درخواست وزیر ارتباطات برای گران شدن بنزین

عکس‌ها: نگار متین‌نیا

تقی‌پور خطاب به رویانیان: هرچه می‌توانید به گران‌تر شدن بنزین کمک کنید؛ چراکه این امر باعث می‌شود مردم به اقدامات دولت الکترونیک روی بیاورند دنیای اقتصاد - زهرا واعظ: نخستین همایش دفاتر پیشخوان خدمات دولت صبح دیروز با حضور معاون توسعه منابع انسانی رییس‌جمهور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاون وزیر کشور و رییس سازمان ثبت احوال، رییس ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت کشور و چند نماینده مجلس و متولیان و مسوولان دفاتر پیشخوان دولت برگزارشد.

وزیر ارتباطات در این همایش از رویانیان به عنوان رییس ستاد حمل‌ونقل و مدیریت سوخت کشور درخواست کرد تا هرچه می‌تواند به گرانتر شدن بنزین کمک کند؛ چراکه این امر باعث می‌شود مردم به اقدامات دولت الکترونیک روی بیاورند. همچنین به عقیده وی در بحث هدفمند کردن یارانه‌ها، اگر برخی کالاها به عمد هزینه واقعی خود را پیدا کند، موجب جهش و انقلاب در دفاتر پیشخوان دولت خواهد شد. تقی‌پور در عین حال ایجاد دفاتر پیشخوان دولت را زمینه‌سازی برای مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها عنوان کرد که دولت دهم روی آن تاکید فراوان و جدیت دارد.

رویانیان: به تعداد میزها در کشور به مردم حکومت می‌شود

محمد رویانیان، رییس ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت کشور نیز در این همایش تصریح کرد: مردم فرصت برابری در مقابل دولت را ندارند و به تعداد میزهایی که در کشور وجود دارد، به آنها حکومت می‌شود. وی اجرای این طرح را نوعی تکلیف الهی و تحقق عدالت اجتماعی برای همه مردم برشمرد و افزود: در حال حاضر بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ دفتر پیشخوان خدمات شهری و ۹ هزار و ۵۰۰ دفتر پیشخوان خدمات روستایی در کل کشور فعال شده است و دبیرخانه و کمیته اجرایی این ستاد می‌تواند کمبودها و اشکالات این طرح و دفاتر فعال را بررسی و اصلاح کنند.

وی خطاب به وزیر ارتباطات و معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی ریاست‌جمهوری نیز گفت: آرزو می‌کنیم با همکاری دوستان به‌زودی تمام روستاها و محلات شهری کشور بدون مراجعه حضوری مردم و آسیب‌های اجتماعی که در نتیجه ترددهای شهری به وجود می‌آید، با چند صد متر حرکت از مبدا خود به این دفاتر الکترونیک دسترسی داشته باشند.

رییس ستاد مدیریت و حمل‌ونقل و سوخت کشور با تاکید بر اینکه در تاریخ کشور ما، هیچ گاه روستاییان فرصت‌های برابری با شهرنشینان نداشتند، خطاب به معاون رییس‌جمهور، اظهار کرد: واقعیت این است که به تعداد میزهای موجود در کشور به مردم حکومت می‌شود و افرادی که پشت این میزها قرار می‌گیرند، می‌خواهند حکومت کنند و به این ترتیب سرنوشت مردم تغییر می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه کار مردم به سهولت انجام نمی‌شود و این مساله جدای از تخلفاتی است که صورت می‌گیرد و مردم فرصت برابر در مقابل دولت ندارند. سردار رویانیان اظهار امیدواری کرد که دفاتر پیشخوان دولت بتواند شرایط تعامل مردم با دولت را تغییر دهند و علاوه بر افزایش اقتدار نظام و بهره‌وری در سوخت و هزینه‌ها، زمینه عدالت اجتماعی بیشتر را فراهم کنند.

