تدوین «بسته مبارزه با زیرمیزی» در برنامه پنجم توسعه
یک عضو هیاترییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، بروز پدیده زیرمیزی را حاصل نبود نگاه واقعبینانه به سرانهها و تعرفههای درمان و سلامت دانست و تاکید کرد: اگر احکام برنامه پنجم در این حوزه توسط دولت به صورت کامل اجرا شود دیگر شاهد بروز چنین پدیدههایی نخواهیم بود. انوشیروان محسنی بندپی در گفتوگو با «ایسنا» رفع پدیدههای نامناسبی نظیر زیرمیزی را در گروی نگاه واقعی و کارشناسی به حوزه سلامت و درمان دانست و تصریح کرد: تا موقعی که این نگاه ایجاد نشود، تعرفهها و سرانهها واقعی نباشد و حقالزحمه پزشکان به موقع پرداخت نشود، نمیشود با اینگونه پدیدهها مبارزه کرد، واقعا مبارزه شدنی هم نیست. نماینده مردم نوشهر و چالوس در خانه ملت ادامه داد: مابهالتفاوت قیمت مصرف انرژیهایی نظیر آب و برق را محاسبه و به دستگاههای دولتی و وزارتخانه مربوطه پرداخت میکنیم، اما متاسفانه در تمام دولتهای گذشته به سلامت که یک بحث زیربنایی، اساسی و در راستای توسعه پایدار کشور است نگاه واقعبینانه وجود نداشته و ندارد.
محسنی بندپی پایین بودن سرانه و تعرفه را علت اصلی بروز مشکلاتی نظیر زیرمیزی برای مردم دانست و افزود: در برخی موارد با اعمال فشار میخواهیم کاری کنیم که دولتی بماند، اما در عمل محقق نمیشود که حل این مسائل در گروی احکام برنامه است، در بودجه سال ۸۸ کمیسیون بهداشت به این موضوع ورود پیدا کرده و خواستار حل این مساله شد، اما متاسفانه دولت اجرا نکرد. نایبرییس کمیسیون بهداشت و درمان همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر در برنامه پنجم هم با کمک اعضای کمیسیون و کارشناسان بستهای را تدوین و نامهای هم خدمت مقام معظم رهبری ارسال کردیم؛ مبنی بر اینکه در احکام برنامهای برنامه پنجم راهکارهای علمی، منطقی و کارشناسی این بسته پیاده شود تا بتوان با این گونه مشکلات مبارزه کرد.
به گفته وی، اولین محور حائز اهمیت این بسته واگذاری تولیت سیاستگذاری حوزه سلامت به بخشی است که درست اداره شود و سیاستگذاری موثری انجام دهد، محور دیگر واقعی دیدن تعرفههای بخش دولتی بر اساس قیمت تمام شده است، پرداخت به موقع مطالبات ارائهدهندگان خدمت مانند بیمارستانها هم در این بسته دیده شده است.
ارسال نظر