یادداشت - یادداشتی از حمید بهبهانی وزیر راه
ایران، امنترین گذرگاه
ایران امنترین گذرگاه شرق- غرب جهان است، اما بهرهبرداری از گستره جغرافیایی کشورمان به عنوان پلی برای پیوند دادن دو حوزه شرق و غرب نیازمند تمهیدات لازم به منظور روسازی در حوزه حمل و نقل است. این امر علاوه بر تلاشهای ملی نیازمند مساعی و همکاریهای بینالمللی و منطقهای است. بخش راه و ترابری کشورمان در سالهای اخیر برنامههای چند منظورهای را در زمینه بالا بردن قابلیتهای حملونقلی به اجرا گذاشته است.
این برنامههای توسعهای از یک سو در راستای برآوردن نیازهای ملی و داخلی کشور است و از سوی دیگر از طریق ایجاد جادههای ترانزیتی، توسعه کرانهها و پس کرانهها و ایجاد خطوط ریلی؛ به بهترین شکل از قابلیتهای ترانزیتی کشورمان استفاده میشود. به طوری که اکنون ظرفیتهای ترانزیتی کشورمان از طریق استقرار حملونقل ترکیبی و تکمیل حلقههای مفقوده و واسط به میزان چشمگیری افزایش یافته است.
ایجاد و توسعه محور ریلی شرقی از جمله اقدامات زیربنایی مهم در سالهای اخیر بوده است. ایران در چند سال گذشته اقدامات چشمگیر و ارزشمندی در زمینه ایجاد زیربناهای مناسب برای راهاندازی کریدور شمال- جنوب انجام داده است. ایجاد قطار اسلامآباد ـ تهران ـ استانبول در برنامه همکاریهای سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان قرار دارد. این شبکه سراسری بینالمللی که از آن به عنوان زیربنای توسعه همکاریهای منطقهای یاد میشود؛ در چارچوب سیاستهای حمایت از سازمان اکو به اجرا گذاشته شده است. بخش حملونقل کشور در زمینه استفاده از قابلیتهای ترانزیتی کشورمان دیپلماسی اقتصادی فعالی را به اجرا گذاشته است. رایزنیها و توافقات اخیر بخش حمل و نقل ایران با کشورهای همجوار؛ دورنمای امیدوارکنندهای را به نمایش میگذارد. در این افق نقش جمهوری اسلامی ایران پراهمیت و سازنده است.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی دولت
ارسال نظر