دو واکنش ایران نسبت به ادعاها در خصوص نیروگاه اتمی بوشهر

عکس‌ها : AFP و خبرگزاری مهر سخنگوی وزارت خارجه‌:

حمله به نیروگاه بوشهر ممکن نیست

دنیای‌اقتصاد- مجید اعزازی: رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به تهدید رژیم صهیونیستی مبنی بر بمباران نیروگاه هسته‌ای بوشهر پیش از راه‌اندازی آن در شهریور ماه، با بیان اینکه تهدیدات دیگر تکراری شده و خاصیت خود را از دست داده است، گفت: بر اساس مقررات، تعرض به تاسیساتی که دارای سوخت هسته‌ای باشند، به علت تبعات انسانی زیادی که در پی خواهد داشت، امکان‌پذیر نیست.

مهمانپرست دیروز در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در‌این باره افزود: مطابق مقررات بین‌المللی تاسیساتی که دارای سوخت هسته‌ای واقعی باشند، نباید به آن صدمه‌ای وارد شود. سوخت واقعی تاسیسات هسته‌ای بوشهر هفته آینده تزریق می‌شود و طی مدت ۳ - ۴ هفته‌ای تمامی سوخت لازم وارد قلب رآکتور بوشهر خواهد شد؛ علاوه بر این، از هم اکنون که این سوخت در مجاورت نیروگاه قرار گرفته نیز دیگر هر نوع تعرضی به این نیروگاه می‌تواند عکس‌العمل‌های شدیدی را داشته باشد. به گفته وی، سران رژیم صهیونیستی در حد حرف و شعار و برای فرار به جلو این‌گونه مطالب را عنوان می‌کنند. سخنگوی وزارت خارجه همچنین در خصوص اظهارات سخنگوی کاخ سفید مبنی بر اینکه در صورت راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر ایران دیگر نیازی به غنی‌سازی ندارد، گفت: حتما ایشان متوجه نیستند که اگر تاسیسات هسته‌ای در یک کشور فعالیت خود را شروع کند، به معنی این است که به سوخت نیاز دارد. تا موقعی که تاسیساتی وجود نداشته باشد ممکن است سوختی هم لازم نباشد؛ اما وقتی تاسیسات هسته‌ای همانند نیروگاه بوشهر فعالیت خود را شروع می‌کند به معنی این است که باید حتما تدارک بلند مدتی برای سوخت این نیروگاه و نیروگاه‌های بعدی دیده شود. وی در واکنش به خبر فروش بیش از ۶۰ میلیارد دلار سلاح به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس توسط آمریکا به بهانه مقابله با نفوذ ایران در منطقه گفت: همان‌طور که بارها نیز توسط مسوولان جمهوری اسلامی این مساله عنوان شده، اصولا هدف تهدیداتی همچون پروژه‌های اسلام هراسی و ایران هراسی که توسط مسوولین کشورهای آمریکایی و برخی کشورهای غربی یا رژیم نامشروع صهیونیستی در منطقه دنبال می‌شود، ایجاد رعب و وحشت و آماده کردن شرایط برای فروش سلا‌ح‌های غربی به کشورهای منطقه است. سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر ضرورت هوشیاری کشورهای منطقه در این زمینه افزود‌: کشورهای منطقه ضمن اینکه باید آمادگی همکاری برای دفاع از منطقه خودشان را نیز داشته باشند، امنیت را در منطقه با مشارکت همدیگر تضمین کنند و مراقب توطئه‌های مقامات آمریکایی و صهیونیستی باشند و بی‌دلیل ثروت ملت‌های مسلمان منطقه را به جیب کارخانجات اسلحه‌سازی آمریکایی نریزند.

