تسهیلات وزارت ارشاد برای خبرنگاران

«سیدمحمد حسینی» در مراسم بزرگداشت مقام خبرنگار و شهدای عرصه خبر و اطلاع‌رسانی در رابطه با خانه مطبوعات اظهار داشت: اکنون خانه مطبوعات در ۱۷ استان کشور دایر است و در ۳۰ استان کشور تا پایان امسال دایر خواهد شد. وی افزود: در گذشته به اسم شورای صنفی فعالیت‌های سیاسی تندی صورت می‌گرفت که باعث تعطیلی این شوراها شد، هرچند با راه‌اندازی خانه مطبوعات این مسائل برطرف خواهد شد. به گزارش ایرنا، وی درخصوص بانک اطلاعات خبرنگاران نیز گفت: هم‌اکنون مشخصات فعالیت‌های هشت هزار و ۳۰۰ خبرنگار در این بانک قرار داده شده و اطلاعات سایر خبرنگاران نیز به تدریج به آن افزوده می‌شود. حسینی در مورد سهام عدالت خبرنگاران گفت: تاکنون هفت هزار و ۸۰۰ نفر از خبرنگاران و افراد تحت تکفل آنان سهام عدالت دریافت کرده اند و سهام هفت هزار و ۴۰۰ نفر نیز آماده شده است و به طور کلی واگذاری سهام عدالت ۱۵ هزار و ۲۰۰ نفر از خبرنگاران به سازمان خصوصی سازی ارائه شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیمه خبرنگاران را از دیگر فعالیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد و گفت: تاکنون ۲۵ هزار نفر از اهالی خانواده رسانه از طریق صندوق حمایت از روزنامه‌نگاران و نویسندگان بیمه شده‌اند و بقیه آنها نیز به تدریج بیمه خواهند شد. وی با بیان اینکه هم‌اکنون پنج هزار نفر از خبرنگاران دارای بیمه تکمیلی هستند، یادآورشد: خبرنگاران متقاضی این بیمه می‌توانند با پرداخت کمتر از ۵۰۰ هزار ریال تا سقف یکصد میلیون ریال از مزایای آن بهره مند شوند.

حسینی در مورد مسکن خبرنگاران نیز اظهار داشت: با تلاش‌های انجام شده امید است وام اختصاصی مسکن به حدود یک تا دو هزار نفر از روزنامه نگاران و خبرنگاران تعلق گیرد. وی افزود: واحدهای مسکن مهر به خبرنگاران برگزیده در جشنواره و نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها اهدا خواهد شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با نشریات به ویژه نشریات استان‌ها و شهرستان‌ها که ساختمان‌های نامناسب دارند، گفت: وامی برای نوسازی ساختمان این نشریات اختصاص خواهد یافت تا آنان نیز بتوانند در کنار حرفه خبرنگاری خود در بخش اشتغالزایی فعال‌تر عمل کنند. وی حرفه خبرنگاری را از مشاغل سخت و زیان‌آور دانست و خاطرنشان کرد: سخت و زیان‌آور بودن این حرفه در آغاز دولت نهم مورد تایید قرار گرفت که برای اجرایی شدن آن به تاکید بیشتری از سوی مقام محترم ریاست‌جمهوری نیاز دارد. حسینی توضیح داد: در این رابطه اختلاف‌نظری با سازمان تامین اجتماعی وجود دارد، مبنی بر اینکه این سازمان ۲۰ سال متوالی یا ۲۵ سال متناوب کار خبرنگاری را برای اختصاص تسهیلات قبول دارد و ما به دنبال این هستیم که این قید برداشته شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد در رابطه با دوره‌های آموزشی برای خبرنگاران بیان داشت: از آنجا که بسیاری از نشریات به آموزش نیاز دارند برگزاری دوره‌های آموزشی برای خبرنگاران آغاز شده است؛ چراکه در بیشتر موارد اشتباهات از سوی خبرنگاران در انتشار مطالب و اخبار تعمدی نیست، بلکه به دلیل نداشتن آموزش‌های لازم است. وی در خصوص تعداد مجوزهای اعطا شده به نشریات گفت: در آغاز دولت نهم کمتر از دو هزار نشریه در کشور فعال بود که اکنون این تعداد به مرز سه هزار عدد رسیده است. وزیر ارشاد افزود: ۳۲ مجوز نیز برای نشریات جدید صادر شده که اولویت صدور این مجوزها با استان‌ها است.

حسینی گفت: برگزاری همایش‌های تخصصی در حوزه خبر با موضوع جنگ نرم در دستور کار قرار دارد و از مطبوعات و رسانه‌ها برای حضور در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی با هدف کسب تجربیات حمایت خواهد شد. وی در خصوص هدیه روز خبرنگار نیز اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تمام خبرنگاران سراسر کشور ۵۰۰ هزار ریال بن کتاب به عنوان هدیه این روز در نظر گرفته است. حسینی در پایان با تاکید بر حمایت دولت از رسانه‌ها گفت: در کارگروه فرهنگ و هنر به ریاست آقای محمود احمدی‌نژاد در همه سفرهای استانی حمایت از نشریات و مطبوعات به عنوان یکی از محورهای اصلی پیگیری می‌شود. مراسم گرامیداشت روز خبرنگار و شهدای عرصه خبر و اطلاع‌رسانی امروز شنبه در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد.