بررسی سازمان جهانی کار نشان میدهد
جوانان دو سال منتظر کار میمانند
بررسیها نشان میدهد در سال ۸۸ نرخ غیرفعالی جوانان به دلایلی همچون تحصیل، بیماری و بیاطلاعی از روشهای جستوجوی کار به ۴/۷۰ درصد رسید که در این بخش ۳/۲۶ درصد جوانان نیز حداقل دو سال برای پیدا کردن شغل انتظار میکشند. به گزارش مهر، کارشناسان سازمان جهانی کار بر این باورند که بررسی نرخ بیکاری به تنهایی نشان دهنده وضعیت بازار کار نیست؛ به نحوی که توجه بیش از حد به آن بدون در نظر گرفتن سایر شاخصها، گمراهکننده است. بر اساس این گزارش، یکی از شاخصهای مهمی که در کنار نرخ بیکاری باید مورد توجه قرار گیرد مربوط به بررسی روند غیرفعالی جوانان است که به دو صورت نسبت جوانانی که «نه محصل هستند و نه شاغل»، در بین شاخصهای کار شایسته معرفی شده است. متاسفانه طی سالهای گذشته نرخ غیرفعالی جوانان در کشورهای مختلف از جمله ایران در حال صعود بوده است. در حالی که نرخ بیکاری در برخی سالها مانند سال ۸۷ در ایران به پایینترین حد رسیده بود، ولی نرخ غیرفعالی جوانان از درصد بالایی برخوردار بوده است.
صعود غیرفعالی در ایران
طبق وضعیت بازار کار کشورها و میزان تقاضا در ورود به فضای اشتغال، کشورهای مختلف در این بخش وضعیتهای مختلفی دارند به نحوی که این نرخ در کشور استرالیا ۳۱ درصد و در کره جنوبی نیز ۶۲ درصد است. غیرفعالی جوانان میتواند علل و عوامل مختلفی داشته باشد که میتوان به مواردی مانند مشغول به تحصیل بودن، بیماری و ناتوانی جسمی، نگهداری و مراقبت از کودکان و همچنین عدماطلاع از روشهای جستوجوی کار اشاره کرد، ولی از یاد نبریم که تحصیل مهمترین عامل غیرفعالی جوانان به ویژه در ایران محسوب میشود. کارشناسان بازار کار امیدوارند جوانانی که شاغل نیستند در حال تحصیل باشند، چون در غیر این صورت باید بررسی شود که جوانان به چه فعالیتهای دیگری مشغول بودهاند و این افراد چه سهمی از جامعه غیرفعالان دارند؟
بررسی آمارهای ارائه شده در سال ۸۵ در مورد نرخ غیرفعالی جوانان (به دلایل تحصیل، بیماری، نگهداری از کودک، عدماطلاع از روشهای جستوجوی کار) در ایران و برخی کشورهای آسیایی نشان میدهد که ایران با ۶۷ درصد نرخ غیرفعالی در سال ۸۵ و ادامه آن تا ۴/۷۰ درصد در سال ۸۸، وضعیت بدتری از سایر کشورهای آسیایی دارد. استرالیا در سال ۸۵ دارای ۳۱ درصد نرخ غیرفعالی بوده است که ژاپن و هنگکنگ در این بخش دارای نرخ ۵۵ درصد بود.
مدت بیکاری جوانان در سال ۸۸
این گزارش میافزاید، ۲/۲۷ درصد از جوانان نیز از سه تا کمتر از یک سال منتظر کار بودهاند که در این قسمت نیز مردان با ۲۹ درصد و زنان با ۳/۲۲ درصد بیکار بودهاند. همچنین بررسی وضعیت انتظار یک تا کمتر از دو سال نیز نشان میدهد که ۹/۲۴ درصد از جوانان کشور در زمان جستوجو برای شغل انتظار کشیدهاند که در این بخش مردان ۲۲ درصد و زنان نیز ۸/۳۲ درصد سهم داشتهاند. البته ۳/۲۶ درصد از جوانان بیکار نیز از دو سال و بیشتر منتظر کار بودهاند که این میزان در مورد مردان ۸/۲۵ درصد و زنان نیز ۸/۲۷ درصد بوده است. باید اشاره کرد که از ۱۰۰ درصد جمعیت جوان بیکار و در جستوجوی شغل سال ۸۸، مردان منتظر شغل از سه ماه تا کمتر از یک سال به همراه زنان منتظر برای شغل از یک سال تا دو سال، بیشترین انتظار برای ورود به کار را داشته اند.
ارسال نظر