جزئیات احضار مهدی هاشمی

محسنی اژه‌ای در حال نشان دادن کپی احضار مهدی هاشمی به دادگاه / عکس: نگار متین‌نیا

نفیسه زارع کهن: سخنگوی قوه‌قضائیه در واکنش به نامه اخیر مهدی هاشمی به دستگاه قضایی گفت: نامه منتسب به مهدی‌هاشمی خطاب به بنده فاقد امضا است نمی‌دانم نامه از طرف مهدی‌هاشمی است یا خیر، زیرا امضا ندارد و از طریق یکی از منسوبین وی به دست من رسیده است و از طریق پست نرسیده است. چند روز پیش برخی سایت‌های خبری نامه‌ای را منتسب به مهدی هاشمی منتشر کردند که در آن نامه مهدی هاشمی شرط‌های خود را برای حضور در دادگاه اعلام کرده بود که از جمله آن مستقل بودن دادگاه عنوان شده بود. به گزارش دنیای اقتصاد، غلامحسین محسنی اژه‌ای بعد‌ازظهر دیروز در چهارمین نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری که به نامه اخیر مهدی‌هاشمی خطاب به دادستان کل کشور اشاره داشت، گفت: اینکه نامبرده نامه‌ای برای من فرستاده است در واقع نامه‌ای بدون امضا بوده که در زیر آن نوشته شده مهدی‌هاشمی، ولی فاقد امضا است. این نامه تایپی بوده نه دستنویس و البته بخش‌هایی از آن با آنچه که در سایت‌ها و رسانه‌ها منتشر شده تفاوت دارد، اما هیچ کدام از آنها امضا ندارد. وی با اشاره به برخی از ادعاهای مهدی‌هاشمی در این نامه مبنی بر اینکه احضاریه وی ابلاغ نشده یا اینکه فاقد سربرگ بوده و در نوشتن اسامی داخل احضاریه نیز اشتباه شده است، افزود: هیچکدام از این موارد صحت ندارد، از آنجا که من حدس می‌زدم این موضوع مورد سوال خبرنگاران قرار گیرد، کپی برگه احضاریه را برای ارائه به شما آورده‌ام. سخنگوی قوه قضائیه با نشان دادن کپی برگه احضاریه و رسید آن به خبرنگاران، گفت: احضاریه در سربرگ مخصوص قوه قضائیه و به طور رسمی به آدرس وی ابلاغ شده و در آنجا هم احضاریه را تحویل گرفته‌اند. نام وی و نام پدرش نیز در نامه صحیح ذکر شده است. وی ادامه داد: تاریخ احضاریه مربوط به ۱۲/۱۲/۸۸ بوده و در تاریخ ۱۵/۱۲/۸۸ احضاریه ابلاغ و به وکیل وی اطلاع داده شده است و در تاریخ ۱۸/۱۲/۸۸ نیز طباطبائی وکیل نامبرده در این‌باره به دادسرا مراجعه کرده است. محسنی اژه‌ای سپس خاطرنشان کرد: پرونده مهدی‌هاشمی نیز از آنجا که دارای اتهامات مالی، امنیتی و غیره است مثل هر فرد دیگری رسیدگی می‌شود و همان‌گونه که احضاریه برای او فرستاده شده، از متن احضاریه نیز مطلع شده است و درزیر احضاریه نیز قید شده که در صورت عدم حضور جلب خواهد شد، اما چنانچه حاضر شود همانند دیگر متهمین به اتهام او رسیدگی خواهد شد. محسنی اژه‌ای اما بازهم تاکید کرد: نمی‌دانم نامه از طرف مهدی‌هاشمی است یا خیر، زیرا امضا ندارد و تایپی است، اما از طریق یکی از منسوبین وی به دست من رسیده است و از طریق پست نرسیده است.

دستگیری ۶۰ نفر به خاطر سایت‌های مستهجن

در همین حال، اما محورهای دیگر سخنان دادستان کل کشور با خبرنگاران دستگیری ۶۰نفر از عوامل راه‌اندازی سایت‌های مستهجن، آخرین وضعیت پرونده دو تبعه آلمانی، و صدور حکم مجرمیت عباس پالیزدار، حادثه سعادت‌آباد و ... بود. چنین بود که سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در مورد آخرین وضعیت پرونده متهمان برخی سایت‌های مستهجن که حدود دو سال قبل رسیدگی به پرونده آنان در دستور کار قوه قضائیه قرار گرفت، تصریح کرد: موارد مربوط به این سایت‌ها دو بخش دارد برخی متهمان به صورت انفرادی کار می‌کردند که مورد پیگرد دستگاه قضایی قرار گرفتند و حتی محکوم شدند، اما برخی به صورت شبکه‌ای کار می‌کردند که دستگاه‌های اطلاعاتی و از جمله واحد اطلاعات سپاه روی این موضوع کار کرد و در چندین استان طی اقداماتی ضربتی حدود ۶۰ نفر را مورد شناسایی قرار داد.

حراست‌ها مجوز بازجویی را ندارند

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر آنچه که خبرنگار آن را احضار و بازجویی پرسنل شهرداری توسط حراست این سازمان می‌خواند، اظهار کرد: اساسا حراست‌ها بدون مجوز قضایی و به معنای اصطلاحی آن نمی‌تواند کسی را احضار کنند، اما اگر بخواهند برای بررسی یک گزارش و شکایت پرسنل سازمانی را دعوت کرده و از او در چارچوب وظایف حراستی و در چارچوب همان گزارش و شکایت توضیحات اولیه را بخواهند منعی ندارند. وی اضافه کرد: حراست‌ها حق احضار و بازجویی یا توقیف و بازداشت را ندارند.

واکنش به نامه عبدا... مومنی

در همین حال از اژه‌ای در مورد نامه عبدا... مومنی درباره روند بازداشت و بازجویی‌اش و ادعاهای وی سوال شد که دادستان کل کشور پاسخ داد: ادعاهای وی صحت ندارد.

او سپس از خبرنگار درباره برخی مصداق‌های نامه پرسید که خبرنگار به این گفته بازجو که به او گفته است همه چیز در اختیار من است اشاره کرد که اژه‌ای جواب داد: اینها بلوف بازجویی است و باور کردنی هم نیست.او همچنین درباره ادعای حمله فیزیکی به مومنی هم گفت: من نفی نمی‌کنم که هر متهمی مخصوصا متهمان آشوب‌های خیابانی از لحظه بازداشت در خیابان تا لحظه ورود به زندان مورد ضرب و شتم و کلمات تند قرار نگیرند، اما به محض ورود به زندان چنین چیزی امکان ندارد. چون نیازی به این‌گونه حرکات نیست. بنابراین این موارد صحت ندارد.