آمریکا در ساخت نیروگاه‌های اتمی ‌جدید‌ ایران مشارکت می‌کند؟

در ادامه نشست خبری دیروز مهمانپرست‌، خبرنگاری با اشاره به اظهارات علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مبنی بر اینکه ایران برای مشارکت آمریکایی‌ها در ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای آمادگی دارد، در این خصوص موضع دولت را از سخنگوی وزارت خارجه جویا شد که وی گفت: وقتی ما برای برنامه‌های آینده کشور، تامین انرژی هسته‌ای مصوب مجلس را در حد ۲۰ هزار مگاوات در سال دنبال می‌کنیم به این معنا است که باید گام‌های بلندتری نیز برداریم. وی با یادآوری اینکه نیروگاه‌های مورد نیاز ما باید ظرف زمانی مشخصی ایجاد شوند، افزود: اینکه کشورهایی آمادگی دارند در نیروگاه‌های ما که پروژه‌های‌ بزرگ اقتصادی است، مشارکت کنند، حتما رقابت زیادی بین کشورها ایجاد خواهد کرد، بنابراین ما آمادگی داریم هر کشوری و شرکتی چه دولتی و چه خصوصی در صورتی که توانایی لازم را داشته باشد با استانداردهای بالا این تاسیسات را ایجاد کند. به گفته وی، کشورها در یک شرایط رقابتی می‌توانند برنده این پروژه‌ها باشند و کار خود را شروع کنند. وی همچنین در واکنش به اظهارات یکی از مقامات آمریکایی که طراح دور قبلی تحریم‌ها علیه ایران بوده مبنی بر اینکه آمریکا باید راه‌های دور زدن تحریم‌ها را بر ایران ببندد‌، گفت: آقای استوارت لوی از این فرمایشات زیاد می‌فرمایند، خیلی تحرکشان زیاد شده و به کشورهای مختلف سفر می‌کنند. سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه این حرکت را در راستای تحریک و تجدید فعالیت لابی صهیونیست‌ها می‌دانیم، افزود: بهتر است که رویکرد انسانی احترام به حقوق ملت بزرگ ما را جایگزین این روش‌های غلط کنند، این روش‌ها پاسخ و نتیجه نهایی نخواهد داشت، هیچ موقع هیچ ملت بزرگی به خاطر فشارهایی که کشورهای دیگر وارد می‌کنند تا خواسته نامشروعی را به آنها تحمیل کنند حاضر نخواهند شد دست از حقوق خودشان بردارند. ما بارها اعلام کردیم اولا در طول سی سال گذشته مقامات آمریکایی نسبت به دشمنی با ملت ما هرگونه اقدامی که تاکنون توانستند انجام دادند، تحریم‌های زیادی را در دستور کار داشتند که به هیچ نتیجه‌ای نرسیدند و نتوانستند مانع پیشرفت ملت بزرگ ما باشند باز هم توفیقی به دست نخواهند آورد.

توطئه در روابط ایران و برزیل

در ادامه ‌این نشست خبری، سخنگوی وزارت خارجه حرکتی که توسط رسانه‌ها و مقامات غربی برای پناهندگی دادن برزیل به سکینه آشتیانی شهروند ایرانی بازداشت شده به جرم قتل دنبال می‌شود را یک توطئه برای ایجاد مشکل در روابط بسیار نزدیک ایران و برزیل دانست. خبرنگاری پاسخ رسمی وزارت خارجه به درخواست‌ برزیل برای پناهندگی و آزادی سکینه محمدی آشتیانی شهروند ایرانی بازداشت شده به جرم قتل را از مهمانپرست جویا شد که وی در این زمینه به عدم موفقیت کشورهای غربی در متوقف کردن فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای‌مان اشاره کرد و گفت: حضور رییس‌جمهور برزیل و نخست وزیر ترکیه و امضای اعلامیه تهران توسط وزرای خارجه سه کشور ایران، ترکیه و برزیل کشورهای غربی را با بحران جدیدی روبه‌رو کرد، به طوری که آنها احساس کردند که کشورهای مستقل و بزرگ دنیا رویه جدیدی را حاکم کردند و دیگر به آنها اجازه نمی‌دهند که یکجانبه هر تصمیمی را که می‌خواهند بر دیگران حاکم کنند. سخنگوی وزارت خارجه افزود: از همان زمان که بیانیه تهران به امضای سه کشور رسید، فشارها روی کشورهای برزیل و ترکیه آغاز شد، آنها را به اشکال مختلف تهدید کرده و سعی کردند برایشان مشکلاتی درست کنند و آخرین ترفندی که آمریکایی‌ها، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای غربی دنبال کردند این بود که موضوعات مختلفی را طرح کنند تا بین دولت‌های دوست و صمیمی ایران، برزیل و ترکیه مشکلاتی ایجاد کنند، لذا باید همه هوشیار باشند و بدانند که این یک توطئه و فتنه‌ای است که کشورهای غربی دنبال می‌کنند، در واقع رو کردن این پرونده‌ها پاسخی از طرف آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی به آن شکستی است که در بحث هسته‌ای و بیانیه تهران داشتند. وی گفت: اینکه یک فردی در کشور ما به خاطر جرمی که مرتکب شده محاکمه شود امری طبیعی است، به ویژه اینکه مرتکب قتل شده باشد، بنابراین ما یقین داریم مقامات کشور برزیل با یک رویکرد انسانی و به خاطر روابط نزدیک و صمیمانه‌ای که با کشور ما دارند این درخواست را انجام دادند، ولی با اطلاع‌رسانی در مورد جزئیات پرونده آنها به این نتیجه خواهند رسید که این حرکتی که توسط رسانه‌ها و مقامات کشورهای غربی دنبال می‌شود بیشتر یک توطئه برای ایجاد مشکل در روابط بسیار نزدیک ما با کشورهای برزیل و ترکیه است.

عکس: خبرگزاری مهر