در تاریخ دفاع مقدس اظهر من الشمس است، اما من به عنوان کسی که در مسوولیت‌های متعدد از جمله فرماندهی جنگ و جانشینی فرماندهی کل قوا از نخستین روزهای آغاز تا آخرین لحظات پایان جنگ تحمیلی، در جریان کم و کیف دفاع و تهاجم بودم، شهادت می‌دهم و در این شهادت فرماندهان عالی سپاه و ارتش را گواه می‌گیرم که اگر بسیج نبود، سرنوشت جنگ نیز این نبود که پس از پیروزی‌های متعدد نظامی در عملیات‌های گوناگون، بزرگ‌ترین پیروزی سیاسی را در تاریخ جنگ‌های ایران، آن هم با ثبت در غیرانکارترین اسناد سازمان ملل به دست آوردیم.

به گفته‌هاشمی رفسنجانی بسیج، در قاموس فرهنگی ایران واژه‌ای است که قداست ذاتی خویش را در دوری از تظاهر به دست آورد و همیشه زبان منطق مردم در بیان خواسته‌های بر حق بود.

وی سپس یادآور شد: این عنوان، اگرچه به خاطر نقش اعضای آن در جنگ، به‌تدریج در زمره اصطلاحات نظامی درآمد، اما فراموش نکنیم امام راحل در زمانی فرمان تاسیس آن را صادر کردند که هنوز بوی باروت جنگ به مشام نمی‌رسید و اولین گروه‌های عضو این سازمان مردم نهاد، جوانان دانشجوی حزب جمهوری اسلامی بودند که در قالب گروه‌های جهادی برای ساختن سرپناه مردم بی‌پناه به‌ شاگرد و برای برداشت زراعت کشاورزان به خواف، ترکمن صحرا، گرمی و دیگر مناطق دورافتاده می‌رفتند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین تصریح کرد:نباید بگذاریم این توانمندی بالقوه که تفسیر میدانی آیه شریفه «واعدوا لهم ماستطعتم من قوه و من رباط الخیل» است، در هیاهوهای سیاست‌زدگی، دچار تندروی‌های افراطیون و تفریطیون شود که به قول مولای مظلومان در هر دو صورت دچار ضلالت و گمراهی خواهند شد.

او ادامه داد: بسیج باید مانند موسس خویش، پرچمدار اعتدال در امور فرهنگی و اجتماعی باشد تا برای جوانان همه نسل‌ها، همچنان مدرسه عشق بماند. هاشمی ادامه داد: جریانات سیاسی نباید برای اهداف باندی و جناحی، این سرمایه عظیم ملی و دینی و انسانی را آلوده نمایند و بگذارند این یکپارچه در خدمت اسلام و انقلاب و نظام و ایران باقی بماند.