استیضاح اولین وزیر کابینه دهم

زمزمه استیضاح ۵ وزیر دیگر در راهروهای پارلمان پیچید

طرح استیضاح وزیر آموزش‌وپرورش دیروز با ۲۸ امضا در مجلس اعلام وصول شد. به گزارش دنیای اقتصاد، در پایان جلسه‌ علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی، طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش توسط شهاب‌الدین صدر، نایب رییس دوم مجلس اعلام وصول شد.

بر اساس این گزارش، متن طرح استیضاح و دلایل توجیهی آن به این شرح است: «ریاست مجلس شورای اسلامی؛ به استحضار می‌رساند به استناد اصل ۸۹ قانون اساسی و ماده ۲۱۹ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، ما نمایندگان امضاکننده، تقاضای استیضاح دکتر حمیدرضا حاجی‌بابایی وزیر آموزش‌وپرورش را به دلایل ذیل داریم:

۱ - عدم مدیریت صحیح در نحوه‌ مصاحبه و گزینش داوطلبان شرکت‌کننده در آزمون اخیر

۲ - نابسامانی و عدم تعیین تکلیف آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای

۳ - افزایش روزافزون آمار بزهکاری‌های اجتماعی در بین دانش‌آموزان

۴ - عدم وجود برنامه‌ریزی صحیح و شفاف به منظور ارتقای سطح آموزشی مدارس و دبیرستان‌های کشور

۵ - جذب نیروهای خرید خدمتی و عدم تعیین تکلیف آنها

۶ - نابسامانی‌های موجود در مدیریت این بخش.

بر اساس قانون اساسی، جلسه استیضاح وزیر آموزش و پرورش باید تا ۱۰ روز آینده در صحن علنی مجلس برگزار شود. حمیدرضا حاجی بابایی کمتر از ۱۱ ماه است که به عنوان وزیر آموزش‌وپرورش از مجلس رای اعتماد گرفته است.

ولی اسلامی نماینده گرمی، احمدعلی کیخا نماینده زابل، موید حسینی صدر نماینده خوی، هادی مقدسی نماینده بروجرد، فاضل موسوی نماینده خدابنده، عماد حسینی نماینده قروه، قسیم عثمانی نماینده بوکان، صمد مرعشی نماینده رودبار، یونس اسدی نماینده مشکین‌شهر و قاسم محمدی نماینده اردبیل از جمله امضاکنندگان طرح استیضاح وزیر آموزش‌وپرورش هستند.

زمزمه‌های استیضاح ۵ وزیر دیگر

علاوه بر حمید رضا حاجی‌بابایی که طرح استیضاح او رسما از سوی هیات رییسه مجلس اعلام وصول شد، زمزمه‌هایی مبنی بر استیضاح ۵ وزیر دیگر در مجلس شنیده می‌شود.

دیروز در حاشیه جلسه علنی مجلس، سعدالله نصیری قیداری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، از تدوین طرح استیضاح کامران دانشجو، وزیر علوم با محورهای نحوه تعویض روسای دانشگاه‌ها، نحوه گزینش اساتید، عدم توفیق در بخش فناوری وزارتخانه، عدم تطبیق اعتبارات پژوهشی و عدم پیگیری مسائل مربوط به حریم و حرمت دانشگاه‌ها خبر داد.

بهمن اخوان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز از تهیه طرح استیضاح وزیر صنایع و معادن خبر داد.

وی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر در این باره گفت: در پی تذکرات و سوالات مکرر در خصوص وضعیت صنعت در کشور از وزیر صنایع و عدم پاسخگویی مناسب از سوی این وزارتخانه تعدادی از نمایندگان در تلاش هستند تا علی اکبر محرابیان را استیضاح کنند. به گفته او، طرح تهیه شده ۳۰ محور دارد و در نهایت با ۱۴ امضا تقدیم هیات رییسه خواهد شد تا در صورت تلاش برای پس گرفتن امضاها، امضاکنندگان از امضای خود منصرف نشوند.

دیگر استیضاح مطرح در مجلس، استیضاح وزیر جهاد کشاورزی است که قدمتی چند ماهه دارد، اما در جلسه روز سه شنبه همین هفته مجلس، باعث تذکر مهدی سنایی، نماینده نهاوند به رییس مجلس شد.

سنایی در جلسه دیروز مجلس با بیان اینکه نزدیک به دو ماه از مطرح شدن تقاضای استیضاح وزیر کشاورزی می‌گذرد، یادآور شد: این تقاضا به امضای جمع قابل توجهی از نمایندگان رسیده است و هیات رییسه این حق را ندارد که برای اعلام وصول آن معطل کند یا نمایندگان را وادار کند که دسته جمعی خواستار اعلام وصول استیضاح شوند.

استیضاح صادق خلیلیان با برخی وساطت‌ها و رایزنی‌ها مدتی است که در حالت تعلیق قراردارد.

زمزمه‌های دو استیضاح دیگر نیز در راهروهای مجلس شنیده می‌شود: یکی وزیر نیرو و دیگر وزیر رفاه. درباره استیضاح وزیر نیرو، حدود ۱۰ روز قبل، علی عزتی نماینده دهلران گفته بود: استیضاح مجید نامجو، وزیر نیرو توسط تمامی اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس پیگیری می‌شود که بیش از ۵۰ امضا و ۱۸ محور دارد و امضا‌کنندگان این طرح همچنان در حال افزایش هستند.

در خصوص استیضاح صادق محصولی، وزیر رفاه هم چندی قبل یونس اسدی، نماینده مشکین شهر با بیان اینکه اگر محصولی عملکرد خود را اصلاح نکند، به طور قطع در سه ماه آینده مورد استیضاح قرار خواهد گرفت، خاطر نشان کرد: در حال حاضر نمایندگان به علت در پیش بودن اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها سکوت کرده‌اند، اما به طور قطع این سکوت طولانی نخواهد بود.