بی‌حمایت، با آبرو!
شهاب حسینی بهترین بازیگر مرد جشن چهاردهم
اسامی کامل برگزیدگان بخش‌های مختلف:
بهترین فیلم: درباره الی به تهیه‌کنندگی اصغر فرهادی و سید محمود رضوی/ بهترین کارگردانی: اصغر فرهادی برای درباره الی / بهترین فیلمنامه: جلیل سامان برای ‌وقت بودن‌ (زندگی)/ بهترین بازیگر نقش اول زن: نگار جواهریان برای ‌طلا و مس/ بهترین بازیگر نقش مکمل زن: مریلا زارعی برای فیلم سینمایی ‌درباره الی/‌ بهترین بازیگر نقش اول مرد: شهاب حسینی برای فیلم‌های ‌درباره الی‌ و ‌پرسه در مه/‌ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: صابر ابر برای فیلم‌سینمایی ‌درباره الی/‌ بهترین طراح صحنه: عبدالحمید قدیریان برای فیلم سینمایی ‌ملک

سلیمان‌/ بهترین طراح لباس: عبدالحمید قدیریان برای فیلم سینمایی ‌ملک سلیمان/‌ بهترین فیلمبرداری: حمید خضوعی ابیانه برای فیلم سینمایی ‌ملک سلیمان/‌ بهترین جلوه‌های ویژه بصری: لئولو برای فیلم سینمایی ‌ملک سلیمان/‌ بهترین جلوه‌های ویژه میدانی: محسن روزبهانی برای فیلم سینمایی ‌شب واقعه/‌ بهترین موسیقی فیلم: محمدرضا علیقلی برای فیلم سینمایی ‌عصر روز دهم/‌ بهترین تدوین: هایده صفی یاری برای فیلم سینمایی ‌درباره الی/‌ بهترین چهره‌پردازی: سودابه خسروی برای فیلم سینمایی ‌شبانه‌روز/‌ بهترین صدابرداری: محمود سماک باشی برای فیلم سینمایی ‌وقتی همه خوابیم/‌ بهترین صداگذاری و میکس:
محسن روشن برای فیلم سینمایی ‌کودک و فرشته
نگاه سوم- اهالی سینمای ایران به فاصله چند روز بعد از روز ملی سینما در یک گردهمایی صنفی، برگزیدگانشان را معرفی کردند و با حضور مردم از دغدغه‌های صنفی و عدم‌ امنیت شغلی‌شان گفتند.
مراسم چهاردهمین جشن خانه سینما شامگاه پنج‌شنبه ـ 25 شهریور ماه ـ در تالار همایش‌های «برج میلاد» برگزار شد.
این مراسم که بیش از ۴ ساعت طول کشید با سخنرانی‌هایی پیرامون بحث امنیت شغلی، وضعیت بودجه خانه سینما و دغدغه‌های هنرمندان سپری شد.اجرای برنامه‌ ـ که دکور آن ماکت ساختمان خانه سینما (در خیابان بهار) بود ـ را فرهاد آئیش و مائده طهماسبی برعهده داشتند و مهران رجبی نیز در طول برنامه‌ در قالب شخصیت‌های مختلف به روی صحنه می‌آمد و تک پرده‌های نمایشی را با همراهی آئیش و مائده طهماسبی پیرامون مسائل و دغدغه‌های سینماگران اجرا می‌کرد.
حرف‌های اصل و حاشیه روی سن
هوشنگ گلمکانی (سردبیر ماهنامه سینمایی فیلم): چند روز پیش یادداشتی با محوریت به استقبال روز ملی سینما می‌رویم، نوشتم و در آن یادداشت مطرح کردم که سینمای ایران با سینمای اکران متفاوت شده است. اینجا از اهل سینما و خانه سینما تقاضا دارم که در حد توانشان فکری به حال سینمای اکران که دارد آبروی سینمای ایران را از بین می‌برد، بکنند. سینمای اکران تناسبی با کیفیت واقعی سینمای ایران ندارد.
حامد بهداد (بازیگر): خوب است که برای یکدیگر کف می‌زنیم. عرصه اگر تنگ‌تر هم شود، هنرمند ایرانی راه خودش را پیدا می‌کند.
