دولت در هیچ کشوری نمی‌تواند بار علمی و دانشگاهی را به تنهایی بر دوش بکشد

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیاز را اساس خلاقیت و پیشرفت بشر خواند و با اشاره به تشنه بودن جمعیت جوان کشور در کسب علم و دانش در ابتدای انقلاب، تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی را رفع کننده بخشی از این نیاز و عطش خواند و گفت: حضرت امام (ره) با پیشنهاد تاسیس دانشگاه آزاد با گشاده‌رویی و تیزبینی برخورد کردند و از هرگونه کمک در این زمینه امتناع نکردند. به گزارش «ایسنا»، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار اعضای هیات امنای استانی مناطق ۲ و ۱۳ دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به مشکلات و موانعی که این دانشگاه و دست‌اندرکاران آن برای ایجاد و توسعه این مرکز بزرگ علمی متحمل شدند، گفت: امروز این شجره طیبه عظیم و بالنده با قدرت و به پشتوانه اعضای خانواده علمی و دانشجویی‌اش به سوی قله‌های بزرگ علمی در داخل و خارج از کشور در حرکت است.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه در هیچ کشوری دولت نمی‌تواند به تنهایی بار علمی و دانشگاهی را به دوش بکشد، ایجاد و پیدا کردن منابع جدید مادی و علمی به غیر از شهریه را یکی از نیازهای کنونی جامعه علمی و دانشگاهی و صنعتی کشور خواند و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه نیز پیشتازی خود را حفظ کرده و تحقیقات گسترده‌ای در زمینه انرژی‌های نو (باد، خورشید، آب، سواحل و غیره) را آغاز کرده که به یاری خداوند نتایج و ثمرات آن به ملت و کشور برسد.

هاشمی رفسنجانی حرکت به سمت دانش محوری را اصل و اساس سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور خواند و گفت: حرکت در جهت بهره‌وری انسانی و آمایش سرزمین، پیشرفت، توسعه و رفاه مادی و معنوی کشور را تضمین خواهد کرد.

رییس هیات امنای دانشگاه آزاد تبدیل ایده‌ها و تحقیقات دانشجویی به طرح‌های کاربردی را از وظایف مهم دانشگاه و مسوولان کشور خواند و تصریح کرد: ما زمانی خواهیم توانست از ثمرات علم و دانش بهره‌مند شویم که این طرح‌ها و ایده‌ها به سرمایه‌ و ثروت در جهت رفاه و پیشرفت جامعه تبدیل گردد.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی هیچ زمانی بدون مشکل و تنگنا نبوده است، تاکید کرد: ‌وقتی مرکز عظیم علمی چون دانشگاه آزاد اسلامی با این گسترش و وسعت شکل گرفته است، برخی تلاش می‌کنند آن را در انحصار خود بگیرند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه تمرکز‌زدایی از دانشگاه آزاد را حرکت مبارکی خواند که طی سال‌های گذشته شکل گرفته و افزود: تشکیل‌هیات‌های امنای استانی که اکنون به ۳۱ استان رسیده است نوید پیشرفت کمی و کیفی این دانشگاه را در سال‌های پیش رو خواهد داد.