بحثهای بیحاصل بر سر افزایش تعطیلات در مجلس
دنیای اقتصاد- پس از چندین روز بحث بیحاصل بر سر افزایش تعطیلات عید فطر در مجلس، طراحان این طرح با پس گرفتن امضاهای خود، آن را مسترد کردند تا طرح یادشده به کلی از دستور کار مجلس خارج شود.
پس از دو هفته بحث و گفتوگو، نمایندگان طرح افزایش تعطیلات عید فطر را پس گرفتند
دنیای اقتصاد- پس از چندین روز بحث بیحاصل بر سر افزایش تعطیلات عید فطر در مجلس، طراحان این طرح با پس گرفتن امضاهای خود، آن را مسترد کردند تا طرح یادشده به کلی از دستور کار مجلس خارج شود. پس از آنکه جلسه صبح دیروز مجلس بیش از یک ساعت و نیم تحت تاثیر بررسی طرح افزایش تعطیلات عید فطر قرار داشت و حدود ۱۲ نماینده در مورد آن تذکر آییننامهای دادند، جمعی از طراحان طرح یاد شده، با پس گرفتن امضای خود از این طرح، استرداد آن را خواستار شدند. جهانبخش محبی نیا، عضو هیاترییسه مجلس نیز از تریبون رسمی مجلس اعلام کرد که تعداد طراحان این طرح یک فوریتی به کمتر از ۱۵ نفر رسیده؛ بنابراین به استناد ماده ۱۳۲ آییننامه داخلی این طرح مسترد میشود.
تذکرات پیدرپی در مخالفت با طرح
آغازکننده تذکرات درباره طرح افزایش تعطیلات عید فطر، الیاس نادران، نماینده تهران بود که در تذکری آییننامهای اظهار کرد: براساس آییننامه نمایندگان ۱۰ روز فرصت داشتند پیشنهاد خود را به کمیسیون اصلی بررسیکننده این طرح ارائه کنند.
وی افزود: هم اکنون مواردی به عنوان پیشنهادهای نمایندگان چاپ شده و در اختیار نمایندگان قرار گرفته است؛ سخنگو و اعضای کمیسیون اجتماعی بفرمایند از کدامیک از نمایندگان را دعوت کردهاند که پس از بررسی پیشنهاد آنها این پیشنهادها را چاپ کردهاند؟ این نماینده عضو فراکسیون اصولگرایان گفت که کمیسیون اجتماعی به پیشنهادهای نمایندگان توجهی نکرده و در واقع در مهلت قانونی تشکیل نشده و در زمان تشکیل نیز تعداد اعضا کافی نبوده است. نادران از هیاترییسه خواست این طرح را به کمیسیون ارجاع و بررسی مجدد آغاز شود و مسیر قانونی خود را طی کند.
احمد توکلی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس نیز در تذکری آییننامهای به نحوه بررسی این طرح در کمیسیون اجتماعی انتقاد کرد. وی گفت: کمیسیون اجتماعی ششم شهریورماه جلسهای را برای بررسی طرح افزایش تعطیلی عید سعید فطر برگزار کرد و کمیسیون فرهنگی هفتم شهریور به عنوان کمیسیون فرعی نیز جلسهای را برگزار کردند و این طرح در این دو کمیسیون به دو صورت تصویب شد.
وی خاطرنشان کرد که جلسه ششم شهریور کمیسیون اجتماعی رسمیت نداشته و روز بعد رییس کمیسیون، تلفنی از اعضا در مورد این طرح سوال کرده که آیا موافق هستند یا خیر؟
محمدرضا خباز، نماینده کاشمر و عضو فراکسیون اقلیت مجلس نیز از دیگر تذکردهندگان بود. وی تاکید کرد: پیشنهادهای نمایندگان در صورتی چاپ و در صحن علنی توزیع میشود که پیشنهاد دهندگان در فرصت قانونی به کمیسیون اعلام و کمیسیون از آنها دعوت و پیشنهاد آنها را بررسی کند و پس از آن اجازه چاپ داده میشود. وی یادآور شد که این روند اتفاق نیفتاده و نباید این روش در مجلس بدعت شود. علی ادیانی راد، نماینده قائمشهر نیز در تذکری با تاکید بر آییننامه گفت: نکاتی که بیان شد همگی صراحتا دلالت بر این دارد که فرآیند انجام شده در چارچوب آییننامه نبوده است. وی افزود: طراحان در این طرح پیشبینی کرده بودند که تعطیلی عید فطر امسال که روز جمعه است مشمول این طرح شود و شهروندان بتوانند از این تعطیلات استفاده کنند. وی سوال کرد که آیا در این دو روز باقی مانده شورای نگهبان فرصت تایید این طرح را خواهد داشت؟ نماینده قائمشهر در مجلس افزود: اگر این طرح امروز در مجلس بررسی و تصویب شود بدعتی آشکار و مبنایی برای پردازش دیگر طرحها به بهانه اینکه این اتفاق افتاده خواهد شد. ادیانی راد یادآور شد که روند اتفاق افتاده در مجلس مغایر آییننامه است.