عزم جدی دولت اجرایی کردن تحول سازمان اداری است

لطف‌الله فروزنده، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس‌جمهور نیز در این همایش عزم جدی دولت دهم را اجرایی کردن تحول سازمان اداری کشور دانست و گفت: دولت به دنبال اجرای وظایف حاکمیتی و واگذاری وظایف اجرایی خود به بخش خصوصی است. وی اضافه کرد: ‌تمامی ریل‌گذاری‌ها و زیرساخت‌ها برای دولت الکترونیک ایجاد شده و لازم است بسته‌های اجرایی پس از تهیه، ارائه شوند.

معاون رییس‌جمهوری به تصویب آیین‌نامه فراهم شدن بستر واگذاری خدمات به بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: در بسیاری از کشورها به غلط گفته می‌شود که به فکر کم کردن هزینه‌ها و بالا بردن بهره‌وری باشیم، اما هدف ما پیش از همه این موارد، خدمت به مردم است که با نگاه فرهنگی به ساختارها ممکن می‌شود.

وی تصریح کرد: اکنون در پورتال دولت، چهار هزار و ۱۰۰ خدمت ارائه می‌شود و امکان آن وجود دارد که این خدمات به صورت الکترونیکی به تمامی افراد جامعه ارائه شود. فروزنده با تاکید بر اینکه قرار نیست بخش دولتی رقیب بخش خصوصی باشد، افزود: هدف، فراهم آوردن بستری است تا بخش خصوصی در آن رشد پیدا کند. فروزنده گفت: لازم است اتحادیه‌هایی در بخش خصوصی ایجاد شود که وظیفه نظارت و تنظیم بازار را در دست داشته باشد تا ضمن از بین بردن انحصار، اخلاق اسلامی در فضای کسب‌وکار ایجاد شود.

دفاتر پیشخوان الکترونیک گامی در جهت ارائه الکترونیکی خدمات

در این همایش محمد ناظمی اردکانی، معاون وزیر کشور و رییس سازمان ثبت احوال نیز به عنوان یکی از سخنرانان تصریح کرد: راه‌اندازی دفاتر پیشخوان الکترونیک تفکر برجسته‌ای است که هدفگذاری در این حوزه همراه با تفکر استراتژیک و مشارکت مردم می‌تواند منجر به الکترونیکی شدن ارائه خدمات در کشور شود.

وی افزود: توسعه روزافزون دفاتر پیشخوان با توجه به اینکه منافع دولت، مردم و متصدیان این دفاتر به هم گره خورده، موجب می‌شود در مسیر ارائه خدمات الکترونیکی به مردم هرچه بیشتر گام برداریم. ناظمی اردکانی افزود: امروز ۵۰۰ اداره در کشور و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی در خارج از کشور ماموریت‌های ثبت احوال را انجام می‌دهند که امیدواریم در آینده با گسترش شبکه دفاتر پیشخوان، بخشی از این خدمات از طریق این دفاتر ارائه شود.

۴۰ درصد از کارکنان دولت باید از تهران بروند

معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری در حاشیه همایش دفاتر پیشخوان دولت با اشاره به این که شمار کارکنان دولت در تهران غیر‌از کارکنان آموزش و پرورش، در مجموع ۱۵۰ هزار نفر است، گفت: تا پایان مرداد باید ۴۰ درصد این تعداد، از پایتخت خارج شوند. وی افزود: رقم ۸۰۰ هزار نفر از کارکنان دولت را که برخی رسانه‌ها به آن اشاره کرده بودند، نادرست خواند و افزود: دستگاه‌های اجرایی باید ۴۰ درصد پست‌ها و نیروهای خود شامل نیروهای ستاد و شرکت‌های وابسته را از تهران خارج کنند.

وی گفت: بخش زیادی از دستگاه‌ها برنامه خود را در این زمینه مشخص کردند و در نظر دارند بیش از برنامه نیز نیروهایی را از تهران خارج کنند. فروزنده افزود: هم‌اکنون ۱۰۶ شرکت منتقل شده‌اند و بخشی از دستگاه‌ها نیز در حال انتقال نیرو و پست‌های سازمانی خود هستند و قرار است موسسات پژوهشی نیز از پایتخت خارج شوند.