نگاه سوم - مرگ ‌این روزها بدجوری دارد در می‌زند. هر روز از گوشه‌ای خبر بدی به گوش می‌رسد. امروز هم از آن روزها است. تا پشت میزت می‌آیی، اولین خبری که می‌بینی خبر رفتن هنرمندی یگانه است. امروز خبر‌این بود: هانیبال‌الخاص، هنرمند نقاش ایرانی، بر اثر بیماری سرطان در آمریکا درگذشت. هانیبال الخاص سال‌ها بود که به بیماری سرطان مبتلا بود و این اواخر هم بیماری وی تشدید شد.

هانیبال الخاص در سال ۱۳۰۹ در کرمانشاه به دنیا آمد. از او به عنوان آغازگر طراحی فیگوراتیو در نقاشی نوگرا یاد می‌شود.

وی ۳۵ سال به تدریس مشغول بود از جمله ۵ سال در هنرستان پسران، ۶ سال در دانشکده مانتیسلو‌ایالت‌ایلینویز آمریکا با سمت مدیر گروه و دانشیار، ۱۷ سال در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران،۷ سال به طور موقت در دانشکده هنر دانشگاه آزاد تدریس کرد، از سال ۱۳۵۳ به مدت ۴ سال در روزنامه کیهان نقد هنری نوشت. وی که آغازگر طراحی فیگوراتیو در نقاشی نوگراست، تاکنون بیش از ۱۰۰ نمایشگاه اختصاصی و بیش از ۲۰۰ نمایشگاه گروهی در ‌ایران، اروپا، کانادا، آمریکا و استرالیا داشته‌است.

وی دو سال مدیر نگارخانه گیلگمش از نخستین نگارخانه‌های معاصر ‌ایران بود. هانیبال در نمایشگاه‌هایش با طنز و ابتکارهای مختلف مانند: برقراری هپنینگ‌ها، انتخاب محیط انبار برای نمایشگاه، نقاشی‌های پر از هزلیات عبید زاکانی و مولوی کوشیده تا سلیقه نمایشگاه‌روهای مقرراتی را به هم بزند.

الخاص تاکنون به جز هزاران تابلوی کوچک و بزرگ، ۳۰۰ متر مربع نقاشی دیواری و نیز ۳ پرده ۱۵ قطعه‌ای و ۴ پرده ۸ قطعه‌ای آفریده ‌است. یکی از مهم‌ترین آثار هانیبال تابلوی ۱۵ قطعه‌ای آفرینش است. وی در سال ۱۳۸۱ در موزه آزادی ۵۰ سال نقاشی خود را (۳ سال دیرتر) جشن گرفت.