ترانه علیدوستی (بازیگر): گلایه دارم، ما فقط وقتی به این مراسم دعوت می‌شویم که می‌خواهیم جایزه بگیریم یا کاندیدا شویم. لطفا ما را همیشه دعوت کنید.
نظام‌الدین‌ کیایی(صدابردار): اولین صدابرداری متعلق به ابوالقاسم فردوسی است.
جمشید گرگین(بازیگر): جا دارد از فرهاد توحیدی تشکر کنم و از حاضران بخواهم برای او کف بزنند.
علیرضا خمسه (بازیگر): ماجراهای خانه سینما را می‌توان به گاو مش‌حسن تشبیه کرد. از مش حسن پرسیدند گاوت شیر می‌دهد؟ گفت: گاوم شیر نمی‌دهد اما ماشاء‌الله تولیدات و عوارض جانبی‌ زیادی دارد.
دکتر محمد سریر(موسیقیدان): موسیقی فیلم مثل خون در بدن سینما است و هرجا که حضور دارد حیات می‌بخشد. امیدوارم به جایگاه موسیقی توجه خاصی شود. موسیقی فیلم باید به جایگاه مناسبش برسد.
محمدرضا موئینی (تدوینگر): فقدان امنیت شغلی و کوشش علیه ایجاد امنیت سینماگران سوگند چه کسانی است.؟!
رضا میر‌کریمی(کارگردان): تشکر می‌کنم از فرهاد توحیدی و محمدمهدی عسگر‌پور و هیات مدیره خانه سینما که چراغ این جشن را روشن نگه داشتند که به‌رغم محاصره اقتصادی پابرجا است.
محمدرضا سکوت(فیلمبردار): من عضو خانه سینما هستم، مثل فرهاد توحیدی راست‌قامت که توانسته این جشن را به خوبی برگزار کند.
سید‌غلامرضا موسوی (تهیه‌کننده سینما): ما به دوهزار سالن نیاز داریم که بتوانیم به اکران مناسب برسیم. نه خانه سینما و نه هیچ کارشناسی نمی‌تواند در زمینه اکران کاری بکند تا این شرایط فراهم نشود.
فرشته طائرپور (تهیه‌کننده سینما): سینمای ایران ارزان و آسان به دست نیامده که آن را ارزان و آسان از دست بدهیم. ما همیشه همه سینماگران و همت بلندشان ـ نه قد بلندشان ـ را ارج می‌نهیم.
همایون اسعدیان (کارگردان): یکی از دوستان در مصاحبه‌ای گفته بود بی‌معنی‌ترین روز در تقویم، روز سینما است؛ اما ما نمی‌دانیم چه بگوییم همه از غیر می‌نالند، ما از دوست. من و شما قطعا به این روز معنا خواهیم داد. به دبیر کوچک جشن اما بزرگوار احترام می‌گذارم و با این کار به شما و خودم احترام می‌گذارم؛ چرا که من عضو خانه سینما هستم.
رخشان بنی‌اعتماد (کارگردان): بی‌مقدمه من عضو خانه خود، خانه سینما هستم. ما عضو خانه خود، خانه سینما هستیم. تاریخ شاهد و ناظر است که هیات مدیره خانه سینما در وانفسای شرایط حاضر چقدر در رابطه با امنیت شغلی تلاش کرد و چقدر سد و مانع وجود دارد؛ اما مهم این است که ما خانواده سینما اینجا هستیم.
محمد مهدی عسگر‌پور (مدیرعامل خانه سینما): دعوت می‌کنم از فرد بسیار دوست‌داشتنی که زحمت زیادی برای این جشن کشیدند؛ آقای فرهاد توحیدی. کم‌کم داریم یاد می‌گیریم که بدون حمایت دولت زندگی کنیم و حسن بزرگ دیگرش این بود که در تاریخ خانه سینما اتحاد بین صنوف اینقدر نبود و تقریبا همه صنوف فعال، پشتیبانی خوبی از مجموعه سینما داشتند.


محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما به دفاع از فرهاد توحیدی و امنیت شغلی پرداخت

اصغر فرهادی سنت بهترین بودن درباره الی را در جشن چهاردهم حفظ کرد

شهاب حسینی بهترین بازیگر مرد جشن چهاردهم