کاظم جلالی، نماینده شاهرود نیز از محمد حسن ابوترابیفرد که ریاست جلسه علنی روز چهارشنبه را بر عهده داشت گلایه کرد و گفت: مردم نظارهگر هستند که چقدر از وقت مجلس برای ارائه تذکرها گرفته شده است. وی خاطرنشان کرد: این به صلاح نیست که وقت مجلس بیشتر از این گرفته شود و بهتر است در خصوص این طرح تصمیم گرفته شود.
دفاع هیات رییسه کمیسیون اجتماعی
پس از این سخنان، هادی مقدسی نایبرییس کمیسیون اجتماعی مجلس در تذکری درباره روند تشکیل جلسه کمیسیون اجتماعی برای بررسی طرح افزایش تعطیلی عید فطر توضیح داد و گفت: در جلسه روز یکشنبه به طور قانونی با اکثریت آرا این طرح در کمیسیون تصویب شده است.
سلیمان جعفرزاده نماینده ماکو و چالدران و رییس کمیسیون اجتماعی نیز از اظهارات نمایندگان گله کرد و گفت: متاسفم از اینکه برخی با توسل به اتهامات، به مخالفت با طرح میپردازند. وی افزود: امروز به کسانی که ابلاغ رییس مجلس را اجرا کردهاند، دروغ میبندید و این دور از شان امت اسلامی است. جعفرزاده افزود: رییس مجلس ابلاغ کرد که بررسی این طرح هر چه زودتر در کمیسیون اجتماعی بررسی شود.
وی تصریح کرد: این نمایندگان مجلس هستند که باید برای ارائه پیشنهاد به کمیسیون اجتماعی مراجعه میکردند و ما نباید برای ارائه پیشنهادها دعوت میکردیم. جعفرزاده گفت: کمیسیون اجتماعی روز سهشنبه پیشنهادهای نمایندگان را چاپ کرد و در اطلاعیهای از همه دستگاهها خواستیم پیشنهادهای خود را درخصوص این طرح ارائه دهند. بنابراین سیر قانونی کار در کمیسیون به طور کامل انجام شده است.
ابوترابیفرد نیز در سخنانی با تاکید بر آییننامه داخلی مجلس توضیح داد که این طرح به صورت دو فوریتی در مجلس مطرح شد، اما رای لازم را دریافت نکرد؛ بنابراین این طرح یک فوریتی به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد.
وی افزود: حتی قبل از اینکه من کتبا این طرح را به این کمیسیون ابلاغ کنم، رییس مجلس بنا به وظیفه قانونی خود به این کمیسیون ابلاغ کرد تا کمیسیون اجتماعی بتواند در اسرع وقت در دستور کار خود قرار دهد. وی افزود: کمیسیون اجتماعی نیز بلافاصله این طرح را در دستور کار خود قرار داد. ابوترابیفرد با بیان اینکه در بررسی این طرح آییننامه رعایت شده است، گفت: ۱۰ روز فرصت بررسی پیشنهادها رعایت شده است.
استرداد طرح و قدردانی ابوترابیفرد
پس از آنکه بیش از یک و نیم ساعت بر سر آغاز بررسی طرح افزایش تعطیلات عید فطر در مجلس بحث شد، نمایندگان وارد شور درباره کلیات آن شدند، اما تنها لحظاتی بعد، جهانبخش محبی نیا، عضو هیات رییسه مجلس از دریافت نامه استرداد طرح یادشده خبر داد. نایبرییس مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به مسترد شدن طرح افزایش تعطیلات عید فطر گفت: طراحان این طرح، موضوع را تا بررسی طرح ساماندهی تعطیلات متوقف کردند. ابوترابیفرد اظهار کرد: تعدادی از همکاران بر این عقیده بودند که بدون افزایش تعطیلات رسمی یا جابهجایی یکی دو روز تعطیلات دیگر، ایام فطر با توجه به جایگاه این عید در نزد مسلمانان افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: نمایندگان مجلس بر این نظر بودند که در صورت امکان در سالجاری افزایش تعطیلات عید فطر بررسی شود تا مردم و دستگاههای اجرایی کشور بتوانند از آن استفاده کنند، اما با توجه به روند بررسی این طرح در مجلس، امکان استفاده از تعطیلات عید فطر به مدت سه روز در سالجاری غیرممکن است.
ابوترابیفرد گفت: به همین دلیل نمایندگانی که این طرح را طراحی کرده بودند، موضوعیت آن را در شرایط فعلی مفید و موثر نیافتند.
نایبرییس مجلس گفت: نمایندگان مجلس بهتر دیدند که بررسی افزایش تعطیلات عید فطر را در بررسی طرح ساماندهی تعطیلات مورد نظر قرار دهند تا تصمیمات لازم در آن زمان اتخاذ شود.
وی ادامه داد: طراحان این طرح به اقدامی اصولی دست زدند و بررسی موضوع افزایش تعطیلات را تا زمان بررسی طرح ساماندهی تعطیلات متوقف کردند. وی با اشاره به اینکه این امر مورد استقبال نمایندگان قرار گرفت، افزود: من هم از دوستانی که طرح را پس گرفتند، تشکر میکنم. وی همچنین از اعضای کمیسیون اجتماعی برای بررسی این طرح و زمانی که صرف آن کردند، تشکر کرد.
ارسال نظر